mankotom Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 22 Listopada 2014 no to bierzcie i jedzcie, weźcie jakąś najmniejszą sztukę, reszta niech stygnie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385042 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamKowalski Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 22 Listopada 2014 no to bierzcie i jedzcie, weźcie jakąś najmniejszą sztukę, reszta niech stygnieSam nie wiem co robić. Może wkrótce zasną moje dzieci... Wtedy nie ma problemu: ja jem dzisiaj i jeśli jutro wstanę żywy, to pozostali mogą jeść. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 22 Listopada 2014 Serio? Ale oni już dzisiaj chcą jeść. Serio!Chodzi o to, że jak sobie dogłębnie wystygną włókna mięśniowe "odpoczną" to będziesz miał całkowity obraz i smak twojego wyrobu.Jak pokroisz niedostygnięte "zestresowane" to wrażenia mogą być różne, oraz nie potrzebne nerwy, że spi@#$%liłem.Cierpliwość jest wskazana.Piszę to na podstawie własnych doświadczeń. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385049 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 22 Listopada 2014 Takie ciepłe prosto z wędzarni najlepsze, tłuszcz cieknie po brodzie i to jest to Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385051 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamKowalski Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 22 Listopada 2014 Niestety. Jest źle. Pierwszą szynkę zjedli zanim porządnie ostygła. Soczysta, ale na słoność idealna. Jest nas piątka, a szynka miała pół kilo. Jeśli jutro nic nie napiszę na forum to... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) jeśli jutro nic nie napiszę na forum to...znaczy ,że biegasz i szukasz nowego mięsa na wędzonki bo po tych dzisiejszych zostało tylko piękne wspomnienie Edytowane 22 Listopada 2014 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385066 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 22 Listopada 2014 Takie ciepłe prosto z wędzarni najlepsze, tłuszcz cieknie po brodzie i to jest to Zgadzam się. Wiem, że niby lepiej by sobie spokojnie wystygły, ale zawsze muszę coś spróbować. A szczególnie jak mam boczek świeżo sparzony. Z dobrym ciemnym chlebem to niebo w gębie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankotom Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 22 Listopada 2014 Niestety. Jest źle. Pierwszą szynkę zjedli zanim porządnie ostygła. Soczysta, ale na słoność idealna. Jest nas piątka, a szynka miała pół kilo. Jeśli jutro nic nie napiszę na forum to...Brawo !!! słuchaj wewnętrznego głosu i podązaj za białym królikiem, taka szynka z kija 0,5kg na 5 osób to jak bułka z masłem, a jak pisze kolega wyżej lepiej z chlebem, w który złapiesz wyciekający sos Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Niestety. Jest źle. Pierwszą szynkę zjedli zanim porządnie ostygła. Soczysta, ale na słoność idealna. Jest nas piątka, a szynka miała pół kiloTo raptem po plasterku na głowę Radzę Ci Zamknij pod klucz bo do rana nic nie zostanie I jak wrażenia po za tym,że słoność idealna i soczysta? jeśli jutro nic nie napiszę na forum to...znaczy ,że biegasz i szukasz nowego mięsa na wędzonki bo po tych dzisiejszych zostało tylko piękne wspomnienie Ament Edytowane 22 Listopada 2014 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385084 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamKowalski Opublikowano 22 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 22 Listopada 2014 Koniec parzenia. A co mam zrobić z wodą po parzeniu? Wylać do zlewu jak proponuje żona? Ta woda wygląda jak rosół. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385092 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 22 Listopada 2014 Koniec parzenia. A co mam zrobić z wodą po parzeniu? Wylać do zlewu jak proponuje żona? Ta woda wygląda jak rosół. Ugotuj na tym żurek Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Ta woda wygląda jak rosół.Tak to jest jak się parzy szynkę razem z boczkiem .A powiedz mi czy ona jest taka tłusta czy taka żółta? Edytowane 22 Listopada 2014 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385099 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) Marku aż 200 minut osuszania ??witamjak by kolega zrobił osuszanie tak jak napisałem nie byłoby tzw.mleczka-przebarwienia w kolorze wędzonce: P1090275.JPGjest dobrze jak na pierwszy raz,w przemyśle jest to wada.....ale my jesteśmy na wędlinach domowych i każdy robi jak chce.Coś czuje że temat będzie się rozwijał bardzo...będzie też wesoło.pozdrawiamMarekp.s.czyli jutro szyneczka sucha w przekroju-fotka.....jestem przygotowany z majonezem i marchewką po wietnamsku :-) Edytowane 22 Listopada 2014 przez Marek z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385106 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 22 Listopada 2014 jak by kolega zrobił osuszanie tak jak napisałem nie byłoby tzw.mleczka-przebarwienia w kolorze wędzonce: Ale zauważ ,że to mleczko jest na boczku który jest obdarty ze skóry "...