Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...

 

 

Dziś zrobiłem swój pierwszy chlebek pszenno-żytni z dodatkiem słonecznika.Troszkę się za bardzo przypiekł ale ogólnie jest ok.  
 

 JA bym po prostu trzymala krocej, bo po sloneczniku widac, ze troche przypalony jest.  Ja jak Eli, wole chrupiaca skorke

Robiles sam czy z mieszanki gotowej?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/#findComment-394512
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj ponownie upiekłem chlebek,tym razem nie posypywałem słonecznikiem,dodatkowo w trakcie pieczenia dwukrotnie zwilżyłem wodą i zmniejszyłem temp.do 200 st.C wyszedł ok.Z pasztetem smarownym  i ogórkiem smakuje wybornie.

post-63315-0-24950900-1420372778_thumb.jpg

post-63315-0-54898800-1420372811_thumb.jpg

post-63315-0-01591600-1420372863_thumb.jpg

post-63315-0-78035300-1420372916_thumb.jpg

post-63315-0-35642800-1420372974_thumb.jpg

post-63315-0-30657400-1420373032_thumb.jpg

post-63315-0-00008700-1420373087_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/#findComment-394587
Udostępnij na innych stronach

Jeżeli interesują Cię gotowe mieszanki to w "Lidlu" mają duży wybór. Osobiście jednak uważam że znacznie lepiej i taniej również, jest samemu mieszać odpowiednie mąki które też w "Lidlu" maja w dosyć dużym wyborze.

http://kulinarnapiniata.pl/mieszanki-do-wypieku-chleba-przeglad/

Jeżeli lubisz aby było "prosto, łatwo i przyjemnie" przy małym nakładzie pracy, to możesz jeszcze kupić sobie drożdże w proszku i zakwas w proszku w większych opakowaniach. Wtedy pieczenie chleba odbywa się bardzo szybko, bez zbędnych ceregieli i długich przygotowań.

http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=770

http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?user_id=3696&partner_id=&code=

Edytowane przez sverige2
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/#findComment-394842
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj mały chlebek z mąki pszennej, spód niestety słabo wypieczony z powodu pieczenia na papierze zamiast na blaszce i w między czasie kilka słoiczków pasztetu smarownego.

post-63315-0-97120600-1420484527_thumb.jpg

post-63315-0-40620000-1420484549_thumb.jpg

post-63315-0-66587600-1420484582_thumb.jpg

post-63315-0-78107700-1420484617_thumb.jpg

post-63315-0-37881100-1420484656_thumb.jpg

post-63315-0-31222300-1420484691_thumb.jpg

post-63315-0-44290400-1420484734_thumb.jpg

post-63315-0-46314700-1420484769_thumb.jpg

post-63315-0-94930900-1420484805_thumb.jpg

Edytowane przez bilu72
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/#findComment-394922
Udostępnij na innych stronach

 

 

Dzisiaj mały chlebek z mąki pszennej, spód niestety słabo wypieczony
 

Co Ty chcesz od tego chlebka.. dla mnie bomba  :)

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10764-bilu-dymi/#findComment-394933
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.