Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Arkadiusza różne i różniste
karolszymczak odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Arku ciemne chłodne pomieszczenie typu piwnica garaż nie ogrzewany i zasyp piaskiem,lub żwirem(nie ziemią).Bez problemu zimę przetrzyma Pozdrawiam -
Arkadiusza różne i różniste
szrekPL odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Ja pamiętam u rodziców w piwnicy marchewki, pietruszki itd były przechowywane w skrzynkach zasypane suchym piachem, ale to było jak jeszcze piwnica nie była docieplona bo teraz cieplej jak na pokojach. Nie pamiętam czy było to przykryte wilgotnym papierem czy nie ale coś mi podpowiada że było. -
Arkadiusza różne i różniste
arkadiusz odpowiedział(a) na arkadiusz temat w Kącik kuchenny Arkadiusza Tematy
Szukam pomysłu na przechowanie przez zimę większej ilości pietruszki ok. 4 kg.Mrożenie nie wchodzi w grę.Macie jakieś sprawdzone sposoby. -
Może taka ściągawka Ci się przyda Ściągawka Roger-owa dla początkujących_WM3 (2).pdf
-
Linki z pierwszego posta padły.
-
-
- Dzisiaj
-
-
-
Oczywiście że przypadkowo podczas klepania .Ale łosoś z figami trzeba by spróbować bo też uwielbiam figi 🙃
-
Smaki Agi i Grzewloda
bilu72 odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
Dziękuję😀. -
Może ciekawiej będzie przyprawić tamaryndowcem?
-
Ale pomysł niezły 😉
-
Nie nie dodaję żadnych owoców , ale może by było ciekawiej Te daktyle trafiły tu chyba przypadkowo...czyli klepanie Pana S 😁
-
Uwielbiam...pod każdą postacią 😋
-
mooseIII obserwuje zawartość [Rok 1970][ZSRR] Technologia wyposażenia i produkcji mięsno-konserwowej
-
Dołączył do społeczności: Kgolo
-
Ładne 👍. Moim zdaniem wędzonki "suche" (mało tłuszczu) np. szynk i/lub "żylaste" (dużo kolagenu ) np. golonka lepsze są parzone , mających tłuszcz(boczek, karczek ) pieczone . Ale co kto lubi .
-
Niech te Święta Bożego Narodzenia przyniosą Wam chwile pełne ciepła, rodzinnego zacisza i niezapomnianych wspomnień. Życzę Wam, aby każdy dzień Nowego Roku był krokiem do spełnienia wszelkich marzeń. Jola i Mariusz
-
Zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego roku dla całej Wędzarnicze Braci życzy Pontiak
-
Na Święta Bożego Narodzenia i na Nowy Rok życzymy wszystkim Siostrom i Braciom z zadymionego szlaku pięknych wspaniałych smacznych i "śnieżno-mroźnych" Świąt i szczęśliwego Nowego Roku IFCIA Wosiu i Jula
-
Dołączył do społeczności: dawkub75
-
Gdzie polecacie zakupić jelita?
Muski odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
Tak -
Nie nie dodaję żadnych owoców , ale może by było ciekawiej
-
Gdzie polecacie zakupić jelita?
smoky91 odpowiedział(a) na slodziaksos temat w Jelita, osłonki, przyprawy i dodatki
Swojski wyrób, polecam jelita od nich. Nadmiar jelit zasypany solą i wrzucony w vacuum do lodówki, będzie ok? -
Dołączył do społeczności: Rafał1989
-
Dołączył do społeczności: Speedy26
-
Dołączył do społeczności: kamiloss181
-
Dzięki miło czytać takie komentarze. Osuszałem i wygrzewałem w 50c. Potem wędzenie w 60c. A podpiekanie w wędzarni w 90c. Do odpowiedniej temperatury. Jeszcze muszę usprawnić ten proces, bo szynkę np. Przeciągałem i chyba koło 72-75c miała.
