Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Arku ciemne chłodne pomieszczenie typu piwnica garaż nie ogrzewany i zasyp piaskiem,lub żwirem(nie ziemią).Bez problemu zimę przetrzyma Pozdrawiam
  3. Ja pamiętam u rodziców w piwnicy marchewki, pietruszki itd były przechowywane w skrzynkach zasypane suchym piachem, ale to było jak jeszcze piwnica nie była docieplona bo teraz cieplej jak na pokojach. Nie pamiętam czy było to przykryte wilgotnym papierem czy nie ale coś mi podpowiada że było.
  4. Szukam pomysłu na przechowanie przez zimę większej ilości pietruszki ok. 4 kg.Mrożenie nie wchodzi w grę.Macie jakieś sprawdzone sposoby.
  5. Może taka ściągawka Ci się przyda Ściągawka Roger-owa dla początkujących_WM3 (2).pdf
  6. Linki z pierwszego posta padły.
  7. Instrukcja obsługi zamykarki Ives Way
  8. Zamykarka do puszek All American mod. EL-8000B
  9. Dzisiaj
  10. Zamykarka do puszek All American mod.EL-DD300
  11. Zamykarka do puszek All American mod. 1502 i 7502
  12. Oczywiście że przypadkowo podczas klepania .Ale łosoś z figami trzeba by spróbować bo też uwielbiam figi 🙃
  13. Waldek czy ości będą wyczuwalne podczas konsumpcji 😉 🤔.
  14. Może ciekawiej będzie przyprawić tamaryndowcem?
  15. Ale pomysł niezły 😉
  16. Nie nie dodaję żadnych owoców , ale może by było ciekawiej Te daktyle trafiły tu chyba przypadkowo...czyli klepanie Pana S 😁
  17. Uwielbiam...pod każdą postacią 😋
  18. Maciekzbrzegu

    Wyroby Dawida

    Ładne 👍. Moim zdaniem wędzonki "suche" (mało tłuszczu) np. szynk i/lub "żylaste" (dużo kolagenu ) np. golonka lepsze są parzone , mających tłuszcz(boczek, karczek ) pieczone . Ale co kto lubi .
  19. Niech te Święta Bożego Narodzenia przyniosą Wam chwile pełne ciepła, rodzinnego zacisza i niezapomnianych wspomnień. Życzę Wam, aby każdy dzień Nowego Roku był krokiem do spełnienia wszelkich marzeń. Jola i Mariusz
  20. Zdrowych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego roku dla całej Wędzarnicze Braci życzy Pontiak
  21. Na Święta Bożego Narodzenia i na Nowy Rok życzymy wszystkim Siostrom i Braciom z zadymionego szlaku pięknych wspaniałych smacznych i "śnieżno-mroźnych" Świąt i szczęśliwego Nowego Roku IFCIA Wosiu i Jula
  22. Nie nie dodaję żadnych owoców , ale może by było ciekawiej
  23. Swojski wyrób, polecam jelita od nich. Nadmiar jelit zasypany solą i wrzucony w vacuum do lodówki, będzie ok?
  24. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Dzięki miło czytać takie komentarze. Osuszałem i wygrzewałem w 50c. Potem wędzenie w 60c. A podpiekanie w wędzarni w 90c. Do odpowiedniej temperatury. Jeszcze muszę usprawnić ten proces, bo szynkę np. Przeciągałem i chyba koło 72-75c miała.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.