paweljack Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 5 Stycznia 2016 A w niedzielę zrobilam jeszcze kilka słoiczków mielonki z łopatki20151103_155224.jpgJadłem, bardzo dobre, wg moich wskazówek. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-466580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ostatnio mało piekę, ale udało mi się popełnić kilka chlebków pszenno-żytnich na drożdżach z żurawiną, słonecznikiem i pestkami dyni.Mam jednak przeczucie, że w najbliższym czasie polubię się z zakwasem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 10 Lutego 2016 w najbliższym czasie polubię się z zakwasem Najwyższy czas Madziu, najwyższy czas Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 10 Lutego 2016 w najbliższym czasie polubię się z zakwasem Najwyższy czas Madziu, najwyższy czas Wiem wiem, bo tak patrzę na Twoje chlebki i coraz bardziej zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 10 Lutego 2016 Mam jednak przeczucie, że w najbliższym czasie polubię się z zakwasem Zrobiłem ostatnio chleb na zakwasie, to mogę Ci trochę zakwasu odlać. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10555-chleby-chlebki-bułeczki-ciasta/?p=473499 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 10 Lutego 2016 Magda jak zrobisz na zakwasie to innego nie bedziesz chciala Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ładne ale Twojemu Pawłowi to chyba ładniejsze wychodzą Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 10 Lutego 2016 Mam jednak przeczucie, że w najbliższym czasie polubię się z zakwasem Zrobiłem ostatnio chleb na zakwasie, to mogę Ci trochę zakwasu odlać. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10555-chleby-chlebki-bułeczki-ciasta/?p=473499 Przemyślę Twoją propozycję Magda jak zrobisz na zakwasie to innego nie bedziesz chciala Ja lubię bardzo chleby na zakwasie ale do tej pory przerażał mnie dłuższy czas ich przygotowania. Te na drożdżach robi się jednak szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 10 Lutego 2016 Magda moj na zakwasie to sobie stoi i wyrasta grzecznie na kuchni ..wiec co mi przeszkadza czy gotowy za godzine czy za szesc ,wazne tylko rozplanowanie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 10 Lutego 2016 Magda moj na zakwasie to sobie stoi i wyrasta grzecznie na kuchni ..wiec co mi przeszkadza czy gotowy za godzine czy za szesc ,wazne tylko rozplanowanie A no własnie, rozplanowanie bo ja jak sobie wieczorem przypomnę, że chleba nie mam to niecałe 3 godzinki i na drożdżach mam gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474616 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 10 Lutego 2016 Magda , ja pieke 2 bochenki ,z tym ze jak wystygnie to dziele i chowam do zamrazalki i zawsze jak potrzeba to wyjmuje i jest za jakas godzinke prawie jak swiezo upieczony, w PL chyba malo kto mrozi chleb , u nas to jest normalne,nikt nie biega do sklepu po 2 kajzeki i cwiartke chleba jak to kiedys pamietam co rano babcia robila Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela K. Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ulepilam kilka pierogów z farszem z kaszanki i cebuli karmelizowanej na miodzie. Pycha O żesz Ty:D Jak to brzmi smakowicie. Będę musiała jak nic spróbować Cytuj Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu Antoine de Saint-Exupery - Mały Książę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 10 Lutego 2016 w PL chyba malo kto mrozi chleb Jak piekę po dwa chlebki w foremkach, to zawsze jeden mrożę po wystygnięciu, po rozmrożeniu nic nie tracą na smaku Madziu rób więcej i do zamrażarki Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474628 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 10 Lutego 2016 @Zbój Madej, bo te nasze domowe to sa pyszne i przed i po ..taki sklepowy to po 5 h od zakupu juz do niczego sie nie nadaje, a nie mowiac juz o mrozeniu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 10 Lutego 2016 w PL chyba malo kto mrozi chlebJak piekę po dwa chlebki w foremkach, to zawsze jeden mrożę po wystygnięciu, po rozmrożeniu nic nie tracą na smaku Madziu rób więcej i do zamrażarki Trzeba najpierw mieć miejsce w zamrażalniku, u mnie z tym kiepsko na razie :P Magda , ja pieke 2 bochenki ,z tym ze jak wystygnie to dziele i chowam do zamrazalki i zawsze jak potrzeba to wyjmuje i jest za jakas godzinke prawie jak swiezo upieczony, w PL chyba malo kto mrozi chleb , u nas to jest normalne,nikt nie biega do sklepu po 2 kajzeki i cwiartke chleba jak to kiedys pamietam co rano babcia robila Powiem Ci, że nie jest to bardzo popularne ale coraz więcej osób mrozi chleb. Nawet moja babcia się jakiś czas temu przekonała. A u mnie to już stała praktyka. Będę musiała kupić drugą foremkę i piec 2 na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474632 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ładne chlebki ,ja piekę na zakwasie,tylko mnie to czekanie denerwuje ale warto Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 10 Lutego 2016 warto warto ja od pewnego czasu dodaje ziarna chia oprocz pozostalych dodatkow , musze jeszcze sobie dopracowac taki czysto bialy chlebek z koszyka bo pelnoziarnisty nie pasuje mi do wszystkiego Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474677 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ja musze dopracowac jeszcze razowy z zarkami Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 10 Lutego 2016 ja pieke 2 bochenki ,z tym ze jak wystygnie to dziele i chowam do zamrazalki i zawsze jak potrzeba to wyjmuje i jest za jakas godzinke prawie jak swiezo upieczony, w PL chyba malo kto mrozi chleb Ja teraz jak sam jestem to dokładnie tak samo robię, po części dzięki Tobie https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9213-pieczywo-chleb-pszenny-na-zakwasie-z-dodatkami/?p=329874 Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 10 Lutego 2016 Bazyl Ja ten chleb co teraz pieke to nawet zapomniany na jakies 2 miesiace odmrozilam i smakowal wcale nie gorzej..teraz jestem na etapie dopracowania przepisu na chleb bezforemkowy..Jutro mam zamowienie od gorszej polowki na zeszwedzone Teacake Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 10 Lutego 2016 Ja mam zamiar jeszcze dzisiaj chleb zarobic, tylko nie będę robił swojego a zrobie sobie pszenny na piwie Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474832 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 11 Lutego 2016 kurcze na piwie ...powiadasz moze zrobie mojemu niespodzianke i tez upieke ..widzialam ze kupil jakiegos zywca wczoraj na sprobowanie czy smakuje lepiej po nie piciu ok 8 miesiecy polskiego piwa( zywca nie pija wogole) ma jedna flaszke ,myslisz ze bedzi zly jak przemienie piwo w chleb Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474899 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 11 Lutego 2016 myslisz ze bedzi zly jak przemienie piwo w chleb Powiem jedno NIE SPRAWDZAJ Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474904 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 11 Lutego 2016 Posluchalam... ale mam na uwadze taki chlebek..obiecuje dac piwo ale takie %free-znaczy sklepowe 3,5% Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-474906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 16 Marca 2016 Keczup zrobiony latem skończył się niespodziewanie szybko. Postanowiłam zatem zrobić kilka słoiczków z pomidorów z puszki. Praktycznie nie różni się smakiem od tego ze świeżych letnich pomidorów a wątpię by tak samo dobrze smakował taki zrobiony z bezsmakowych pomidorów dostępnych teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10533-magdaleny-kucharzenie/page/18/#findComment-485150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.