Anuś Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 23 Lutego 2015 Trochę białej dla treningu: Białej czy a la białej ? na peklosoli ? bo on taka zaróżowiona nieco. choć ja taką właśnie lubię Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-406584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Solona, zgodnie z recepturą. Edytowane 23 Lutego 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-406585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 23 Lutego 2015 Solona, zgodnie z recepturą. Którą, bo jest ich dużo. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-406603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 23 Lutego 2015 Solona, zgodnie z recepturą. Którą, bo jest ich dużo. Wiesz, nie zgodzę się bo oprócz bialej wielkopolskiej którą "odkryłem" jest jedna ( z wołowiną lub III wp.) receptura na białą. Reszta to ewentualne indywidualne wariacje.Poza tym jesteś u mnie w temacie biała surowa, dużo stron nie ma. Receptura jest na początku, link również. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-406626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 23 Lutego 2015 Paweljack lubi szesnastki Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-406628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 23 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 23 Lutego 2015 Paweljack lubi szesnastki Nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-406664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 19 Marca 2015 jak z przechowywaniem (mrożeniem) parzysz , studzisz i do zamrażary czy surową ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-413975 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 19 Marca 2015 jak z przechowywaniem (mrożeniem) parzysz , studzisz i do zamrażary czy surową ?Zawsze mrożę surową. Tak wolę. Po rozmrożeniu mam jak świeżą. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-413983 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 19 Marca 2015 dzięki , a napisz jeszcze proszę odnośnie soli kłodawska niejodowana a morska ? jest różnica Twoim zdaniem ?aha i jeszcze jedno ( sorki za męczenie ) czy rozmrażasz przed dalszą obróbką czy wrzucasz np. do wrzątku zamrożona? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-413984 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 19 Marca 2015 Pawel to jeszcze i ja cie pomorduje czy biala jak mrozisz ( nieparzona ) to robiles ze swiezego miesa czy bylo wczesniej mrozone , bo wlasnie mam dylemat ,mam mieso mrozone i nie wiem czy dobrze mrozic ponownie ,chociaz one juz w kielbasie bedzie poddane pewnej obrobce. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-413991 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 19 Marca 2015 No to ja jeszcze doleje oliwy - jak podaje się białą kiełbasę? - gotuje się np. w barszczu. Czy na smak ma wpływ najpierw parzenie a potem do gotowania czy surową prosto do gotowania? Nie czepiam się tylko czy lepiej mrozić parzoną (ja tak robię) czy jednak surową? Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414004 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 19 Marca 2015 Najlepsza to chyba taka na swiezo parzona i podana ja osobiscie lubie tez taka parzona i zjesc na zimno .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 19 Marca 2015 dzięki , a napisz jeszcze proszę odnośnie soli kłodawska niejodowana a morska ? jest różnica Twoim zdaniem ?aha i jeszcze jedno ( sorki za męczenie ) czy rozmrażasz przed dalszą obróbką czy wrzucasz np. do wrzątku zamrożona?Nie wiem czy robiłem z morskiej, raczej zawsze z warzonej. Do wrzątku nigdy nie wrzucam, natomiast lepiej rozmrozić powoli Pawel to jeszcze i ja cie pomorduje czy biala jak mrozisz ( nieparzona ) to robiles ze swiezego miesa czy bylo wczesniej mrozone , bo wlasnie mam dylemat ,mam mieso mrozone i nie wiem czy dobrze mrozic ponownie ,chociaz one juz w kielbasie bedzie poddane pewnej obrobce.Zawsze robię ze świeżego, z mrożonego mięsa musiałbyś ją spażyć pewnie do mrożenia.No to ja jeszcze doleje oliwy - jak podaje się białą kiełbasę? - gotuje się np. w barszczu. Czy na smak ma wpływ najpierw parzenie a potem do gotowania czy surową prosto do gotowania? Nie czepiam się tylko czy lepiej mrozić parzoną (ja tak robię) czy jednak surową?U mnie zawsze podawało się z wody. Ale niektorzy smażą, pieką. Jeśli robisz żurek do wrzucasz do zimnej wody i gotujesz, wtedy smaki masz w wodzie/wywarze a jak chcesz jeść z wody to parzysz jak resztę 72-75 st. 25 minut. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414018 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Marca 2015 śliczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Marca 2015 JA tez mroze surowa. zawsze rozmrazam,ake ja tez ja smaze , bo nie tylko parzona jemy. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 19 Marca 2015 Ja przewaznie tez robilam ze swiezego miesa ,bedzie trzeba spazyc i zamrozic ,teraz mniej zrobie to nie bedzie problemu z konsumpcja Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414038 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Marca 2015 Ja przewaznie tez robilam ze swiezego miesa ,bedzie trzeba spazyc i zamrozic Jak zrobisz ze świeżego mięsa to możesz zamrozić surową i parzyć po rozmrożeniu. Taki układ jest lepszy od parzonej, mrożonej bo wtedy musisz po rozmrożeniu ja podgrzać i traci trochę na smaku bo jest dwa razy podgrzewana. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 19 Marca 2015 no wiem ale mieso juz zakupione i trzeba bylo zamrozic , chyba ze kupie cos odpowiedniego a to mrozone poczeka na lepsze czasy jak juz da sie wedzic u mnie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-414136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Biała w dwóch wersjach przetestowana, mogę jechać na Święta. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-417644 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 mniam a ja znow tylko po kawie ..ale zara lece do kuchni robic swoja"Na bialo", jak TZ wroci z roboty to bedzie nabijanie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-417646 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 a ja znow tylko po kawie i po papierosku? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-417647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 a ja popijam czarną jak smoła gorzką kawusię i oblizuję się na widok tej białej , kiedy ta niedziela ???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-417650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Pawel ,oj nie papieroski od 15 lat dostaly szlaban i jakos mi nie teskna za nimi Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-417654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Pawel ,oj nie papieroski od 15 lat dostaly szlaban i jakos mi nie teskna za nimi No to Ok. ale kawa wskazana dopiero po dwóch białych. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-417656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Biała w dwóch wersjach przetestowanaNo i druga wersja wszystkim podpasowała bardziej niż "zwykła". Zamiast wołowiny, dodałem sarninę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9734-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-419901 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.