Ulalka Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Marca 2015 Na zimno krojone po nocce w lodówce. Soczyste jest a wg Ciebie sucho wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-413540 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Marca 2015 Wg mnie wygląda tak jak napisałem Po nocy w lodówce tłuszcz widoczny na drugim przekroju nie byłby błyszczący i prawie ciekły chyba że ... no właśnie wróciliśmy do pytania Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-413586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Marca 2015 Roger a to zdjęcie bez błysku ( w oku hehehe ) i po drugiej nocce w lodówce Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-413650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Potrzebuję Waszej pomocy ( znowu :-) ) : parzę dwa batony z kurczaka luzowanego zwijanego w roladę i ciągle mi wypływają ponad wodę (woda temp.72-75st) , obciążyć je czymś czy obracać ? a może tak ma być ? z góry dziękuję za każde słowo porady i pozdrawiam Wszystkich Edytowane 27 Marca 2015 przez Ulalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-416128 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 27 Marca 2015 przykryć pokrywką i nie będzie problemu, a jak chcesz obciążyć to po prostu połóż na nie jakiś talerzyk to wtedy nie wypłyną Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-416131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 27 Marca 2015 jak przykrywam pokrywka nie dam rady temperatury wody utrzymać bo mi rośnie i rośnie za Twoją radą obciąże , dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-416133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 28 Marca 2015 Rolada z kurczaka bez nadzienia Kurczaczka wyluzowałam zgodnie z http://wedlinydomowe.pl/mieso/drob/823-trybowanie-tuszki-kurczaka-czyli-jak-wyjac-kosci-by-tuszka-pozostala-w-calosci, obsypałam z ręki na oko zwykłą solą , mieszanką pikantną pieprzową , czosnkiem granulowanym, zrolowałam i zawinęłam w folię spożywczą oraz obwiązałam sznurkiem . Parzyłam 90 minut w temp.72-75 st. Wyszło pyszne - efekt produkcji przedstawiam na fotach . Kiedyś grube pieniądze płaciłam za taki wyrób a tu patrzecie pierwszy raz i udało się ? co myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-416586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioro Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 28 Marca 2015 tak wygląda baton z mięska z udek kurzęcychszczegółowo opisanyhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11399-szynkowa-z-udek-kurzecych-w-os%C5%82once-barierowej/ Cytuj My brain: it's my second favorite organ /Woody Allen/But what was the first Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-416627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 28 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) nie robiłam w osłonce bo to cały kurczak zrolowany był , tylko folia+ sznurek , coś takiego ze zdjęcia robiłam troszkę wyżej zobacz ale , że to moje pierwsze kroki to na razie perfekcji brak ale będę do niej dążyła Edytowane 28 Marca 2015 przez Ulalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-416662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Marca 2015 co myślicie ? Ulalka skoro jesteś zadowolona ze smaku to najważniejsze a tego na podstawie zdjęcia ocenić się nie da. ,Mnie się tylko wydaje ,że przy krojeniu w plasterki mogą się one rozpadać a poza tym . Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-416998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 30 Marca 2015 Chudzianko powaliłam tłuczkiem w tego kuraka ale rzeczywiście rozwarstwia się , jak temu zapobiec ? jak zrobić zwięzłą roladę z wyluzowanego kuraka ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-417033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 30 Marca 2015 (edytowane) Ja, jak w calosci to zrobilabym troche masy wiazacej z udek i zawinela do srodka. Edytowane 30 Marca 2015 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-417036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 30 Marca 2015 Electro przez maszynkę na 3mm te udka ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-417039 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 30 Marca 2015 ja miele 2 razy na najmniejszym to chyba tak cos..kolo 3mm Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-417044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 30 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 30 Marca 2015 serdeczne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-417054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 powaliłam tłuczkiem w tego kuraka ale rzeczywiście rozwarstwia się , jak temu zapobiec ? Starannie obrac z błon i błonek, ponacinać delikatnie powierzchnie stykowe i potraktować drewnianą pałką Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 serdeczne dzięki za poradę , niedługo planuję "kurakową robotę" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 niedługo planuję "kurakową robotę" Kurczaka bardzo ciężko skleić bo mięso nie jest kleiste.Do sklejenia użyłbym udźca indyka a nie kurczaka. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 tak jak pisała Electra , masa wiążąca przez maszynkę na najmniejszych oczkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419523 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Raz na 3-4 mm Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 ja uzywam udka z kurczaka i nic mi sie nie rozwala. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) ja uzywam udka z kurczaka i nic mi sie nie rozwala Pokaż. Mięso z indyka ma lepsze właściwości klejące od mięsa z kurczaka. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 @arkadiusz, piersi kurczaka, z udek masa wiazaca. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) @arkadiusz, piersi kurczaka, z udek masa wiazaca. @elektra.Mnie się wydawało, że rozmawiamy o roladzie z całego wyluzowanego z kości kurczaku bez użycia szynkowaru czy filii termokurczliwej a jedynie zawiniętego w folię i osznurowanego.To bardzo duża różnica między tym co prezentujesz a tym czego dotyczyła moja porada.Ulalka niczym tego kurczaka nie prasuje, nie dociska w czasie parzenia dla lepszego wiązania i dlatego podtrzymuje swoją poradę, że do tego konkretnego wyrobu na masę klejącą będą lepsze udźce indyka a nie udka kurczaka ponieważ maja lepsze właściwości klejące.I tak po parzeniu radziłbym docisnąć czymś tego kurczaka dla lepszego związania.Trochę długi wywód, ale mam nadzieje, że moje argumenty przekonały Ciebie a jeśli nie to każdy z nas zostanie przy swoim zdaniu.Ulalka i tak zrobi jak uważa. P.SBardzo ładna rolada. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 w tym cały pic , że ja się uczę i chcialabym robić kroki do przodu i bardzo Wam wszystkim dziękuję za porady , kolejne wyroby przedstawię wraz z opisem wykonu i fotą Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11196-mielonki-oraz-rolady-z-indyka-kurczaka-i-%C5%9Bwinki/page/2/#findComment-419610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.