arkadiusz Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #551 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Nasz dzisiejszy obiad.Ozór wołowy peklowany gotowany z włoszczyzną,ziemniaki i sos chrzanowo koperkowy. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #552 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Ten ozór nie powinien być gotowany,bo jest peklowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #553 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Ten ozór nie powinien być gotowany,bo jest peklowany.hmm to jak ma sie taki spozywac? na surowo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #554 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Ten ozór nie powinien być gotowany, bo jest peklowany. A to dlaczego?1000 C mu zaszkodzi, czy masz jakąś inną koncepcję Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #555 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 A to dlatego.że wyroby Peklowane należy parzyć,bo w czasie gotowania powstają nitrozoaminy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #556 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) wyroby Peklowane należy parzyć,bo w czasie gotowania powstają nitrozoaminy. Proszę zapoznać się z artykułem kol. @Stefana S: Azotany_i_azotyny_(nitryt)_ -_ fakty_i_mity Nitrozoaminy powstają tylko w ściśle określonych warunkach. Muszą być spełnione następujace kryteria powstania nitrozoamin a dokladniej nitrosopyrrolidine: Muszą występować wolne molekuły azotynu,muszą być obecne aminy drugorzędowe,musi być kwasowe pH i odpowiednia temperatura.Podstawowym warunkiem jest koncentracja resztkowych azotynów w produktach gdzie użyto wysokich temperatur do obrobki termicznej (powyżej 130 *C, chociaż niektóre badania mówią o temp. powyżej 170*C). Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez EAnna Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #557 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 SALUS HOMINI SUPREMA LEX . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #558 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Dzisiejszy nasz obiad. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #559 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Dogadzacie sobie. Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #560 Opublikowano 12 Czerwca 2021 (edytowane) Jak dla mnie nic nadzwyczajnego,ale za to jutrzejszy obiad to jest dopiero moja bajka. Edytowane 12 Czerwca 2021 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #561 Opublikowano 12 Czerwca 2021 O której ten obiad ? Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #562 Opublikowano 12 Czerwca 2021 O 14.00. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #563 Opublikowano 12 Czerwca 2021 Goloneczka będzie ? "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #564 Opublikowano 13 Czerwca 2021 Goloneczka będzie ? Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 13 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #565 Opublikowano 13 Czerwca 2021 @arkadiusz, dla Ciebie to taka przystawka do obiadu U nas wczoraj byl pulled duck...fotki nie ma bo taka porozrywana nigdy nie jest fotogeniczny https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #566 Opublikowano 13 Czerwca 2021 I to jest dopiero obiad. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #567 Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Śniadanko .Mózg wp. po polsku.i obiad z własnego ogródka.Dokupiliśmy tylko kefir i ogórki bo nasze dopiero kwitną i chłodnik gotowy. Edytowane 20 Czerwca 2021 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #568 Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) Jak dla mnie nic nadzwyczajnegoBo zielone szparagi to jakaś, jak dla mnie dziwna moda, zachwycają się nimi telewizyjni kucharze i gotujący celebryci. Natomiast kto zna i widział jak rosną szparagi, to takie zielone to te, które są przerośnietę ponad ziemię. Szparagi rosną w kopcach, są kremowe i miękkie po ugotowaniu. Cały pic polega na tym, żeby wyciąć szparaga w odpowiednim momencie takiego, który ponad ziemię nie urósł, bo wtedy łebki robią się fioletowe (często sprzedawane jako super odmiana). U mnie w domu podawane zawsze polane masłem z bułką tartą, gotowane koniecznie w wodzie z lubczykiem.Bardzo dobra jest też zupa szparagowa. Edytowane 20 Czerwca 2021 przez paweljack Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #569 Opublikowano 20 Czerwca 2021 @paweljack, no dla mnie to nie moda bo szparagi u nas sa i byly conajmniej od 30 lat jak pamiecia siegam . Biale i zielone smakuja zupelnie inaczej , ja najlepiej lubie poprostu zgrilowane i polane maslem .Za bialymi nie przepadam jesli juz to zupa/krem. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #570 Opublikowano 20 Czerwca 2021 i chłodnik gotowy Chmmm jakaś umowa była ? bo u mnie też Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #571 Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) @Muski, no zmowa bo ja tez zrobilam dzis , tylko ze na jutro ..lubie jak tak sie wszystko przegryzie , U mnie co prawda chlodnik troche w takiej mojej wersji Kiszone buraczki ogorek kalarepa troszke cebulki czerwonej koper i jogurt sol pieprz i cukier do smaku Edytowane 20 Czerwca 2021 przez electra https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #572 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Kiszone buraczki ogorek kalarepa troszke cebulki czerwonej koper i jogurt sol pieprz i cukier do smaku U mnie zupełnie inny skład. Ogórek surowy , botwinka, rzodkiewka, szczypior , koperek , kefir ,sól ,kwasek cytrynowy i cukier do smaku . Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij #573 Opublikowano 21 Czerwca 2021 U mnie taka wariacja,tydzien temu byla z takich skladnikow jak Twoja.Moja to taki spontan bo zastalo mi kalarepy po kwaszeniu. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 10 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij #574 Opublikowano 10 Lipca 2021 U mnie na obiad tradycyjnie i prosto. Golonka gotowana z gotowaną kapustą kiszoną. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilu72 Opublikowano 11 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij #575 Opublikowano 11 Lipca 2021 U mnie na obiad tradycyjnie i prosto. Golonka gotowana z gotowaną kapustą kiszoną.20210710_135030.jpg u mnie będzie dzisiaj gotowana lecz bez kapusty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi