Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Zamykarka do puszek All American mod. EL-8000B
  3. Zamykarka do puszek All American mod.EL-DD300
  4. Zamykarka do puszek All American mod. 1502 i 7502
  5. Oczywiście że przypadkowo podczas klepania .Ale łosoś z figami trzeba by spróbować bo też uwielbiam figi 🙃
  6. Waldek czy ości będą wyczuwalne podczas konsumpcji 😉 🤔.
  7. Może ciekawiej będzie przyprawić tamaryndowcem?
  8. Dzisiaj
  9. Ale pomysł niezły 😉
  10. Nie nie dodaję żadnych owoców , ale może by było ciekawiej Te daktyle trafiły tu chyba przypadkowo...czyli klepanie Pana S 😁
  11. Uwielbiam...pod każdą postacią 😋
  12. Maciekzbrzegu

    Wyroby Dawida

    Ładne 👍. Moim zdaniem wędzonki "suche" (mało tłuszczu) np. szynk i/lub "żylaste" (dużo kolagenu ) np. golonka lepsze są parzone , mających tłuszcz(boczek, karczek ) pieczone . Ale co kto lubi .
  13. Niech te Święta Bożego Narodzenia przyniosą Wam chwile pełne ciepła, rodzinnego zacisza i niezapomnianych wspomnień. Życzę Wam, aby każdy dzień Nowego Roku był krokiem do spełnienia wszelkich marzeń. Jola i Mariusz
  14. Zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego roku dla całej Wędzarnicze Braci życzy Pontiak
  15. Na Święta Bożego Narodzenia i na Nowy Rok życzymy wszystkim Siostrom i Braciom z zadymionego szlaku pięknych wspaniałych smacznych i "śnieżno-mroźnych" Świąt i szczęśliwego Nowego Roku IFCIA Wosiu i Jula
  16. Nie nie dodaję żadnych owoców , ale może by było ciekawiej
  17. Swojski wyrób, polecam jelita od nich. Nadmiar jelit zasypany solą i wrzucony w vacuum do lodówki, będzie ok?
  18. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Dzięki miło czytać takie komentarze. Osuszałem i wygrzewałem w 50c. Potem wędzenie w 60c. A podpiekanie w wędzarni w 90c. Do odpowiedniej temperatury. Jeszcze muszę usprawnić ten proces, bo szynkę np. Przeciągałem i chyba koło 72-75c miała.
  19. SZCZEPAN

    Wyroby Dawida

    Kolego, wyrób jest bardzo estetycznie uwędzony 💪gratuluję. Jak mówi stare przysłowie, trening czyni mistrza, i w tym przypadku widać solidny warsztat oraz doświadczenie. Zwracają jednak uwagę rozwarstwienia widoczne w przekroju, które mogą świadczyć o przebiegu procesu. Proszę o informację, jaką obróbkę termiczną zastosowałeś.???
  20. Masarnia jest już na ostatniej prostej. Dział garmażeryjny również dziś finiszuje i zaczynamy święta. Ciężki okres jest już za nami, ale w wolne dni zregenerujemy siły.
  21. karolszymczak

    Wyroby Dawida

    Dawid piękne wyroby!!! Wielkie brawa dla Ciebie.
  22. Wczoraj
  23. chudziak

    Mięso dzika

    To znaczy ,że wystarczającego doświadczenia niestety nie nabyłeś póki co 🤪 Badania zwyle są robione w kierunku włośnia ewentualnie badają na ASF ale tych chorób nie widać a to ze zdjęcia to jak pisał SZCZEPAN to węzły.
  24. chudziak

    Wyroby Dawida

    Piękne wędzonki i chlebki też niczego sobie - gratki 😊
  25. Daktyle
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.