qba-69 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #426 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Donatko, znowu prowokujesz do użycia piekarnika Pięknie wygląda ta buła Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-583425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #427 Opublikowano 8 Stycznia 2018 Dzieki , ja tez zostalam sprowokowana ..ale przez drozdze ktore wylecialy mi z lodowki jak wyjmowalam cos innego ..W sumie i dobrze bo juz tylko kawalek chleba zostal , to trzeba cos i tak bylo upiec. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-583427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #428 Opublikowano 14 Stycznia 2018 Electra,Twój chlebek to raczej chałka pieczywo popularne i często dostępne w naszych sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-584503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #429 Opublikowano 15 Stycznia 2018 @nestor, w smaku nie przypomina chalki , jest bardzo delikatne , mozna powiedziec cos w stylu takich bulek co sie nazywalo Malgoski czy parka -chalke pieklam i ta zdecydowanie inaczej smakuje , a to tylko taki kszatalt Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-584558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #430 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Mąka pełnoziarnista wskazuje,ze to nie chałka ,ale jak Ty to zaplatałać ,ze ci takie ładne, okrągłe wyszło?? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-584569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #431 Opublikowano 15 Stycznia 2018 @beatag, prosto podzielilam ciasto na 4 czesci ,waleczki jak na chalke a reszta wedlug tego schematuhttp://tidningenhembakat.se/wp-content/uploads/2015/08/Flta-ett-runt-brd.pdf Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-584604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #432 Opublikowano 15 Stycznia 2018 O kurcze -toć to pomieszanie z poplątaniem ,ale może jakoś ogarnę jak wykończymy chlebek garnkowy Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-584611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #433 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Beato dasz rade , na obrazku gorzej wyglada niz w rzeczywistosci , koncowki ktorych juz nie idzie zaplesc podkladasz pod spod . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-584673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #434 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Beato dasz rade , na obrazku gorzej wyglada niz w rzeczywistosci , koncowki ktorych juz nie idzie zaplesc podkladasz pod spod .Witam.Możesz dać przepis jakie sladniki do tej pleciony dajesz?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-584690 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #435 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Przepis masz w poście 425 Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-584699 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #436 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Wczoraj dzien wypiekow pieczywa ...byl chleb z garnka wiec w miedzy czasie upieklam tez typowo szwedzkie "bulki" polarkakorPolarkakor sa szczegolnie lubiane przez dzieci smakuja z szynka , z serem zoltym czy ze smarownym pasztetem. Mozna kupic ale gdy sie przekonlam ze mozna rownie smaczne zrobic samemu to wiec sobie pieke i zamrazam i mam jak mnie najdzie na taka kanapke Przepis jak by komus sie chcialo zjesc czegos innego PolarkakorNa okolo 10 szt. 25 g maslo250 ml woda25g drozdze 1½ lyzki* syropu cukrowego / ewentualnie miodu½ lyzeczki** soli800 ml maki- ok 420 g maka przenna +maka zytnia (60/40)** 5 ml*15 ml 1. maslo rozpuscic ,dodac wode i podgrzac do temp ca 37 st C2. drozdze rozdrbnic w misce dolac czesc wczesniej pogrzanej wody z maslem. pozastala czesc wymieszac z syropem i sola.dolac do drozdzy i wsypac make.3.dodac make i wszystko wymieszac az ciasto zacznie odchodzic od scianek misy, Odstawiamy przykryte sciereczka na 30 min do wyrosniecia,4.Piec nastawiamy na 275 st C5.Ciasto dzielimy na 10 kawalkow formujemy kulki i walkujemy na placki ok 15 cm srednicy. Placki nakuwamy badz walkujemy takim specjalnym walkiem zeby nam nie wyrosly jak chleb pita Ukladamy na blache wylozona pamierem do pieczenia i przykrywamy sciereczka na jakies 10 min.6.pieczemy w srodku pieca przez 3-5 min. Upieczone bulki studzimy na kratce przykryta sciereczka zeby nie wyschly , dobrze jest wlozyc juz ostygniete do foljowego woreczka i zamrozic tego samego dnia. Moje sa stosunkowo cienkie ale jak ktos chce grubsze to poprostu robimy kulki o wiekszej wadze ( moje mialy ok 70 g) A tak robilam .i upieczone Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-585077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #437 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Takie biale ...siwe mają być?fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-585091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #438 Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Takie sa w oryginale http://www.swedishfoodshop.