Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. Todek

    Todek

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      2 709


  2. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      12 158


  3. mamuśka

    mamuśka

    **VIP Junior**


    • Punkty

      1

    • Postów

      1 557


  4. Woytas

    Woytas

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      1 592


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 26.10.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. 1 punkt
  2. Piękne cycuchy (jakkolwiek by to nie zabrzmiało) 😉. Bardzo lubimy piersi indyka wędzone. 👍
    1 punkt
  3. Napisz do kolegi Jumbo, ja kiedyś od niego brałem i jestem zadowolony.
    1 punkt
  4. Już kiedyś pisałam, że jesteś WIELKI. Każdemu pomożesz . Dziękuję bardzo ☺️.
    1 punkt
  5. Napisz do kolegi tusiaczek może będzie coś miał. Jego praski są najlepsze.
    1 punkt
  6. Siatka wędliniarska, kaliber 12 Można się bawić w ciasne i gęste sznurowanie - a tak zwijasz płat ,siatkę na ten cieńszy aplikator /ciasno się nakłada/ i super
    1 punkt
  7. Marku, kto wolnemu, młodemu, zdrowemu zabroni hulanek(dobrej zabawy), no też bym może mógł....
    1 punkt
  8. Wot paradoks.😄 Stężenie tak tylko w 1 l wody jest 2x wagowo więcej soli niż w 0,5l wody przy tym samym stężeniu a ponieważ roztwory dążą do wyrównania stężeń to jeśli będziesz peklował solanką o tym samym stężeniu to zalewając mięso dwukrotnie większą ilością solanki zwiększasz dwukrotnie ilość soli i nie ważne ,że stężenie jest takie same.To jest prosta wiedza ze szkoły podstawowej. Zrób sobie próbę jak nie wierzysz. Weź taki sam kawałek mięsa i jeden zalej 0,5 l solanki i drugi taki sam 1 l solanki o tej samej mocy. Pekluj w tych samych warunkach (temp.) i tych samych naczyniach przez tę samą ilość dni. Później sobie odkrój kawałek i spróbuj czy wszystkie mają tą samą słoność i opisz wrażenia. Wejdź na naszego YoyTube i ucz się.https://www.youtube.com/watch?v=qiRxDy6DmWE&t=12s 2l solanki 10% -20dkg peklosoi 1l solanki 10% - 10dkg peklosoli 0,5 l solanki 10 % - 5 dkg peklosoli. Jak podważysz ten rachunek to masz Nobla matmy. P.S Nie przejmuj się .Nie Ty pierwszy na to się łapiesz. Pozdrawiam 😉
    1 punkt
  9. Trzeba jeszcze trochę popracować 😉 Piersi z indyka
    1 punkt
  10. Żeby nie było, że nic nie robię. To kolejna porcja golonki wg MB, z września.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.