Skocz do zawartości

Ranking

  1. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      2

    • Postów

      4 094


  2. Radek.

    Radek.

    **VIP-Organizator**


    • Punkty

      2

    • Postów

      3 380


  3. Trolki

    Trolki

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      5


  4. wawaldek11

    wawaldek11

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      173


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 10.01.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Boczki peklowane w różnych przyprawach. Potem wędzone i będą dojrzewać w komorze. Podobne do Pancetta Affumicata.
    2 punkty
  2. Sam nie używam prasy do odzyskiwania dobroci z owoców - stosuje inną metodę. MariuszB - mogę dać kontakt do użytkowników pras i będziesz miał informacje z pierwszej ręki.
    1 punkt
  3. Wyciskanie miękiszonów żaden wyczyn to samo robię rękoma przy użyciu worka filtracyjnego. Moim zdaniem prasa z linku zrobiona jest z badziewnego materiału szkoda złotówek. Wygląda solidnie i można porozmawiać z producentem: https://allegro.pl/oferta/prasa-do-owocow-wina-cydru-7-litrow-solidna-mocna-13912060340
    1 punkt
  4. Gościu jest mocny, najpierw dziecku daje do spróbowania, jak dzieciak przeżyje to sam próbuje Tylko nie wiem czy to jest dobry pomysł że tu wstawiamy takie filmy, teraz ma 33 tys. wyświetleń niech tysiąc z nas obejrzy i już ma 34 tys.
    1 punkt
  5. https://allegro.pl/oferta/solidna-wloska-prasa-wyciskarka-do-owocow-wina-moszczu-nalewki-al25-6694889295 kilku kolegów jest zadowolonych z działania na owocach ponalewkowych. Na forach o tematyce winiarskiej i o domowych alkoholach będzie więcej wiedzy.
    1 punkt
  6. Ne ma co myśleć- trzeba zapier..lać . Może projektować dla budownictwa jednorodzinnego pod warunkiem uzyskania uprawnień budowlanych. Po technikum i stażu /konieczny stały nadzór kogoś z uprawnieniami b/o/ i zdaniu egzaminu otrzyma uprawnienia w ograniczonym zakresie.
    1 punkt
  7. Reglamentacja ogóry są tylko do napitków 😉😀.
    1 punkt
  8. 1 punkt
  9. Hejka wszystkim, chciałbym się przywitać z zawodowcami i długoletnimi hobbistami w dziedzinie wędzenia, mam za sobą kilkadziesiat prób wędzenia lub produkcji wędlin nie tylko dymionych czy sezonowanych, ale ta wiedza jest niekończąca, jako szef kuchni i fanatyk kuchni polskiej staram się zgłębić tajniki wyrobów tradycyjnych od ludzi dla których wędzenie to nie tylko dym ale i serce, doświadczenie, rodzinne tajemnice, a przede wszystkim pasją. Jest wiele pytań ale za nim zacznę je zadawać muszę trochę poczytać bo forum jest rozbudowane
    1 punkt
  10. Coś Ty...nie widziałeś Dorotki. Powiem tak, trudno nawet cień znaleźć
    1 punkt
  11. Pięknie chwilkę później..... ... dwie chwilki później... ..... po kilku dniach.... płacz że coś tam urosło gdzie nie powinno 😉 🙂
    1 punkt
  12. No to nie wytrzymalam i po 90 minutach w lodowce, mus byl sprobowac.😜
    1 punkt
  13. Piernik Staropolski z przepisu ReniS upieczony, przełożony konfiturą śliwkową własnej roboty, trefił pod obciążeniem do lodówki. Jak zmięknie to go obleję polewą. Dziękuję bardzo Reniu za przepis.😚
    1 punkt
  14. 1 punkt
  15. 1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.