qba-69 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 5 Września 2017 Chodzi Ci o ten chleb? https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13875-chleb-pieczony-w-garnku/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 7 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 7 Września 2017 ???? Qbq, taka pieczeń skutkowała ????????????Zgadzam się z oceną estetyczną ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) Niedzielny obiad, dzielnego wędzarnika A w trakcie pieczenia karkówki, coś na ząb Objaśnienie do pierwszej fotki: Wędzony ser + konfitura z pigwowca, ogórek kiszony z własnych grządek, podobnie jak papryka pieczona sposobem kaukaskim, do tego proziaki pieczone na żeliwnej blasze w moim kombinacie grllowo-wędzarniczym, podobnie jak karkówka Do tego oczywiście herbatka z cytrynką Edytowane 15 Października 2017 przez qba-69 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 15 Października 2017 coś na ząb Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 23 Października 2017 Co dobrego może wyjść, kiedy żona w pracy a mąż gotuje? Golonka zapiekana z kapustą kiszoną i ziemniakami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 23 Października 2017 Golonka zapiekana z kapustą kiszoną i ziemniakami i sok wiśniowy Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 23 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 23 Października 2017 sok wiśniowy Winogronowy Co by popchnąć pieczyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 23 Października 2017 Winogronowy To na trawienie Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 23 Października 2017 Co dobrego może wyjść, kiedy żona w pracy a mąż gotuje No to "sąsiadka" zadowolona , bo dwa "kielonki" i talerze to nie tylko dla Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 24 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 24 Października 2017 to nie tylko dla CiebieDrugi zestaw dla Pani Żony, wracającej popołudniową porą Sąsiadka to taki typ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 30 Listopada 2017 Co by nie było, że się nic nie dzieje... Na tapecie wylądowała kaszanka, a kaszanka bez płucek, jest jak żołnierz bez karabinu Parzenie krwi metodą Dziadka Gotowy wyrób, można się zajadać i to ze smakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 30 Listopada 2017 kaszanka coś co misie lubią najbardziej Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 30 Listopada 2017 Wygląda zajefajnie. Narobiłeś mi smaku. Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 30 Listopada 2017 Narobiłeś mi smaku. wpadnij - coś jeszcze mam w zamrażarce - do jutra się rozmrozi - a drugie zamrozi Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 30 Listopada 2017 a drugie zamrozi A później będzie, że moje fotki naród rozpijają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 30 Listopada 2017 że moje fotki naród rozpijają ha cha cha - boisz się Małgosi ? tez wpadnij będzie raźniej - wprawdzie kaszanke z kursu już pożarłem ale mam inne Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 5 Stycznia 2018 Waldku, zobacz co się na wiosnę szykuje Coś dobrego do tego się jeszcze dorzuci, żeby samego powietrza nie wozić Dzisiejsza fotka chorizo. 2 stycznia nadziewane. Teraz tylko czas i odpowiednie warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 5 Stycznia 2018 No Panoczku. Brak słów jedziesz bez trzymanki brawisimo Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 6 Stycznia 2018 Szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narayaan Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 10 Stycznia 2018 zobacz co się na wiosnę szykuje Wygląda zacnie! Według jakiego przepisu sporządzone? Zdradzisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Przepraszam za spóźniony odzew. Gdzieś mi umknęło powiadomienie o nowej odpowiedzi w temacie. Dziękuję za uznanie. Chorizo robione na podstawie przepisu ze strony głównej na Argentyńskie chorizo https://wedlinydomowe.pl/pozostale-przepisy/przepisy-z-roznych-stron-swiata/1593-usa-slynne-chorizo-trzy-przepisy-nadeslane-przez-seminole Zmiany jakie wprowadziłem to, rozdrobnienie poklasyfikowanego mięsa podobnie jak na kiełbasę krakowską, z wyjątkiem słoniny, którą pokroiłem w kostkę, co doskonale widać na zdjęciu. Do tego dałem swojskie wino śliwkowo-malinowe (mniej niż w przepisie) i zastosowałem jogurt z kulturami bakterii z dodatkiem glukozy. Wisi dziesiąty dzień i pokrywa się pleśnią Jeszcze 90 dni i próbujemy Nie mogę pominąć faktu, że sensei Seba mi co nieco podpowiedział, za co serdecznie dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Bo Seba wie co mówi cichy cichy a wyroby przednie robi:) jako i Qbuś Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Jeszcze 90 dni i próbujemy w jakich warunkach wisi? Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 12 Stycznia 2018 Staram się utrzymywać temperaturę na poziomie 10-12 stopni i dużą wilgotność. Niestety nie posiadam higrometru, jednak nie schnie zbyt szybko i wygląda obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StefanS Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 12 Stycznia 2018 plesn sie rozwija co mowi ze wilgotnosc jest ok. 90 dni (+10 ktore juz wisi ) to 3.5 miesiaca - jak dla tej srednicy batonow to bardzo dlugo. Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania. StefanS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi