electra Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 15 Października 2017 tego nie wiem ,mozesz poexperymentowac , w tym chlebie skorka ma nie byc chrupka. tylko to juz nie bedzie taki chleb jak ja dalam przepis ja przy nastepnym skroce czas wyrastania z 60 min do 30. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-571175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 15 Października 2017 (edytowane) U mnie nie wyrastała długo tylko tak jak pisałam -generalnie było za rzadkie-nadawało się tylko do blaszki .Muszę tak jak piszesz poeksperymentowaćChyba dopiero wieczorem go rozkroję Edytowane 15 Października 2017 przez beatag Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-571177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 15 Października 2017 Najlepiej ,przykryj sciereczka i daj mu odpoczac to wazne dla smaku. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-571178 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 15 Października 2017 Wszyscy chyba pieką w ten weekend, to ja też się pochwalę moim dzisiejszym wypiekiem:Z tyłu dwa nieco razowe, na górze prawie zjedzona wariacja na temat bułki wrocławskiej.Z przodu od prawej chleb lubelski i dwie pomyłki w Excelu (miał być à la baltonowski 50/50, ale jeszce nie wiem co wyszło) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-571199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 30 Października 2017 Chleb z garnka ..kolejna odslona 500 g maka zytnia 250 maka pszenna 400 ml maslanki i 100 ml wody ok 50 ml pestek z dyni reszta jak w przepisie .przekroj bedzie pozniej bo jeszcze goracy Nie wyrosl tak samo wysoko bo maka zytnia Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 30 Października 2017 Ta spieczona, popękana skórka... mniammmm Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 30 Października 2017 Chleb z garnka ..kolejna odslona Ładny, zazdraszczam. W jakim garze to robisz? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 30 Października 2017 Chlebuś książkowy, pokazowy Electro, a spękana skórka to poezja chlebowa, smacznego . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573268 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 30 Października 2017 a spękana skórka to poezja chlebowa Chyba w szwedzkim sklepie kupiony. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 30 Października 2017 Szwedzki to bylby slodki i miekki sklepowy , skorka chrupiutka ...trzymam sie z daleka bo zaraz bym poobryzala Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) A to moj wygniotek: jakies trzy dni temu chyba.dzis znowu pieke! robione telefonem Edytowane 30 Października 2017 przez paszeko Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 30 Października 2017 no calkiem ladny! , ja swoje foty tez z telefonu ..jak bym miala z aparatem latac to zadnego zdjecia by nigdy nie bylo [Dodano: 30 paź 2017 - 14:43]@paweljack, garnek mam zeliwny ze szklana pokrywa https://www.kitchenlab.se/produkt/rund-gjutjarnsgryta-3l-glaslock-skeppshult/myslalam ze to 4 l a jest 3 l bo teraz zmierzylam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 30 Października 2017 @paweljack, garnek mam zeliwny ze szklana pokrywa Dzięki, fajny. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 30 Października 2017 Daja 25 lat gwarancji ..tylko strasznie ciezki , ja z chlebem i pokrywka mam problem zeby wyjac z pieca Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573294 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 30 Października 2017 Ja do takiego 2,8 l wrzucam bochenek z 600g mąki [500pszennej i 100 żytniej ] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) do mojego sadze ze wejdzie z 1 kg ten z 750 g tylko ze to z zytnia maka jest to tak wysoko nie wyrosl , garnek ma wysoka pokrywke wiec ma dodatkowa mozliwosc rosniecia Edytowane 30 Października 2017 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 30 Października 2017 Muszę spróbować ten z Twojego przepisu z żytniej mąki . Dziś upiekłam z moich proporcji , [450 g mąki pszennej i 150 g maki żytniej] ale miałam tylko 5g drożdzy więc dodałam 100 g zakwasu .Chlebek nie wyrósł tak dobrze jak na drożdżach ,ale na razie stygnie... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 30 Października 2017 Rodzaj mąki czy to żytnia czy pszenna nie ma nic wspólnego z rośnieciem chleba. Trzeba szukać mąki żytniej wysokobialkowej. Pzdr chlebomaniaków. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 30 Października 2017 Rodzaj mąki czy to żytnia czy pszenna nie ma nic wspólnego z rośnieciem chleba. Trzeba szukać mąki żytniej wysokobialkowej. Pzdr chlebomaniaków. a konkretnie ile ma zawierac tego bialka? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal278 Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 30 Października 2017 Czym więcej tym lepiej. Chodzi o to, że z 2ch rodzajów białka powstaje gluten. Tworzy on sieć w której uwięziony jest CO2 i woda. Kwestia też jest zmielenia mąki. Bo czym drobniej tym więcej będą mogły drożdże przefermentować i wytworzyć więcej gazów. Kurcze mąka to ciekawy temat. To o czym mówię przeczytałem ostatnio w Domowy Wyrób Chleba. Poniżej zdjęcie strony mam nadzieję że cokolwiek widać. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Dobre, bo Polskie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 30 Października 2017 Ale tu sa maki pszenne a ja mam na mysli make zytnia [Dodano: 30 paź 2017 - 21:55]No i przekroj dzisiejszego zytnio /pszennego garnkowca Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 30 Października 2017 A jak smak???Smaczniejszy niż z pszennej????Ja powoli zbieram się do kolacji z udziałem mojego chleba [pieczonego na zakwasie]Po degustacji podzielę się opinią Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 30 Października 2017 Ja powoli zbieram się do kolacji z udziałem mojego chleba [pieczonego na zakwasie] A pisałaś ,że drożdże dodałaś ? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573380 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 30 Października 2017 Pisałam wcześniej ,ze zawsze dodaję drożdże -niezależnie ,czy piekę na zakwasie ,czy bez niego. [na zakwasie naturalnie dużo mniej]A jeżeli chodzi o sam smak tego chleba-chyba lepszy niż na drożdżach ,ale musiałbym jakoś dopracować ten przepis -[chodzi o ilość dodawanego zakwasu] Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 30 Października 2017 Dopytuję bo dla mnie chleb na zakwasie to taki gdzie mąka fermentuje dzięki zawartym w nim bakteriom kwasu mlekowego . Jeśli damy drożdże to ciasto rośnie dzięki ich działaniu dlatego według mnie taki chleb to nie jest chleb na zakwasie tylko z dodatkiem ( smakowym) w postaci zakwasu . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/15/#findComment-573382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.