Skocz do zawartości

Moje eksperymenty kulinarne :)


qba-69

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 1 miesiąc temu...

Niedzielny obiad, dzielnego wędzarnika :)

post-73631-0-49351900-1508077222_thumb.jpg

 

A w trakcie pieczenia karkówki, coś na ząb :D

post-73631-0-63672900-1508077257_thumb.jpg

 

Objaśnienie do pierwszej fotki: 

Wędzony ser + konfitura z pigwowca, ogórek kiszony z własnych grządek, podobnie jak papryka pieczona sposobem kaukaskim, do tego proziaki pieczone na żeliwnej blasze w moim kombinacie grllowo-wędzarniczym, podobnie jak karkówka :) Do tego oczywiście herbatka z cytrynką :)

Edytowane przez qba-69
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

coś na ząb
:thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

 

 

Golonka zapiekana z kapustą kiszoną i ziemniakami
i sok wiśniowy  :facepalm:  :D  ;) 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Winogronowy
;)  :yes: To na trawienie  :w00t: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Co by nie było, że się nic nie dzieje... Na tapecie wylądowała kaszanka, a kaszanka bez płucek, jest jak żołnierz bez karabinu :D

post-73631-0-41695000-1512030090_thumb.jpg

 

Parzenie krwi metodą Dziadka  :thumbsup:

post-73631-0-77935500-1512030209_thumb.jpg

 

Gotowy wyrób, można się zajadać i to ze smakiem :)

post-73631-0-87121300-1512030312_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

kaszanka
coś co misie lubią najbardziej  :thumbsup:  :clap: 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Narobiłeś mi smaku.
wpadnij - coś jeszcze mam w zamrażarce - do jutra się rozmrozi - a drugie zamrozi  :D 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

że moje fotki naród rozpijają
ha cha cha - boisz się Małgosi ? tez wpadnij będzie raźniej  - wprawdzie kaszanke z kursu już pożarłem  :facepalm: ​ :blush:  ale mam inne  ;) 

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Waldku, zobacz co się na wiosnę szykuje :) Coś dobrego do tego się jeszcze dorzuci, żeby samego powietrza nie wozić ;)

Dzisiejsza fotka chorizo. 2 stycznia nadziewane. Teraz tylko czas i odpowiednie warunki :)

post-73631-0-39345800-1515187649_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No Panoczku. Brak słów jedziesz bez trzymanki brawisimo

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam za spóźniony odzew. Gdzieś mi umknęło powiadomienie o nowej odpowiedzi w temacie. Dziękuję za uznanie. Chorizo robione na podstawie przepisu ze strony głównej na Argentyńskie chorizo https://wedlinydomowe.pl/pozostale-przepisy/przepisy-z-roznych-stron-swiata/1593-usa-slynne-chorizo-trzy-przepisy-nadeslane-przez-seminole Zmiany jakie wprowadziłem to, rozdrobnienie poklasyfikowanego mięsa podobnie jak na kiełbasę krakowską, z wyjątkiem słoniny, którą pokroiłem w kostkę, co doskonale widać na zdjęciu. Do tego dałem swojskie wino śliwkowo-malinowe (mniej niż w przepisie) i zastosowałem jogurt z kulturami bakterii z dodatkiem glukozy. Wisi dziesiąty dzień i pokrywa się pleśnią :) Jeszcze 90 dni i próbujemy :) Nie mogę pominąć faktu, że sensei Seba mi co nieco podpowiedział, za co serdecznie dziękuję :) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.