paweljack Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #251 Opublikowano 5 Grudnia 2014 http://emotikona.pl/emotikony/pic/0elvis.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/63dancer.gif Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-388237 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #252 Opublikowano 6 Grudnia 2014 marderm ...fale Dunaju juz siedzi w piecyku Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-388326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #253 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Ciesze sie:) . I jak wyszlo? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-388385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #254 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Pyszne , juz jest na mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-388449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #255 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Widziałam i ciesze sie ze smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-388482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #256 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ciasto: kostka masła roślinnego Krem: ... kostka margaryny Po co się trujesz margaryną ? Może od jednej kostki nie umrę Masło roślinne to też margaryna.Poczytaj sobie o procesie utwardzania tłuszczów roslinnych i o ich ododornianiu.O szkodliwości tłuszczów trans zapewne słyszałaś.Te trucizny nie działają natychmiastowo. One się kumulują w organiźmie i dają o sobie znać około "50". Ale często nie ma już odwrotu. Poobserwuj ludzi 60-letnich, jak wielu z nich ciężko się porusza.Twoje ciasto jest pyszne a nawet pyszniejsze - wykonane na maśle.Często spotykam się z zapytaniem: ale jak upiec ciasto bez K-si?Młode i średnie pokolenie padło ofiarą książek kucharskich, w których o maśle zapomniano.W książkach przedwojennych, słowo "margaryna" nie istnieje. A przecież kuchnia dworska do najwykwintniejszych należy Nawet Ćwierciakiewiczowa w menu dla tzw. "Trzeciego stołu" nie proponuje margaryny.Jadałam margarynę w młodości i w studenckiej stołówce. Ale to z biedy powojennej. Nienawidziłam jej serdecznie i tak pozostło. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-388698 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #257 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ja podchodze do takich przepisow gdzie jest margaryna,ze zawsze zastepuje maslem. Tak jak w niektorych przepisach napisane ze olej ma byc kujawski czy cukier krolewski jakby o innej nazwie juz ciasto nie wyszlo.Margaryna w moim domu nie gosci Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-388702 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #258 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dlaczego posty sa usuwane? To ktos nie moze miec innego zdania? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-389102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #259 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dlaczego posty sa usuwane? To ktos nie moze miec innego zdania? marderm o jakich postach piszesz? Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-389104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #260 Opublikowano 9 Grudnia 2014 O tych ktorych tu już nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-389109 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #261 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Hmm..nie mam wiedzy na ten temat ...Może ktoś kto pisał sam usunął swoje treści,bo w Koszu nie ma takowych. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-389116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #262 Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) No dobra dzieciaki, pierwszy mój wyrób w osłonce wiec szału niema ale za to..... jest bardzo pyszna Nawet mój mąż zachwalał Mielonka wieprzowo- indycza w osłonce barierowej 0,5kg schabu wieprzowego (mogą być okrawki)1,5kg łopatki wieprzowej1 kg mięsa z podudzi indyczych 4g pieprzu2g gałki muszkatołowej5g cukru2g czosnku granulowanego8 łyżeczek żelatyny55g peklosoliosłonka barierowa termokurczliwa śr 55mm, ok. 2mb Wcześniej z podudzi indyczych zdjęłam skórę i je wytrybowałam. Pokroiłam w kostkę razem z wieprzowiną i peklowałam w lodówce przez 3 dni. Po 3 dniach zmieliłam wszystko w maszynce na sitku 5mm. Przyprawy rozmieszałam w 150ml wody i wymieszałam z mięsem. Dodałam suchą żelatynę, wymieszałam i napełniłam osłonki barierowe formując batony o długości ok 25cm. Parzyłam ok 1h 45min w temp. 70-75'C. UWAGI: Następnym razem mięso zmielimy na sitku 6mm.Następnym razem użyjemy osłonek o większej średnicy. Edytowane 10 Lutego 2015 przez marderm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-404048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #263 Opublikowano 10 Lutego 2015 Większa osłonka - dużo dłuższe parzenie, ja bym pozostał przy tej. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-404054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #264 Opublikowano 10 Lutego 2015 na sitku 5mm. Parzyłam ok 1h 45min w temp. 70-75'C Za długi czas parzenia w stosunku do rozdrobnienia i do średnicy osłonki, temp. parzenia oki.Czas parzenia 55 min. maks. godzinka, studzenie pod bieżącą zimną wodą 10-15 min. i powieś do całkowitego wystudzenia Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-404068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #265 Opublikowano 10 Lutego 2015 na sitku 5mm. Parzyłam ok 1h 45min w temp. 70-75'CZa długi czas parzenia w stosunku do rozdrobnienia i do średnicy osłonki, temp. parzenia oki.Czas parzenia 55 min. maks. godzinka, studzenie pod bieżącą zimną wodą 10-15 min. i powieś do całkowitego wystudzenia A czy mamy gdzies na forum spisane takie ogólne zasady ile czasu i w jakiej temp parzyć przy danym rozdrobnieniu i średnicy osłonki? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-404072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #266 Opublikowano 10 Lutego 2015 Magda Dziadka się podpytaj - nie gryzie, na pewno pomoże, bo on w parzeniu wyrobów jest dobry (ma to w jednym palcu) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-404077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #267 Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) marderm mielonka bardzo ladnie wyglada, jeszcze raz spróbuje taka zrobic :clap: Edytowane 10 Lutego 2015 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-404079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #268 Opublikowano 10 Lutego 2015 Mimi tego ze za dlugo parzylam jak się dowiedzialam jest bardzo smaczna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-404081 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #269 Opublikowano 10 Lutego 2015 A czy mamy gdzies na forum spisane takie ogólne zasady ile czasu i w jakiej temp parzyć przy danym rozdrobnieniu i średnicy osłonki? Gdzieś napewno jest. marderm, liczy się 10min. parzenia na cm średnicy osłonki, 55 cm to 55 min. parzenia, ja z reguły przedłużam o kilka minut, ale nie zawsze się dowiedzialam jest bardzo smaczna I to jest najważniejsze Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-404088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #270 Opublikowano 11 Lutego 2015 A czy mamy gdzies na forum spisane takie ogólne zasady ile czasu i w jakiej temp parzyć przy danym rozdrobnieniu i średnicy osłonki?Gdzieś napewno jest. marderm, liczy się 10min. parzenia na cm średnicy osłonki, 55 cm to 55 min. parzenia, ja z reguły przedłużam o kilka minut, ale nie zawsze Własnie o taki przelicznik mi chodziło ! Dziękuje za informację Zbóju Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-404121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #271 Opublikowano 24 Lutego 2015 Cebulaki Drugą blachę będę piekła z 5 minut dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-407083 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #272 Opublikowano 24 Lutego 2015 wow bardzo lubie i tez zamierzam upiec ,ale jak na razie w kolejce sa inne koncepcje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-407095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #273 Opublikowano 24 Lutego 2015 wow bardzo lubie i tez zamierzam upiec ,ale jak na razie w kolejce sa inne koncepcje My po głowie chodzą precle jakieś Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-407096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #274 Opublikowano 24 Lutego 2015 Magda kto Ci pozwolil czytac w moich myslach!!! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-407102 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 24 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #275 Opublikowano 24 Lutego 2015 Magda kto Ci pozwolil czytac w moich myslach!!! ups Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/11/#findComment-407115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.