@halusia@ Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zrobiłam troszkę pasztetowej wędzonej.. w sumie przepis zaczerpnięty z przepisu AndrzejkaK https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-watrobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/Mój wyrób jest nieco inny gdyż farsz jest zmielony na najmniejszym sitku ,a potem zblendowany...wyśmienicie się smaruje.Wędzony 3 godziny w temp 30 stopni.Nadziewany w osłonki białkowe... gdyż nie posiadałam kątnic. W smaku rewelacyjny... musicie mi uwierzyć na słowo Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 27 Lutego 2014 W smaku rewelacyjny... musicie mi uwierzyć na słowo Halinko,wierzymy Ci a nawet bardziej Uwielbiam takie wyroby a te, w Twoim wydaniu prezentują się znakomicie i smakowicie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 27 Lutego 2014 Halinko, wierzymy Ci a nawet bardziej Uwielbiam takie wyroby a te, w Twoim wydaniu prezentują się znakomicie i smakowicie Dziękuję Aniu słowa pochwały z Twoich ust to '' miód na serce'' Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 27 Lutego 2014 W smaku rewelacyjny... musicie mi uwierzyć na słowo Wierzymy :clap: Co do rozdrabiania to też, mimo "upomnień" Andrzeja , mielę na najmniejszym sitku.ale nie blendowałem.Muszę spróbować Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 27 Lutego 2014 Co do rozdrabiania to też, mimo "upomnień" Andrzeja , mielę na najmniejszym sitku.ale nie blendowałem.Muszę spróbować Kaziku.. blendowałam z braku czasu, ale warto Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337132 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 27 Lutego 2014 Halinko,pasztetowa wygląda wyśmienicie Tak samo, jak moi przedmówcy wierzę na słowo że również bardzo dobrze smakuje Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 27 Lutego 2014 Halusia pasztetowa wgląda smakowicie wierzę na słowo że jest pyszna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 27 Lutego 2014 Haluś... pasztetowa a nie pączki ??? Żart Wygląda super Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 27 Lutego 2014 Nadziewany w osłonki białkowe... gdyż nie posiadałam kątnic. Haluś, polecam te jelita do wątrobianki http://swojskiwyrob.pl/jelita-naturalne-wieprzowe/29-jelita-wieprzowe-proste-ciekie-9-10metrow.html Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 27 Lutego 2014 . blendowałam z braku czasu, ale warto Wiem że warto , dla miękkiego podniebienia Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337167 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 27 Lutego 2014 jeszcze lepsze są wołowe proste Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 27 Lutego 2014 jeszcze lepsze są wołowe proste Pod jakim względem lepsze ? :rolleyes: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Lutego 2014 Haluś, polecam te jelita do wątrobianki Wojtku.. bardzo dziękuję za link... przy okazji zamówię , ale powiem Ci szczerze , że osłonki białkowe są całkiem przyzwoite. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 27 Lutego 2014 Wołowe są mocniejsze, nie pękają przy parzeniu. A jednocześnie są cieńsze, bez warstewki tłuszczu. Po podwędzeniu przypominają pergamin. Trochę bardziej śmierdzą niż wieprzowe, ale w gotowym wyrobie jest to nieodczuwalne. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Lutego 2014 Oj aż tutaj czuć zapaszek;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 27 Lutego 2014 Wędzony 3 godziny w temp 30 stopni. Nadziewany w osłonki białkowe... gdyż nie posiadałam kątnic. W smaku rewelacyjny... musicie mi uwierzyć na słowo Oj aż tutaj czuć zapaszek;)) Musi być czuć, trzy godziny wędzić pasztetową można. Dobrze, że nie miałaś kątnic, nietypowo by w nich pasztetowa wyglądała.W przekroju ok, a w rewelacyjny smak po trzech godzinach nie wierzę. Napisałem celem wyrównania biegunów. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 27 Lutego 2014 W przekroju ok, a w rewelacyjny smak po trzech godzinach nie wierzę. To niedowiarek z Ciebie. Za krótko czy za długo wg Ciebie? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 27 Lutego 2014 Za krótko czy za długo wg Ciebie? Spójrz na fotę, widać dobrze. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337272 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 27 Lutego 2014 W przekroju ok, a w rewelacyjny smak po trzech godzinach nie wierzę. Haluśka ma wędzarnię "balkonówkę " z Sulinowa i ta wędzarka to nie to co Twój fabryczny kombajn. Więcej http://youtu.be/KWhJUB9getM Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 27 Lutego 2014 Za krótko czy za długo wg Ciebie? Spójrz na fotę, widać dobrze. Nie znam się tak jak Ty. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redzed Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 28 Lutego 2014 Wątrobianka wyśmienita. Zapach az do mnie przyleciał! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 1 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 1 Marca 2014 Haluś aż by się chciało na chlebek posmarować Super ! Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-337667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamafryka Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 31 Lipca 2014 mniam mniam - to zainspirowalo mnie do zrobienia pasztetowej .... zobaczymy jak wyjdzie Cytuj If anyone comes to you and tells you that your job is not professional enough, then remind them that Noah's Ark was made by amateurs and the Titanic was made by professionals Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-364119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 31 Lipca 2014 mniam mniam - to zainspirowalo mnie do zrobienia pasztetowej .... zobaczymy jak wyjdzie Zachęcam... warto Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-364133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 31 Lipca 2014 Ja tez ,ale podajcie porcje mniejsze , bo inaczej bede musiala sama jesc przez pol roku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9494-w%C4%85trobianka-smarowana-halusi/#findComment-364140 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.