Skocz do zawartości

Magdaleny kucharzenie


Gość magdajack

Rekomendowane odpowiedzi

A w niedzielę zrobilam jeszcze kilka słoiczków mielonki z łopatki

attachicon.gif20151103_155224.jpg

Jadłem, bardzo dobre, wg moich wskazówek. :D

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-466580
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 494
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Gość magdajack

Ostatnio mało piekę, ale udało mi się popełnić kilka chlebków pszenno-żytnich na drożdżach z żurawiną, słonecznikiem i pestkami dyni.

Mam jednak przeczucie, że w najbliższym czasie polubię się z zakwasem  :)  :)  :)

post-62306-0-06439500-1455100194_thumb.jpg

post-62306-0-10359400-1455100195_thumb.jpg

post-62306-0-10732900-1455100196_thumb.jpg

post-62306-0-09358100-1455100197_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474567
Udostępnij na innych stronach

w najbliższym czasie polubię się z zakwasem

 

Najwyższy czas Madziu, najwyższy czas :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474574
Udostępnij na innych stronach

Mam jednak przeczucie, że w najbliższym czasie polubię się z zakwasem  :)  :)  :)

Zrobiłem ostatnio chleb na zakwasie, to mogę Ci trochę zakwasu odlać.  :D

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10555-chleby-chlebki-bułeczki-ciasta/?p=473499

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474591
Udostępnij na innych stronach

Magda jak zrobisz na zakwasie to innego nie bedziesz chciala  :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474603
Udostępnij na innych stronach

Ładne ale Twojemu Pawłowi to chyba ładniejsze wychodzą  :cool:

"Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..."

Tatuś Muminka

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474605
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

 

Mam jednak przeczucie, że w najbliższym czasie polubię się z zakwasem  :)  :)  :)

Zrobiłem ostatnio chleb na zakwasie, to mogę Ci trochę zakwasu odlać.  :D

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10555-chleby-chlebki-bułeczki-ciasta/?p=473499

 

 

Przemyślę Twoją propozycję :)

Magda jak zrobisz na zakwasie to innego nie bedziesz chciala  :)

 

Ja lubię bardzo chleby na zakwasie ale do tej pory przerażał mnie dłuższy czas ich przygotowania. Te na drożdżach robi się jednak szybciej.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474607
Udostępnij na innych stronach

Magda moj na zakwasie to sobie stoi i wyrasta grzecznie na kuchni ..wiec co mi przeszkadza czy gotowy za godzine czy za szesc ,wazne tylko rozplanowanie 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474613
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

Magda moj na zakwasie to sobie stoi i wyrasta grzecznie na kuchni ..wiec co mi przeszkadza czy gotowy za godzine czy za szesc ,wazne tylko rozplanowanie 

 

A no własnie, rozplanowanie :) bo ja jak sobie wieczorem przypomnę, że chleba nie mam to niecałe 3 godzinki i na drożdżach mam gotowy :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474616
Udostępnij na innych stronach

Magda , ja pieke 2 bochenki ,z tym ze jak wystygnie to dziele i chowam do zamrazalki i zawsze jak potrzeba to wyjmuje i jest za jakas godzinke prawie jak swiezo  upieczony, w PL chyba malo kto mrozi chleb , u nas to jest normalne,nikt nie biega do sklepu po 2 kajzeki i cwiartke chleba jak to kiedys pamietam co rano babcia robila :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474620
Udostępnij na innych stronach

 

 

Ulepilam kilka pierogów z farszem z kaszanki i cebuli karmelizowanej na miodzie. Pycha

 

O żesz Ty:D Jak to brzmi smakowicie. Będę musiała jak nic spróbować :)

                                                                                                                                                                     

 

:heart: Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu :heart:

Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę :flowers:

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474623
Udostępnij na innych stronach

 

 

w PL chyba malo kto mrozi chleb

Jak piekę po dwa chlebki w foremkach, to zawsze jeden mrożę po wystygnięciu, po rozmrożeniu nic nie tracą na smaku :D

