Skocz do zawartości

Mąka ,drożdże i dodatki ...czyli Electra w kuchni.


Rekomendowane odpowiedzi

Pawel takie bagietki to ja ogladalam przez 20 lat ,takze pracujac z francuzami ale to nijak sie przeklada do pieczenia w domowym piekarniku :)

  • Odpowiedzi 562
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Cos do wedlinki .bo na bulkach wciaz nie mozna. pierwsza proba i nawet niezle wyglada :cool:  ,na razie jeszcze goracy chleb orkiszowo /jeczmienny 

 

post-58387-0-88769500-1439475998_thumb.jpg

 

 

 

Pokaze ,sama jestem ciekawa jak wyglada czy duzo zakalca bedzie  :)

A tu przekroj chlebka 

attachicon.gif2015-08-14 10.07.00.jpg

Ładniutki.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

dawalam make jeczmienna i  orkiszowa mniej wiecej pol na pol i ziarno pszenicy lamane ,(nie wiem jak to sie nazywa dokladnie) ktore 12 godzin moczylam w wodzie ,siemie lniane, pestki slonecznika , zakwas 200g, maslanke troche miodu i sol .

ziarna przenicy ok 20 % calosci maki zastapilam.

chleb bardzo dobry w smaku ,nastepnym razem dam zamiast orkiszowej zwykla pszenna make ,zeby uwidocznic bardziej smak jeczmiennej.


A ze dzis mi sie zestarzalo to postanowilam sobie zrobic prezencik -jagodzianki moje ulubiene

 

:)

post-58387-0-32823700-1439549794_thumb.jpg

 

Najważniejsze, że glancu dużo.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Pawel ,ja pamietam takie jagodzianki ktore babcie sprzedawaly pod Bazarem Rozyckiego ,bulki byly sypane cukrem takim to chyba nazywa sie rafinada ( grube biale krysztaly) ..

Lukru duzo mialo byc na zyczenie mojego TZ :)

Lukru duzo mialo byc na zyczenie mojego TZ :)

Tak trzymać.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

  • 1 miesiąc temu...

oj  one albo byly kupowane w Lidl albo w Netto tylko ze w Szwecji 

  • 2 tygodnie później...

Jesienna pora , sliwki dostepne to upieklam troche drozdzowek ze sliwkami ..pyszne ,delikatne .

post-58387-0-57378800-1443358644_thumb.jpg

SWzkoda ze po drugiej stronie swiata  :laugh:  bo bym sie wprosila. ostatnio chodza za mna drozdzowki i ciagle ich nie robie , Brawo electra  :clap:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Dziekuje  :) u mnie lepiej sprawdzaja sie wszelakie slodkie bulki niz ciasta .te pieklam pierwszy raz ale naprawde pyszne ,ciasto delikatne lekko o smaku cynamonu i wanilji ..TZ 2 zmiotl nie czekajac az przestygna :)

 

 

Jesienna pora , sliwki dostepne to upieklam troche drozdzowek ze sliwkami

Zostało chociaż jedna ? :D piękne .. równiutkie .. jak malowane :thumbsup:

 

 

.TZ 2 zmiotl nie czekajac az przestygna :)

Zrobił prawidłowo :D później może musiałby się z kimś podzielić ;)

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt

Anus heheh ma sie ta miare w oku :tongue: jeszcze sa 4 bo facet pojechal zawiesc moim Rodzicom zeby sprobowali jak wroci pewnie i te znikna :D

  • 3 tygodnie później...

A dzis u mnie drozdzowkowo ..nie wiedzialam co poczac z domowa ricotta ..wiec powstaly koperty z ricotta i rodzynkami , w sam raz do popoludniowej kawki beda :)

 

post-58387-0-90954200-1444827717_thumb.jpg

Smialo smialo ,dobre bo jeszcze cieple. :) pozarlam jedna z dzemem bo zabraklo serka na 2 sztuki :)

Wyglądają bajecznie pięknie!

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.