Skocz do zawartości

arkadiusz

**VIP**
  • Postów

    13 272
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    14

Ostatnia wygrana arkadiusz w dniu 16 Czerwca

Użytkownicy przyznają arkadiusz punkty reputacji!

1 obserwujący

O arkadiusz

  • Urodziny 29.10.1956

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    grodzisk mazowiecki
  • Kącik kuchenny
    http://wedlinydomowe.pl/forum/forum/92-arkadiusz/

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia arkadiusz

Arcymistrz

Arcymistrz (14/14)

  • Bardzo popularny Unikat
  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Przyjazny Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

186

Reputacja

  1. Da spokojnie radę tylko weź ten droższy model co ma zatrzaskiwaną klapę. Ten mój to jest chyba Lava 100 albo 200 i nie ma zatrzasków i przez chwilę zanim zassie trzeba trzymać klapę.Pytaj czy klapka się zatrzaskuje czy nie.
  2. Mam tego typu. Całkiem dobra , ale do pracy ciągłej nie jest.Po spakowaniu kilkunastu sztuk musi odpocząć dlatego mam jeszcze drugą Lava.Ta odpoczywać nie musi
  3. Czyli bez tych naukowych wywodów zrobiliście wędlinę z mięsa indyka.Dobrze zrozumiałem.?
  4. arkadiusz

    Ostrzałka KAZAK UBR

    Też mam podobną, ale jeszcze na dobre jej nie używałem.Kosztowała ok.120 zł
  5. arkadiusz

    Ostrzałka KAZAK UBR

    No właśnie o tym piszę.
  6. arkadiusz

    Ostrzałka KAZAK UBR

    Cena to chyba z kosmosu, ale kto bogatemu zabroni.🙂
  7. # 203 i dalej str.9
  8. A ja robię w słoikach żeby nie zajmować miejsca w zamrażarce.
  9. arkadiusz

    Szrekowa zadyma

    👍
  10. arkadiusz

    Szrekowa zadyma

    Co tu tłumaczyć ?.Mięso peklowane jest bardziej kleiste od niepeklowanego. Czym dłużej będziesz peklował tym mięso będzie bardziej kleiste. Można ten proces zauważyć w trakcie ręcznego mieszania mięsa peklowanego i niepeklowanego.
  11. arkadiusz

    Szrekowa zadyma

    Podwawelska to kiełbasa z tych tłustych i zawsze będzie jaśniejsza od bardziej chudych. Warunkiem udanej podwawelskiej jest zachowanie kruchości tej kiełbasy i dlatego część mięsa jest niepeklowana .
  12. I chyba nigdzie nie znajdziesz. Spotkałem się z wędzarniami z dymogeneratorem a dla utrzymania temperatury jest palnik i butla gazowa, ale takiej hybrydy o jakiej piszesz jeszcze nie widziałem. Po drugie w dużej mierze to nie ilość dymu decyduje o długości wędzenia tylko temperatura. Do wędzenia nie potrzeba dużo dymu. Wędzarnia to nie lokomotywa.Coś Ci doradzę.Chcesz mieć więcej dymu to jedną szczapkę namocz w gorącej wodzie i dołóż do suchego.
  13. Tak wiem.Nawet miód może zawierać pałeczki jadu kiełbasianego. Podobno te z miodu nie są groźne dla człowieka dorosłego , ale nie sprawdzałem i nie mam zamiaru testować.🙂
  14. Solanka.Sera nie potrzeba wybarwiać i zabezpieczać bakteriologicznie. Na pewno nie złapie jadu kiełbasianego.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.