electra Opublikowano 11 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 11 Maja 2015 Przy nastepnej okazji zrobie ,bo powinnam w tym tygodniu piec biszkopt Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-424554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 11 Maja 2015 Ale nam nie o biszkopt biega, tylko o foty nowego sprzętu . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-424555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 11 Maja 2015 Brawa electra , pyszniutkie buleczki :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-424556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 18 Lipca 2015 ciasto z porzeczka pod delikatna beza...zrownowazona slodycz bezy i kwaskowatosc porzeczki doskonaly duet Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435748 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 18 Lipca 2015 zrownowazona slodycz bezy i kwaskowatosc porzeczki doskonaly duet To jest to co bardzo lubię Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435753 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 18 Lipca 2015 mmmmmmmm ależ smaka narobiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 18 Lipca 2015 Anus moge zdecydowanie polecic to ciasto ,moje co prawda robione jest z zamrozonych porzeczek bo u nas jeszcze nie dojrzaly ,a ja czyszcze zamrazalnik co by przygotowac miejsce na nowe owoce Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 18 Lipca 2015 a ja wczoraj przetarłam 2 kilogramy czerwonych porzeczek z cukrem i poszły na zimę , do kaczuchy może sosik zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 18 Lipca 2015 Electra .. czerwone i białe porzeczki nie bardzo są u mnie w domu uwielbiane oprócz mnie, dlatego też obrane z kilkoma łyżkami wody lądują do garnka, kilka minut gotowane na wolnym ogniu, a następnie przetarte przez sito i dodane do czarnej porzeczki z której robię dżem. Stanowią one naturalny zagęszczacz i przy okazji są spożytkowane. Nic się nie może zmarnować. Zostało mi trochę soku z czerwonej porzeczki jak robiłam z niej chutney .. ten sok dołożyłam do malin, i będzie piękny kolor dżemu malinowego. Lubię robić takie połączenia. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) To ciasto w oryginale jest z agrestem ,niestety o agrescie to ja tu moge tylko pomarzyc.Porzeczki lubimy i ja tez robie taka galaretke ,lubie wszystkie kwasne owoce ..ostatnio robilam lody porzeczkowe. Edytowane 18 Lipca 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 18 Lipca 2015 Ciasta drozdzowe z owocami to moje ulubione, jako ze porzeczki i agrestu nie mam to chociaz z rabarbaraem sobie czasem robie. Mniam Electra takie ciacho Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 19 Lipca 2015 Na te upały, takie ciasto wyjęte z lodówki to rarytas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hana Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 19 Lipca 2015 Ciasta drozdzowe z owocami to moje ulubione, jako ze porzeczki i agrestu nie mam to chociaz z rabarbaraem sobie czasem robie. Mniam Electra takie ciacho Oooo a to jest drożdżowe ciasto z bezą?Jakiś przepisik może Cytuj "Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 19 Lipca 2015 Ciasto nie jest drozdzowe ,na proszku ale jest troche takie inne ,bo spod mozna powiedziec ze ucierany.przepis pochodzi ze strony Moje wypieki( http://www.mojewypieki.com/ ) Skladniki na ciasto: 5 zóltek50 ml wody1 lyzeczka pasty z wanilii lub 1 lyzka ekstraktu z wanilii lub 8 g cukru wanilinowego150 g drobnego cukru do wypieków100 ml mleka280 g maki pszennej1,5 lyzeczki proszku do pieczenia50 g masla, roztopionego600 g agrestu, odszypulkowanegoSkladniki na pianke bezowa: 5 bialek, pozostalych z ciasta220 g drobnego cukru do wypiekówpól lyzeczki kwasnego winianu potasu (cream of tartar) lub 1 lyzeczka soku z cytrynyWszystkie skladniki powinny byc w temperaturze pokojowej. Make przesiac z proszkiem do pieczenia, odlozyc. Forme o wymiarach 23 x 32 cm wysmarowac maslem i wylozyc papierem do pieczenia. W misie miksera umiescic zóltka, cukier, wode. Ubijac do otrzymania jasnej, puszystej masy która przynajmniej trzykrotnie zwiekszy swoja objetosc. Dodac wanilie, dalej ubijajac. Do pianki dodac przesiana make z proszkiem, mleko, bardzo (bardzo!) delikatnie wymieszac. Na koniec dodac maslo, równie delikatnie wymieszac. Ciasto przelozyc do formy, wyrównac szpatulka. Podpiec w temperaturze 160ºC przez okolo 15 - 18 minut. W miedzyczasie, gdy do konca podpiekania ciasta pozostalo 5 minut zaczac ubijac bialka. Bialka umiescic w misie miksera razem z winianem potasu i rozpoczac ubijanie do otrzymania sztywnej piany (jesli nie posiadacie winianu potasu w zamian dodajecie sok z cytryny po zakonczeniu ubijania). Dodawac cukier, lyzka po lyzce, powoli i stopniowo, caly czas ubijajac. Powinna powstac gesta i blyszczaca piana bezowa. Dodac sok z cytryny (jesli nie dodaliscie wczesniej winianu potasu) i zmiksowac. Podpieczone ciasto wyjac z piekarnika. Na ciasto wysypac równomiernie agrest. Na agrest wylozyc piane bezowa. Wstawic do piekarnika, zmniejszyc temperature do 140ºC i piec przez okolo 30 minut (bez termoobiegu). Nastepnie obnizyc temperature do 120ºC i piec kolejne 20 minut lub krócej, jesli piana bezowa wczesniej bedzie chrupka z wierzchu. Wystudzic w lekko uchylonym i wylaczonym piekarniku. Wyjac, kroic na kwadraty i podawac. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435807 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@hana Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 19 Lipca 2015 Dzięki tak mi się wydawało, że to kruche, ale zmylił mnie post Anny Podobne ciasto u nas jest z rabarbarem (też z bezą), tylko spód trochę inny. Cytuj "Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa." Julian Tuwim Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435815 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 19 Lipca 2015 Sadze ze to z rabarbarem tez bedzie OK ,musza byc owoce kwasne bo i naczej calosc bedzie za slodka,Anna jak ma dostep do limonek to moze przetestowac bo na moj gust to by tez bylo niezle Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-435818 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Testuje nowa blache do bagietek ..i o takie skromne pszenne mini bagietki zrobilam sezamowe sa z prazona cebulka w srodku . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-437760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Całkiem pomyślne testy. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-437761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Tez mam taką formę i jestem z niej zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-437764 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Tez mam taką formę i jestem z niej zadowolonaA Twoich bagietek nie jadłem. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-437765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Tez mam taką formę i jestem z niej zadowolonaA Twoich bagietek nie jadłem. Może jeszcze nie zasluzyles Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-437766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Magda a masz jakis sprawdzony przepis na baguette? bo ja robilam z takiego co robie rozne bulki pszenne ,i moze on akurat nie jest zbyt trafny na baguett. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-437769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość magdajack Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Magda a masz jakis sprawdzony przepis na baguette? bo ja robilam z takiego co robie rozne bulki pszenne ,i moze on akurat nie jest zbyt trafny na baguett. Mi smakują te: http://www.chleby.info/2014/04/bagietki-orkiszowe.html i te: http://www.chleby.info/2014/03/bagietki-z-sezamem.html Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-437770 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 dzieki te orkiszowe bede musiala zrobic bo mam nadmiar tej maki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-437772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zrób se z mąki chlebowej. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/5/#findComment-437779 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.