Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      2

    • Postów

      4 282


  2. Radek.

    Radek.

    **VIP-Organizator**


    • Punkty

      2

    • Postów

      3 380


  3. Trolki

    Trolki

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      5


  4. wawaldek11

    wawaldek11

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      186


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 10.01.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Boczki peklowane w różnych przyprawach. Potem wędzone i będą dojrzewać w komorze. Podobne do Pancetta Affumicata.
    2 punkty
  2. Sam nie używam prasy do odzyskiwania dobroci z owoców - stosuje inną metodę. MariuszB - mogę dać kontakt do użytkowników pras i będziesz miał informacje z pierwszej ręki.
    1 punkt
  3. Wyciskanie miękiszonów żaden wyczyn to samo robię rękoma przy użyciu worka filtracyjnego. Moim zdaniem prasa z linku zrobiona jest z badziewnego materiału szkoda złotówek. Wygląda solidnie i można porozmawiać z producentem: https://allegro.pl/oferta/prasa-do-owocow-wina-cydru-7-litrow-solidna-mocna-13912060340
    1 punkt
  4. https://allegro.pl/oferta/solidna-wloska-prasa-wyciskarka-do-owocow-wina-moszczu-nalewki-al25-6694889295 kilku kolegów jest zadowolonych z działania na owocach ponalewkowych. Na forach o tematyce winiarskiej i o domowych alkoholach będzie więcej wiedzy.
    1 punkt
  5. Ne ma co myśleć- trzeba zapier..lać . Może projektować dla budownictwa jednorodzinnego pod warunkiem uzyskania uprawnień budowlanych. Po technikum i stażu /konieczny stały nadzór kogoś z uprawnieniami b/o/ i zdaniu egzaminu otrzyma uprawnienia w ograniczonym zakresie.
    1 punkt
  6. 1 punkt
  7. Hejka wszystkim, chciałbym się przywitać z zawodowcami i długoletnimi hobbistami w dziedzinie wędzenia, mam za sobą kilkadziesiat prób wędzenia lub produkcji wędlin nie tylko dymionych czy sezonowanych, ale ta wiedza jest niekończąca, jako szef kuchni i fanatyk kuchni polskiej staram się zgłębić tajniki wyrobów tradycyjnych od ludzi dla których wędzenie to nie tylko dym ale i serce, doświadczenie, rodzinne tajemnice, a przede wszystkim pasją. Jest wiele pytań ale za nim zacznę je zadawać muszę trochę poczytać bo forum jest rozbudowane
    1 punkt
  8. Coś Ty...nie widziałeś Dorotki. Powiem tak, trudno nawet cień znaleźć
    1 punkt
  9. Pięknie chwilkę później..... ... dwie chwilki później... ..... po kilku dniach.... płacz że coś tam urosło gdzie nie powinno 😉 🙂
    1 punkt
  10. No to nie wytrzymalam i po 90 minutach w lodowce, mus byl sprobowac.😜
    1 punkt
  11. Piernik Staropolski z przepisu ReniS upieczony, przełożony konfiturą śliwkową własnej roboty, trefił pod obciążeniem do lodówki. Jak zmięknie to go obleję polewą. Dziękuję bardzo Reniu za przepis.😚
    1 punkt
  12. 1 punkt
  13. 1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.