Skocz do zawartości

Ranking

  1. L.Przemek

    L.Przemek

    Użytkownicy


    • Punkty

      5

    • Postów

      7 953


  2. Radek.

    Radek.

    **VIP-Organizator**


    • Punkty

      2

    • Postów

      3 380


  3. MariuszB

    MariuszB

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      7 072


  4. mamuśka

    mamuśka

    **VIP Junior**


    • Punkty

      2

    • Postów

      1 307


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 09.02.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Salami Ostre z Bukowiny. Dzisiaj „stuknęły” mu dwa miesiące. W dojrzewalni jeszcze dwa batony, ale dużo im brakuje do założonej utraty wagi. Nabierają mocy
    2 punkty
  2. Nietypowo ale jak jest połysk znaczy jest dobrze.
    1 punkt
  3. Ależ proszę bardzo 😉 ..... a chlebki są rewelacyjne, a jak jeszcze mają odpowiedni smak to więcej chleba w sklepie nie kupisz 👍 😁
    1 punkt
  4. Smarowałam plasterkiem uwędzonej słoniny 😄(przepis na słoninkę - MariuszB, dziękuję).
    1 punkt
  5. Jak na tak młodym zakwasie to super
    1 punkt
  6. Spokojnie Pany, Rybak musi jeszcze sporo ogarnąć i dużo zrozumieć że na YT to w 90% ściema i trucie ludzi.
    1 punkt
  7. Nie nadymaj się szreku 😁 Przecież kolega zadał pytanie na naszym forum. Jakąś odpowiedź dostał. Co zrobi to jego sprawa. Szukać inspiracji można wszędzie. Dobrze jest też sprawdzić czy przepisy są zgodne ze sztuką. Myślę że gdyby kolega @Rybak inaczej zadał pytanie, nie powołując się na przepis z YouTube inaczej byś zareagował. 😀
    1 punkt
  8. To po kiego... oglądasz jekiegoś lepiorza na YT skoro tu są fachowcy... Są gotowe receptury na dodatek co ciekawsze dobrze opisane i wykonywane...
    1 punkt
  9. Spytaj się autora filmu z YT ile taki wyrób można przechowywać w lodówce i poza lodówką.
    1 punkt
  10. 1 punkt
  11. Druga półka od dołu temperatura po wsadzie 250sC 10 minut piekarnik zaparowany, potem 220sC przez 40 minut grzałki góra/dół bez termoobiegu, ostatnie 10 minut 230sC grzałka tylko dolna. Jeszcze gorące:
    1 punkt
  12. Miałem dzisiaj wędzić piersi z indyka..... i się nie poddałem , od 1,5h już w SV 60 st bo duże i tak do 22,30 i finito . Dorotko nie poddawaj sie - jak nie my to kto ???
    1 punkt
  13. Kiedyś trzeba zacząć, a wszystkie niepowodzenia tylko nas wzmacniają. Piecz, a z każdym wypiekiem będzie lepiej.
    1 punkt
  14. Wolne wolne i po wolnym ale nie próżnowałem i uwędziłem trochę kiełbaski...
    1 punkt
  15. Ciąg dalszy eksperymentalnej pracy zespołowej🙂. 1. Salami truflowe serowe 2. Kiełbasa piniowa 3. Kindziuk Wędliny zaszczepione następującą mieszanką bakterii : Staphylococcus carnosus Lactobacillus sakei Staphylococcus xylosus Pediococcus pentosaceus Lactobacillus plantarum 4. Salami Poker - makadamia serowa Wędlina zaszczepiona następującą mieszanką bakterii : Staphylococcus xylosus Pediococcus pentosaceus Lactobacillus plantarum Utrata masy : Parametr pH : Wędliny zabezpieczone dymem wędzarniczym: Wędliny szczepione mieszanką pleśni:
    1 punkt
  16. Z sytuacji że zajrzałem na forum to podzielę się pomysłami jakie wprowadziłem i jeszcze wprowadzę w przestrzeń ogrodów.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.