clipol Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 13 Marca 2017 wiejska (wersja eksportowa Przekrój to bardziej na Lisiecką niż taką "wiejską na-winie" wygląda Do produkcji oprócz szynki i łopatki użyłem też schabu Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-543953 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 (edytowane) Na święta ukręciłem trochę Rzeszowskiej autorskiej Ligawy Sent from my SM-G925F using Tapatalk[Dodano: 14 kwi 2017 - 18:33]Do tego kilka szynek Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 14 Kwietnia 2017 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-547964 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mesch Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Wszystko wygląda na udane wędzenie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-547966 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Najważniejsze że rodzina zadowolona Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-547970 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Dzisiejsze wędzenie Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-548142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zacna Krakowska ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-548152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zacna Krakowska ???????????? Niestety to jest głogowska Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-548153 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zacna Krakowska Niestety to jest głogowska Sent from my SM-G925F using Tapatalk Końcówka...owska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-548160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 No chyba że tak Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-548162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Sorki na telefonie założyłyi sie dwa tematy telefon wolno myśli???? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-548163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Panie i Panowie przedstawiam wam kwas chlebowy Do sporządzenia tego napitku będziemy potrzebowali: •400g chleba ciemnego (najlepiej pełnożytniego na zakwasie)•3 litry gorącej wody•130 g cukru•4 łyżki miodu •płaska łyżka zakwasu żytniego lub 5 g drożdży instant •kilka rodzynek Chleb kroimy na kromki i mocno zarumieniamy w piekarniku. Następnie zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na noc. Na drugi dzień wywar należy przecedzić przez gazę i po podgrzaniu do 37°C dodajemy cukier, miód, rodzynki i zakwas (ewentualnie drożdże). Dorzucamy kilka rodzynek i przykryty odstawiamy do przefermentowania w ciepłe miejsce na dzień lub dwa . Po tym czasie zalewamy do butelek, zakręcamy i wstawiamy do lodówki lub w chłodne miejsce. Po schłodzeniu rozlewamy do szklaneczek i cieszymy się naturalnym napitkiem znanym naszym przodkom od pokoleń ???? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Listopada 2017 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-577186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Dziś na kolację metka z przepisu paweljack Robiłem pierwszy raz i przyznam się że byłem sceptycznie nastawiony do nowego wyrobu a tu miłe zaskoczenie Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-578493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 22 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 22 Listopada 2024 Witam wszystkich mięsożerców Oj dawno mnie tu już nie było. No cóż, życie pisze własne scenariusze…Ale mam nadzieję że już wróciłem tutaj na dobre. A więc wrzucę tu swoje ostatnie (pierwsze po dluuuuugiej przerwie) wędzenie. Trochę Węgierskiej a’la ClipolSent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-970054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 22 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #189 Opublikowano 22 Listopada 2024 Oczywiście trochę polskiej wędliny również, no bo jak to…Tu na zdjęciu Kiełbasa Rzeszowska z okolic Głogowa z przepisu Ligawy jeśli dobrze pamiętam Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-970055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #190 Opublikowano 22 Listopada 2024 Bardzo ładne kiełbaski...opowiedz coś więcej o węgierskiej (skład)😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-970066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 22 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #191 Opublikowano 22 Listopada 2024 Do przepisu na węgierską odsyłam Was na 2 stronę tego tematuKiełbaska im starsza tym smaczniejsza. Po dwóch tygodniach leżakowania w papierze w lodówce dostała szlachetnego nalotu Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-970089 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szrekPL Opublikowano 22 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #192 Opublikowano 22 Listopada 2024 Ok, dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-970094 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 25 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #193 Opublikowano 25 Listopada 2024 Jako że święta tuż tuż wędzę trochę boczku oraz a’la Polską (z oryginalnego przepisu ale dłużej wędzona)Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-970835 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #194 Opublikowano 25 Listopada 2024 W dniu 22.11.2024 o 11:10, clipol napisał(a): dostała szlachetnego nalotu Co to za szlachty nalot🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-970920 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 25 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #195 Opublikowano 25 Listopada 2024 41 minut temu, Grzewlod napisał(a): Co to za szlachty nalot🤔 Nalot szlachty czyli zajazd. Ostatni był na Litwie jak pisał Adam Mickiewicz 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-970930 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 30 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #196 Opublikowano 30 Listopada 2024 Co to za szlachty nalotUps…miałem na myśli „szlachetny” oczywiście Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-971960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 30 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #197 Opublikowano 30 Listopada 2024 Zrobione. Boczek wędzony na zimno oraz kiełbasa a’la polska (mojego wykonania). Wszystko wędzone 4 dni do uzyskania zamierzonego efektu. Kiełbasa straciła ok %30 wagi początkowej. Znakomita do jedzenia na zimno Boczek również…Sent from my iPhone using Tapatalk 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-971961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #198 Opublikowano 30 Listopada 2024 Pięknie "dymem malowane" 👍 1 Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-972000 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwydymek Opublikowano 30 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij #199 Opublikowano 30 Listopada 2024 7 godzin temu, clipol napisał(a): Zrobione. Boczek wędzony na zimno oraz kiełbasa a’la polska (mojego wykonania). Wszystko wędzone 4 dni do uzyskania zamierzonego efektu. Kiełbasa straciła ok %30 wagi początkowej. Znakomita do jedzenia na zimno Boczek również A czy okoliczni Angole już poznali, jakim jesteś specem? Bo wygląd (i zapewne smak) Twoich wyrobów przedni Cytuj Nie po to człowiek żyje, żeby pracować, lecz po to pracuje, żeby żyć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-972105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 30 Listopada 2024 Autor Zgłoś Udostępnij #200 Opublikowano 30 Listopada 2024 Witam. Co niektórzy tak. Jednak są specyficznym narodem i nic co nie jest ze sklepowych półek wygląda co najmniej podejrzanie Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10589-clipol-moje-wyroby/page/8/#findComment-972108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.