 

 

 

Madziu rób więcej i do zamrażarki :D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474628
Udostępnij na innych stronach

@Zbój Madej, bo te nasze domowe to sa pyszne i przed i po ..taki sklepowy to po 5 h od zakupu juz do niczego sie nie nadaje, a nie mowiac juz o mrozeniu :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474630
Udostępnij na innych stronach

Gość magdajack

 

w PL chyba malo kto mrozi chleb

Jak piekę po dwa chlebki w foremkach, to zawsze jeden mrożę po wystygnięciu, po rozmrożeniu nic nie tracą na smaku :D

 

 

 

Madziu rób więcej i do zamrażarki :D

 

 

Trzeba najpierw mieć miejsce w zamrażalniku, u mnie z tym kiepsko na razie :P

 

Magda , ja pieke 2 bochenki ,z tym ze jak wystygnie to dziele i chowam do zamrazalki i zawsze jak potrzeba to wyjmuje i jest za jakas godzinke prawie jak swiezo  upieczony, w PL chyba malo kto mrozi chleb , u nas to jest normalne,nikt nie biega do sklepu po 2 kajzeki i cwiartke chleba jak to kiedys pamietam co rano babcia robila :D

 

Powiem Ci, że nie jest to bardzo popularne ale coraz więcej osób mrozi chleb. Nawet moja babcia się jakiś czas temu przekonała. A u mnie to już stała praktyka.

 

Będę musiała kupić drugą foremkę i piec 2 na raz.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474632
Udostępnij na innych stronach

Ładne chlebki :thumbsup:  ,ja piekę na zakwasie,tylko mnie to czekanie denerwuje ale warto :)

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474651
Udostępnij na innych stronach

warto warto :D ja od pewnego czasu dodaje ziarna chia oprocz pozostalych dodatkow , musze jeszcze sobie dopracowac taki czysto bialy chlebek z koszyka bo pelnoziarnisty nie pasuje mi do wszystkiego :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474677
Udostępnij na innych stronach

 

 

ja pieke 2 bochenki ,z tym ze jak wystygnie to dziele i chowam do zamrazalki i zawsze jak potrzeba to wyjmuje i jest za jakas godzinke prawie jak swiezo upieczony, w PL chyba malo kto mrozi chleb

 

Ja teraz jak sam jestem to dokładnie tak samo robię, po części dzięki Tobie :D   https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/?p=329874

TYLKO WIDZEW RTS !!! :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474826
Udostępnij na innych stronach

Bazyl  :thumbsup: Ja ten chleb co teraz pieke to nawet zapomniany na jakies 2 miesiace odmrozilam i smakowal wcale nie gorzej..

teraz jestem na etapie dopracowania przepisu na chleb bezforemkowy..

Jutro mam zamowienie od gorszej polowki na zeszwedzone Teacake :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474830
Udostępnij na innych stronach

kurcze na piwie ...powiadasz moze zrobie mojemu niespodzianke i tez upieke ..widzialam ze kupil jakiegos zywca wczoraj na sprobowanie czy smakuje lepiej po nie piciu ok 8 miesiecy polskiego piwa( zywca nie pija wogole) ma jedna flaszke ,myslisz ze bedzi zly jak przemienie piwo w chleb :D  :devil:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474899
Udostępnij na innych stronach

Posluchalam... :D ale mam na uwadze taki chlebek..obiecuje dac piwo ale takie %free-znaczy sklepowe 3,5%

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474906
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Gość magdajack

Keczup zrobiony latem skończył się niespodziewanie szybko. Postanowiłam zatem zrobić kilka słoiczków z pomidorów z puszki. Praktycznie nie różni się smakiem od tego ze świeżych letnich pomidorów a wątpię by tak samo dobrze smakował taki zrobiony z bezsmakowych pomidorów dostępnych teraz.

 

post-62306-0-58820500-1458151740_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-485150
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.