clipol Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 22 Października 2016 Tak wygląda w przekrojuhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161022/213a83b2c1b2281f5454b2adc03bbe06.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 23 Października 2016 Mnie tak ładnie nie wychodzi. Jakiej mąki używasz? Prosto po wyjęciu z pieca Spękany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 23 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Strong bread flour - mąką pszenna o zawartości glutenu około 13g oraz wholemeal rye flour I light rye flour (50:50) czyli mąki żytnie. Pieczenie na kamieniu plus kilka kostek lodu na spód piekarnika w celu wytworzenia pary. Polecam obejrzeć jakiś filmik instruktażowy nt formowania i wypieku bochenków Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 23 Października 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 24 Października 2016 Teorię nieco znam, gorzej z praktyką Parę też robię - na dnie piekarnika mam położoną okrągłą blachę - wlewam do niej 100ml wody.Kamienia niestety nie mam. Moja mąka pszenna typ 750 ma białka 12g - czyli nieźle, a żytnia typ 750 (czyli light rye flour).A tobie jeszcze tak ładnie rośnie z dodatkiem żytniej razowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 24 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 24 Października 2016 Prześlę Ci na PM w skrócie jak ja postępuję. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 24 Października 2016 Prześlę Ci na PM w skrócie jak ja postępuję. Sent from my SM-G925F using Tapatalkmnie tez.jesli mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 25 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Jako że zostało mi trochę ciemnego pieczywa postanowiłem uwarzyć trochę kwasu chlebowego https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161025/9f5ea4c4876cf3b3d1d0430c5f2842d6.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 25 Października 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 30 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 30 Października 2016 Dziś upiekłem bułeczki fitness wg bloga znanego piekarzahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161030/cf500980e536be414ada379b31f99667.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161030/a6eab909b9a56a7611da464fc636955d.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 20 Listopada 2016 Wczorajszy nocny wypiek @ Pumpernikielhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/a4d13db616a063fd0e58eada9cbffab7.jpg Sent from my SM-G925F using TapatalkDziś degustacja. Na pierwszy raz ok. Może trochę za bardzo wysechł. Tymczasem zawinięty w folię czeka w lodówce - dojrzewa Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 20 Listopada 2016 wow ..moze jakis przepis ..bo ja sie szykuje i szykuje do tego chleba az w koncu musze zrobic ..bardzo lubie do wszelkich sledzi w roznych smakach...a swieta juz tuz tuz... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 20 Listopada 2016 No kolego nie daj sie prosic zapodaj przepis,bo chlebek pierwsza liga. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaja Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 20 Listopada 2016 Ja nie Clipol, ale może komuś się przyda chleby.info-Chleb firmowy.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 20 Listopada 2016 @szaja, tyko zaden z linku nie jest pumperniklem... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Ok więc przepis jest ze strony Mirabelki chleb.info.pl a w przekroju wygląda takhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/15051a53b9b9898aa33ef2ae1c64b79c.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 20 Listopada 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Trochę ten chlebek pracochłonny no i trzeba by zdobyć melasę ...,ale jeśli wart grzechu?? Edytowane 20 Listopada 2016 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 20 Listopada 2016 Melasy ???? Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) Wczorajsze wędzenie Lisiecka wg Kostka (tym razem zgodnie z recepturą ????)ta na dole oraz smaczna i prosta w wykonaniu wiejska kiełbaska autorstwa Darxxxx - u góry zdjęcia https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/d10781d70941f3d13b795a737e351170.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/3bfaa73394f4e38565495b07cf0d4b7e.jpgi wiejska https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?/topic/13583-Czy-taka-kiełbaska-jest-"prawidłowa"?#entry524972https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161120/1c72bd6dd8a5d3bd7f178148f2ee0996.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 20 Listopada 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Wczoraj upiekłem chlebek (jedyne 1600g)https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161205/5c84819eb8bd4f548a3d0e69b0d9151d.jpgTyle zostało z połowy https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161205/1ed4b7e59f5b6796110251ac9d304519.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 5 Grudnia 2016 bardzo landnie i smacznie wyglada Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Dziś kolejne wędzenie. Tym razem wybór padł na kiełbasę rzeszowską. Moja lepsza połowa jest bardzo zadowolona ????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/06572c29137ae7320eccb0bdfe957c1b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161217/5705bb1d2e9e847489eaf0f4b110aac8.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 19 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 19 Grudnia 2016 (edytowane) Dziś wędziłem kiełbasę z przepisu na kiełbasę głogowską. Ilość oraz skład mięsa trochę zmieniony. Kiełbasa bdb z wody "na ciepło" ????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20161219/4556ccb9382a58a70fbc11b6eb9143e7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20161219/7250a0e0ca239bf394fd7e501bbd1c68.jpgBatony na górze to 26-28mm a te na dole 32-34mm nieodkręcane do spożycia na zimno.Sent from my SM-G925F using Tapatalk Edytowane 19 Grudnia 2016 przez clipol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Na Nowy Rok przygotowałem coś dla koneserów zimnego wędzenia - kiełbasę wegierską Gyulai. Jest to wyrób o bardzo wyrazistym smaku. Przyprawy dodane to min: czosnek, pieprz, kminek, papryka. W oryginale jest mięso solone. Ja użyłem mieszanki peklo/soli 50:50.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170102/ece102764f5ea69937e29463bd4060de.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170102/ae9a44b99384c7b4258e220cc4ad7f61.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk[Dodano: 02 sty 2017 - 20:02]Dodam że kiełbasę można jeść po sparzeniu lub na surowo po kilkudniowym podsuszeniu. Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Clipol kiełba interesująca Te nacięcia na boczku to autorskie? czy kupne? jakiś plan?Ślicznie "świeża" wędzarynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 2 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Nacięcia na boczku "sklepowe". Ogólnie jest problem z dostaniem całego płata boczku. Jeśli już to jest zrolowany i jw nacięty. PS. "Wędzarynka" ma już ponad 3 lata. Za to jest po tuningu - izolacja komory i deski od wewnątrz ☺ Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipol Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Kolejny wypiek. Tym razem chleb San Francisco na zakwasie https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170104/e6efe77b5a1cb46a5409714e773fff45.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk[Dodano: 04 sty 2017 - 20:35]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170104/b86774c4c8efac18a9d51d34521f975b.jpg Sent from my SM-G925F using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.