Skocz do zawartości

Rozbiór mięs, klasyfikacja.


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

Przepis jest na kiszkę z wątroby,

 

Raczej grasica. Po dodaniu do kiszki da podobny efekt jak móżdżek.Kiszka będzie bardziej aksamitna.

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 3 tygodnie później...

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Wygląda na to, że nie da się dokładnie odtworzyć receptury.  :(

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

Nabyłem od rodziny młodego barana z własnego chowu i pytanie do Was, czy ktoś wędził kości baranie? Zastanawiam się, czy zostawić surowe czy uwędzić, np. do kapusty kiszonej czy innej kwaśnicy?  :)

 

 

post-55133-0-33083600-1601220137_thumb.jpg

 

post-55133-0-71933000-1601220159_thumb.jpg

 

post-55133-0-77143200-1601220167_thumb.jpg

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

kości baranie? Zastanawiam się, czy zostawić surowe czy uwędzić,

Uwędzić !

Nie zapomnij o starannym wycięciu łojówek z pachwin i gruczołów z podgardla.

Chyba, że lubisz baranie perfumy  :laugh:  

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 lata później...

markety i zwykle sklepy mięsne

Dlatego pewnie, że dobre restauracje w takowych się nie zaopatrują, może i dobrze a i french rack nie jest nasz tradycyjny, w związku z tym tez w sklepach ciężko. 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.