żona kazała" Ech te baby Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385113 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 22 Listopada 2014 Adam.Nie pisałem swoich uwag złośliwe. Sam, poparu razach skorygujesz parzenie pod własne smaki.Mam nadzieję, że wyroby wam smakują i będziesz robił dalej. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 22 Listopada 2014 "...żona kazała" PAtrzcie panstwo, jaki posluszny Ech te baby Bez baby nie dasz rady A wedznek niech odpocznie a wode wylej, dalej badz posluszny Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385115 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 22 Listopada 2014 (edytowane) A co mam zrobić z wodą po parzeniu? Wylać do zlewu jak proponuje żona? Ta woda wygląda jak rosół. Ja na wodzie po parzeniu gotuje psom kasze Edytowane 22 Listopada 2014 przez BazylWidzew Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385116 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 22 Listopada 2014 Bez baby nie dasz rady A z Babą jeszcze gorzej PEESKupiłaś sobie ten termometr w ikei? Ja na takiej wodzie gotuje psom kasze A to chyba ich nie lubisz Z tego co się orientuję to sól źle wpływa na psy. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385121 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 22 Listopada 2014 Ale zauważ ,że to mleczko jest na boczku który jest obdarty ze skóry "...żona kazała" Ech te baby Hektor na szynkach też,mnie oko nie oszuka,jako wedzarz zawsze patrze tam gdzie powinienem, nie oszukam samego siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385125 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamKowalski Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 23 Listopada 2014 Tak to jest jak się parzy szynkę razem z boczkiem . A powiedz mi czy ona jest taka tłusta czy taka żółta? Żółta. I ma piękny zapach wędzonek. Oczywiście jej nie wykorzystam, ale jak przez mgłę pamiętam, że w rodzinie mojego dziadka wodę po parzeniu do czegoś wykorzystywano. Być może był to barszcz biały... witam jak by kolega zrobił osuszanie tak jak napisałem nie byłoby tzw.mleczka-przebarwienia w kolorze wędzonce: P1090275.JPG jest dobrze jak na pierwszy raz,w przemyśle jest to wada.....ale my jesteśmy na wędlinach domowych i każdy robi jak chce. Coś czuje że temat będzie się rozwijał bardzo...będzie też wesoło. pozdrawiam Marek p.s.czyli jutro szyneczka sucha w przekroju-fotka.....jestem przygotowany z majonezem i marchewką po wietnamsku :-) Marek, chodzi Ci o to białe przebarwienie na boczku? Z pełną dla siebie satysfakcją oświadczam, że nie skorzystam z Twoich gwarancji finansowych Wędliny wyszły w smaku doskonałe. Wygląd i zapach też jak dla nas są super. Oczywiście przy kolejnym wędzeniu będę chciał pewne rzeczy udoskonalić, szczególnie jeśli chodzi o soczystość. Wędzonki są soczyste, ale mimo to smakują. Fotki wkrótce będą Adam. Nie pisałem swoich uwag złośliwe. Sam, poparu razach skorygujesz parzenie pod własne smaki. Mam nadzieję, że wyroby wam smakują i będziesz robił dalej. Na pewno będę robił dalej. Są to jedne z najlepszych w smaku wędlin jakie kiedykolwiek jadłem. Szczególnie boczek. A szynkom brakuje nieco suchości. Wtedy byłyby lepsze. Dzięki za krytyczne uwagi, bo dzięki nim moje wędzonki są lepsze. PAtrzcie panstwo, jaki posluszny Nie, nieszczególnie... W tym jednym połowicznie żonie uległem, ale inne jej "pomysły" skutecznie oddaliłem. Na przykład pomysł aby szynkę obsypać ziołami przed wędzeniem. Albo, że suszenie jest niepotrzebne i można od razu wędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 23 Listopada 2014 Nie, nieszczególnie... W tym jednym połowicznie żonie uległem, ale inne jej "pomysły" skutecznie oddaliłem. Na przykład pomysł aby szynkę obsypać ziołami przed wędzeniem. Albo, że suszenie jest niepotrzebne i można od razu wędzić. Zapraszamy ja do nas( Twoja zone) uwierz szybko sie nauczy i bedzie Ciebie poprawiac Powiedz jej ,ze jest tutaj grono kobiet zajmujace sie wedzeniemi wedlinami. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamKowalski Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 23 Listopada 2014 A oto jeszcze fotki z moich wędzonek. Wczorajsze parzenie: Dzisiejsze wędzonki w przekroju: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 23 Listopada 2014 Jak dla mnnie w przekroju jest oki Adaś, tak tylko zapytam, czy tutaj http://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadka już zaglądałeś? Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385166 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 23 Listopada 2014 Co Ty tak z tą suchością??Ja bardzo bym chciała żeby moje wędlinki były jak najbardziej soczyste ,a często są właśnie za suche....Wracając do tej wody po parzeniu to ja ja zlewam w słoiki i mam co jakiś czas na pyszny żurek ze swojską kiełbaską. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 23 Listopada 2014 (edytowane) Dzisiejsze wędzonki w przekroju:Bardzo ładne. A jak dzisiaj smakują po wystygnięciu,lepiej niż wczoraj? Jeszcze jedno pytanie mam w sprawie termometrów.Sprawdzałeś rozbieżności wskazań tego w wodzie i z sondą? Edytowane 23 Listopada 2014 przez Hektor Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10631-moje-wyroby-adamkowalski/page/6/#findComment-385174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.