Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Nie wiem czy o to konkretnie Ci chodzi, popatrz może akurat
  3. Czy można próbować z wrotyczem suszonym ?
  4. Dzisiaj
  5. Temat taki. Od dawna chodzi mi przepis po głowie który gdzieś obejrzałem w telewizji z nóg wołowych. Zdaje się że była to jakaś zupa lub gulasz coś z meksykańskiej kuchni. Szukałem kopytek na naszym rynku ale zawsze był jakiś problem z nabyciem. Jest można powiedzieć niedostępny na polskim rynku. A dziś podskoczyłem z radości 😁. U Turka takie nogi można nabyć bez problemu więc jest okazja ziścić plan 😁🤣. Ktoś posiada tego typu przepisy lub gdzie mogę odszukać?! 😁
  6. Kominy systemowe fajna zabawka. Pierwszy pożar i pozamiata w. Cegła przetrzyma taki cyrk. W tej chwili kto rozsądny to buduje z cegły czerwonej a nie system. Dla mnie porażka. Najmniejsza nie uwaga w budowie i po kominie. Koledzy po fachu unikają jeśli mogą takich kominów.
  7. Coś wiem na ten temat ponieważ robię tak od lat, słonina miękka do tego stopnia że można ją rozsmarowywać 👍👏
  8. A ile czasu pani peklowala ?
  9. Ja w takiej temperaturze wędziłam słoninę. Mało tego ja po wędzeniu podniosłam temperaturę i słoninę podpiekałam do stanu szklistego. Była palce lizać.
  10. Nc nie popłynie. Serki Capri zawsze wędzę w podobnej temp. i nigdy nie było żadnych problemów.
  11. Pięknie Panocku. 😚 Teraz buda.
  12. Wczorajszego wieczoru dziewczyny wylatały pełen bak🙊. Halinko powiem Tobie w tajemnicy, że schowałem parę litrów paliwa na nasze wspólne oblatywanie🤣.
  13. Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów
  14. Jak będziesz wędził na gorąco boczek łopatkę szynkę w temp. 45-55 C to serki i słonina może popłynąć.Te dwie pozycje powinno się wędzić na zimno przez kilka dni ew. na ciepło do 30C.Poza tym słoninę w zależności od grubości powinno się solić ok.14 dni.
  15. W przyszłą niedzielę że szwagrem wędzimy. Będą boczek, łopatka, szynka, serki i SŁONINA. Problemem jest to że nie wiemy za bardzo jak przygotować słoninę do wędzenia. W jaki sposób peklować? Czy w tydzień da się upeklowac słoninę ? Jesteśmy amatorami więc proszę was o cenne rady
  16. Piękny zestaw...czuje pełen bak 😅😋😍
  17. Wczoraj
  18. Dzień dobry Jestem pod wrażeniem tego co piszesz. Widać i czuć fachurę.Mam Szczepan pytanie dotyczace kabanosów. Czy mozesz podać jakiś fajny sprawdzony przepis od A-Z na kabanosy? Byłbym wdzięczny pozdrawiam Tomas
  19. Wiem wiem ćwiczę regularnie. I brałem kilka razy udział zawodach biegowych ulicznych. Ale chciałbym bardziej dla niepełnosprawnych wziąść udział. Ale jak szukam ciężko coś znaleźć.
  20. bilu72

    Wariacje bila72

  21. Dawid nic nie stoi na przeszkodzie jeśli nie masz jakichkolwiek przeciwskazań. Do takich zawodów powinieneś wcześniej się przygotować (systematyczny trening).
  22. krzysio59

    Wariacje bila72

    Kaj Ty je kupił?
  23. Trochę smakołyków z produkcji 2024 r. 😋.
  24. Trochę całomięśniowych produkcja luty 2024 r.
  25. Gites malines 🤣. Wobec tego zatankuję paliwem lotniczym 😋.
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.