Cała aktywność
Kanał aktualizowany automatycznie
- Z ostatniej godziny
-
Dołączył do społeczności: amper4007
-
Sadowniczka obserwuje zawartość X JOZZWB - Zakopane 2026 - Wstępna lista zapisów
- Dzisiaj
-
Słonina wędzona
quadro555 odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
Ot i się zaczęło na forum. Zaraz się odezwie @arkadiusz. Jak to jest ze słoniną. Czy slonina wedzona na ciepło jest dopuszczalna. Setki typu Capri, czy to na pewno ser. ? @arkadiusz??? Oczywiście chodzi o domowy wyrób wędlin. -
Słonina wędzona
chudziak odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
Serki Capri wędzę z pozostałymi wędzonkami i jeszcze nigdy mi nie popłynęły. -
-
Nie wiem czy o to konkretnie Ci chodzi, popatrz może akurat
-
Czy można próbować z wrotyczem suszonym ?
-
Temat taki. Od dawna chodzi mi przepis po głowie który gdzieś obejrzałem w telewizji z nóg wołowych. Zdaje się że była to jakaś zupa lub gulasz coś z meksykańskiej kuchni. Szukałem kopytek na naszym rynku ale zawsze był jakiś problem z nabyciem. Jest można powiedzieć niedostępny na polskim rynku. A dziś podskoczyłem z radości 😁. U Turka takie nogi można nabyć bez problemu więc jest okazja ziścić plan 😁🤣. Ktoś posiada tego typu przepisy lub gdzie mogę odszukać?! 😁
-
Dołączył do społeczności: rajkel1
-
Kominy systemowe fajna zabawka. Pierwszy pożar i pozamiata w. Cegła przetrzyma taki cyrk. W tej chwili kto rozsądny to buduje z cegły czerwonej a nie system. Dla mnie porażka. Najmniejsza nie uwaga w budowie i po kominie. Koledzy po fachu unikają jeśli mogą takich kominów.
-
Dołączył do społeczności: med666
-
Dołączył do społeczności: Wojtek12345
-
Dołączył do społeczności: roksana
-
Słonina wędzona
szrekPL odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
-
Halusiowa produkcja wędlin.
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Cudnie 🤣🙈 -
Słonina wędzona
MariuszB odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
Coś wiem na ten temat ponieważ robię tak od lat, słonina miękka do tego stopnia że można ją rozsmarowywać 👍👏 -
Słonina wędzona
mariuszRod odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
A ile czasu pani peklowala ? -
Słonina wędzona
mamuśka odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
Ja w takiej temperaturze wędziłam słoninę. Mało tego ja po wędzeniu podniosłam temperaturę i słoninę podpiekałam do stanu szklistego. Była palce lizać. -
Nc nie popłynie. Serki Capri zawsze wędzę w podobnej temp. i nigdy nie było żadnych problemów.
-
Budowa wędzarni ala Cztery pory roku
mamuśka odpowiedział(a) na Tomasz_65 temat w Wędzarnie. Budowa i obsługa
Pięknie Panocku. 😚 Teraz buda. -
Halusiowa produkcja wędlin.
Grzewlod odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Wczorajszego wieczoru dziewczyny wylatały pełen bak🙊. Halinko powiem Tobie w tajemnicy, że schowałem parę litrów paliwa na nasze wspólne oblatywanie🤣. -
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
-
Słonina wędzona
arkadiusz odpowiedział(a) na mariuszRod temat w Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby
Jak będziesz wędził na gorąco boczek łopatkę szynkę w temp. 45-55 C to serki i słonina może popłynąć.Te dwie pozycje powinno się wędzić na zimno przez kilka dni ew. na ciepło do 30C.Poza tym słoninę w zależności od grubości powinno się solić ok.14 dni. -
mariuszRod obserwuje zawartość Słonina wędzona
-
W przyszłą niedzielę że szwagrem wędzimy. Będą boczek, łopatka, szynka, serki i SŁONINA. Problemem jest to że nie wiemy za bardzo jak przygotować słoninę do wędzenia. W jaki sposób peklować? Czy w tydzień da się upeklowac słoninę ? Jesteśmy amatorami więc proszę was o cenne rady
-
Dołączył do społeczności: Boczus1996
-
Halusiowa produkcja wędlin.
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Piękny zestaw...czuje pełen bak 😅😋😍 - Wczoraj
-
Tradycyjna masarnia – swojskie smaki, stare zwyczaje
TOMCIO1956 odpowiedział(a) na SZCZEPAN temat w Polska tradycja masarska
Dzień dobry Jestem pod wrażeniem tego co piszesz. Widać i czuć fachurę.Mam Szczepan pytanie dotyczace kabanosów. Czy mozesz podać jakiś fajny sprawdzony przepis od A-Z na kabanosy? Byłbym wdzięczny pozdrawiam Tomas -
Dołączył do społeczności: bogoeg
-
Dołączył do społeczności: ŚMIGIEL
-
Wiem wiem ćwiczę regularnie. I brałem kilka razy udział zawodach biegowych ulicznych. Ale chciałbym bardziej dla niepełnosprawnych wziąść udział. Ale jak szukam ciężko coś znaleźć.
-
Dołączył do społeczności: jacekgOLL
-
Dawid nic nie stoi na przeszkodzie jeśli nie masz jakichkolwiek przeciwskazań. Do takich zawodów powinieneś wcześniej się przygotować (systematyczny trening).
-
Kaj Ty je kupił?
-
Smaki Agi i Grzewloda
Grzewlod odpowiedział(a) na Grzewlod temat w Smaki Agi i Grzewloda Smaki Agi i Grzewłoda