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/o/polarkaka_525_g_b.jpgrobilam fotki telefonem to przeklamuje troche kolor a te moje maja make pszenna pelnoziarnista dlatego sa bardziej drobiate , Edytowane 18 Stycznia 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-585101 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 18 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #439 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Pieczywo ładne i smaczne, tylko ten drugi człon nazwy... Cytuj Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy 🙂 Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-585189 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #440 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Kaka pl ,-kakor ciastko ciasto Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-585192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #441 Opublikowano 29 Stycznia 2018 Karnawal! faworki mniam mniam Faworki to zawsze w domu byla domena mojego taty i mama smazenie ..w Tym roku przejelam paleczke ..wyszly mega kruche i smaczne , Tata stwierdzil ze uczen przerosl mistra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-586732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #442 Opublikowano 27 Lutego 2018 Halinka piekla rogale to ja tez zrobilam ..tylko proste bo przypomnialam sobie o formie do bagietek..nad zwijaniem musze popracowac ..bo "wyciaganie " rogali sztuka jest przedi po pieczeniu Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-590230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #443 Opublikowano 27 Lutego 2018 Electro , uważam że np. do robienia pysznych kanapeczek, tak forma jest nawet lepsza i wygodniejsza niż zakręcony rogalik, naprawdę fajniusie i wyglądają bardzo smakowicie . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-590231 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #444 Opublikowano 27 Lutego 2018 Dlatego zrobilam proste ..maz robi kanapki do pracy i zawijanie w proste latwiejsze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-590232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #445 Opublikowano 27 Lutego 2018 Ale fajna forma - takiej to nie widziałem. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-590243 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #446 Opublikowano 27 Lutego 2018 @Papcio, kupiona dosc dawno chyba w Lidl Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-590244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #447 Opublikowano 27 Lutego 2018 No, w Lidlu są różne takie ciekawostki. Ostatnio piekłem drożdżówkę - taką bułe - i rozlazła mi się. Wyglądała na bułę na którą usiadłem. Mam bardzo wyrozumiałą żonę, nawet za mocno nie dokuczała Następną upiekłem w foremce. Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-590245 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #448 Opublikowano 27 Lutego 2018 Gdyby mi maz upiekl taka nawet rozlazla to bym byla uszczesliwiona! niestety talenty kulinarne ..nie wiem po kim ma , jedynie dobra robi paste z tunczykiem i avokado dip do nachos , Gotuje dobre parowki bo mu chce sie wrzucac do wody pokrojona cebule listek i ziele angielskie .NIe narzekam bo w weekendy zawsze robi sniadania Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-590246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #449 Opublikowano 27 Lutego 2018 Też masz dobrze ze śniadaniami do łóżka Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-590265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #450 Opublikowano 1 Marca 2018 W sobote bylo odmrazanie zamrazalek ..wiec wszystkie ziola mrozone zostaly odkopane i postanowilam jakos zagospodarowac i upieklam Odrywane Buly z czosnkiem,ziolami i tartym oscypkiem -wytrawne i aromatyczne Skladniki: 2 i 2/3 szklanki maki pszennej pól szklanki (125 ml) letniego mlekapól szklanki (125 ml) letniej wody50 g masla, roztopionego i przestudzonego3/4 lyzeczki solipól lyzeczki cukru 20 g drozdzy swiezych1 lyzeczka ziól prowansalskich plus wszystkie ziola jakie mialam zamrozone ok 1 dl/ jak sie nie ma zamrozonych to 2 prowansalskich.4 zabki czosnku, obrane i zmiazdzonePonadto: 2 lyzki masla, roztopionego40 g startego oscypka Z drozdzy rorobimy rozczyn jak przy kazdym ciescie drozdzowym. Dodac reszte skladników i wyrobic, pod koniec dodajac roztopiony tluszcz. Wyrobic ciasto, by bylo miekkie i elastyczne. Uformowac kule, wlozyc do oprószonej maka miski, odstawic w cieple miejsce, przykryte reczniczkiem kuchennym, do podwojenia objetosci ( okolo 1,5h). Po tym czasie ciasto ponownie (bardzo krótko) wyrobic i podzielic równe czesci, Forme wylozyc papierem do pieczenia. Uformowac kuleczki z ciasta (buleczki) i odlozyc je do formy, w niewielkich odleglosciach od siebie - podczas wyrastania i pieczenia sie zetkna. Przykryc folia spozywcza (by nie wyschly) i pozostawic w cieple miejsce na 30 minut do podwojenia objetosci. Przed samym pieczeniem posmarowac roztopionym i przestudzonym maslem, posypac serem. Piec w temperaturze 200ºC przez okolo 22 minuty. Wyjac, lekko przestudzic i mozna zajadac Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10928-m%C4%85ka-dro%C5%BCd%C5%BCe-i-dodatki-czyli-electra-w-kuchni/page/18/#findComment-590445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.