Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?
Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
-
-
-
Oczywiście że przypadkowo podczas klepania .Ale łosoś z figami trzeba by spróbować bo też uwielbiam figi 🙃
-
Smaki Agi i Grzewloda
bilu72 odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Dziękuję😀. -
Może ciekawiej będzie przyprawić tamaryndowcem?
- Dzisiaj
-
Ale pomysł niezły 😉
-
Nie nie dodaję żadnych owoców , ale może by było ciekawiej Te daktyle trafiły tu chyba przypadkowo...czyli klepanie Pana S 😁
-
Uwielbiam...pod każdą postacią 😋
-
mooseIII obserwuje zawartość [Rok 1970][ZSRR] Technologia wyposażenia i produkcji mięsno-konserwowej
-
Dołączył do społeczności: Kgolo
-
Ładne 👍. Moim zdaniem wędzonki "suche" (mało tłuszczu) np. szynk i/lub "żylaste" (dużo kolagenu ) np. golonka lepsze są parzone , mających tłuszcz(boczek, karczek ) pieczone . Ale co kto lubi .
-
Niech te Święta Bożego Narodzenia przyniosą Wam chwile pełne ciepła, rodzinnego zacisza i niezapomnianych wspomnień. Życzę Wam, aby każdy dzień Nowego Roku był krokiem do spełnienia wszelkich marzeń. Jola i Mariusz
-
Zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego roku dla całej Wędzarnicze Braci życzy Pontiak
-
Na Święta Bożego Narodzenia i na Nowy Rok życzymy wszystkim Siostrom i Braciom z zadymionego szlaku pięknych wspaniałych smacznych i "śnieżno-mroźnych" Świąt i szczęśliwego Nowego Roku IFCIA Wosiu i Jula
-
Dołączył do społeczności: dawkub75
-
Gdzie polecacie zakupić jelita?
Muski odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
Tak -
Nie nie dodaję żadnych owoców , ale może by było ciekawiej
-
Gdzie polecacie zakupić jelita?
smoky91 odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
Swojski wyrób, polecam jelita od nich. Nadmiar jelit zasypany solą i wrzucony w vacuum do lodówki, będzie ok? -
Dołączył do społeczności: Rafał1989
-
Dołączył do społeczności: Speedy26
-
Dołączył do społeczności: kamiloss181
-
Dzięki miło czytać takie komentarze. Osuszałem i wygrzewałem w 50c. Potem wędzenie w 60c. A podpiekanie w wędzarni w 90c. Do odpowiedniej temperatury. Jeszcze muszę usprawnić ten proces, bo szynkę np. Przeciągałem i chyba koło 72-75c miała.
-
Kolego, wyrób jest bardzo estetycznie uwędzony 💪gratuluję. Jak mówi stare przysłowie, trening czyni mistrza, i w tym przypadku widać solidny warsztat oraz doświadczenie. Zwracają jednak uwagę rozwarstwienia widoczne w przekroju, które mogą świadczyć o przebiegu procesu. Proszę o informację, jaką obróbkę termiczną zastosowałeś.???
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
SZCZEPAN odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Masarnia jest już na ostatniej prostej. Dział garmażeryjny również dziś finiszuje i zaczynamy święta. Ciężki okres jest już za nami, ale w wolne dni zregenerujemy siły. -
Dawid piękne wyroby!!! Wielkie brawa dla Ciebie.
- Wczoraj
-
To znaczy ,że wystarczającego doświadczenia niestety nie nabyłeś póki co 🤪 Badania zwyle są robione w kierunku włośnia ewentualnie badają na ASF ale tych chorób nie widać a to ze zdjęcia to jak pisał SZCZEPAN to węzły.
-
Piękne wędzonki i chlebki też niczego sobie - gratki 😊
-
Daktyle
