Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

  1. karolszymczak

    karolszymczak

    Prezes Klubów KPP i KPPS


    • Punkty

      3

    • Postów

      17 330


  2. SZCZEPAN

    SZCZEPAN

    Mistrz Masarski WB


    • Punkty

      2

    • Postów

      983


  3. szrekPL

    szrekPL

    **VIP Junior**


    • Punkty

      2

    • Postów

      2 611


  4. wosiu

    wosiu

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      1

    • Postów

      2 136


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 22.12.2025 uwzględniając wszystkie działy

  1. Mój ojciec często robił ,,kiszoną słoninę" z bardzo podobnego przepisu jak poniżej, my też taką robiliśmy...Nic się nie działo z czosnkiem. https://www.olgasmile.com/slonina-kiszona.html
    1 punkt
  2. 1 punkt
  3. Arku ciemne chłodne pomieszczenie typu piwnica garaż nie ogrzewany i zasyp piaskiem,lub żwirem(nie ziemią).Bez problemu zimę przetrzyma Pozdrawiam
    1 punkt
  4. Ja pamiętam u rodziców w piwnicy marchewki, pietruszki itd były przechowywane w skrzynkach zasypane suchym piachem, ale to było jak jeszcze piwnica nie była docieplona bo teraz cieplej jak na pokojach. Nie pamiętam czy było to przykryte wilgotnym papierem czy nie ale coś mi podpowiada że było.
    1 punkt
  5. Może ciekawiej będzie przyprawić tamaryndowcem?
    1 punkt
  6. Ale pomysł niezły 😉
    1 punkt
  7. Uwielbiam...pod każdą postacią 😋
    1 punkt
  8. Ładne 👍. Moim zdaniem wędzonki "suche" (mało tłuszczu) np. szynk i/lub "żylaste" (dużo kolagenu ) np. golonka lepsze są parzone , mających tłuszcz(boczek, karczek ) pieczone . Ale co kto lubi .
    1 punkt
  9. Na Święta Bożego Narodzenia i na Nowy Rok życzymy wszystkim Siostrom i Braciom z zadymionego szlaku pięknych wspaniałych smacznych i "śnieżno-mroźnych" Świąt i szczęśliwego Nowego Roku IFCIA Wosiu i Jula
    1 punkt
  10. Kolego, wyrób jest bardzo estetycznie uwędzony 💪gratuluję. Jak mówi stare przysłowie, trening czyni mistrza, i w tym przypadku widać solidny warsztat oraz doświadczenie. Zwracają jednak uwagę rozwarstwienia widoczne w przekroju, które mogą świadczyć o przebiegu procesu. Proszę o informację, jaką obróbkę termiczną zastosowałeś.???
    1 punkt
  11. Masarnia jest już na ostatniej prostej. Dział garmażeryjny również dziś finiszuje i zaczynamy święta. Ciężki okres jest już za nami, ale w wolne dni zregenerujemy siły.
    1 punkt
  12. Dawid piękne wyroby!!! Wielkie brawa dla Ciebie.
    1 punkt
  13. Piękne wędzonki i chlebki też niczego sobie - gratki 😊
    1 punkt
  14. Gwarantuje że nawet w próżni się nie zapekluje, min. 7 dni na i to najlepiej w próżni.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.