withereggie Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 7 Marca 2015 W tym temacie będę usilnie próbował swoich sił w tej nierównej walce z Panem Piekarnikiem Na pierwszy ogień poszły bułeczki pszenne-śniadaniowe. Zaznaczam, że nie są spieczone gdyż takowych nie lubię! Korzystając z nagrzanego piekarnika wykręciłem warkoczyk, czyli chałkę na podstawie przepisu podanego przez "wujka"Zbója Madeja Jako, że kruszonka to coś co tygryski lubią najbardziej, poszło jej tyle, że zasłoniła pięknie wyrośnięty jak na sterydach warkoczyk! A taki był ładny... amerykański... Coś czuję, że w nocy jej sporo ubędzie... Ciąg dalszy powinien nastąpić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 7 Marca 2015 Sławek.. moje gratulacje Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 7 Marca 2015 Wszystko wygląda smakowicie Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 7 Marca 2015 Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 7 Marca 2015 Withetreggie brawo http://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif Nie taki diabel straszny jak go maluja. BArdzo ladnie wyglada wszystko. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 7 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 7 Marca 2015 Jak zrobisz kiedyś takie same, ale bezglutenowe, to z chęcią się poczęstuję Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 7 Marca 2015 Marek jak zrobię TAKIE SAME, to JUŻ będzie nieźle, ale nie mówię nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 8 Marca 2015 Następny będzie katował moje kubki smakowe Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 8 Marca 2015 withereggie weszles na bardzo dobra droge, ale uwazaj ,bo tego co sam zrobisz wiecej zjesz , zaczniesz popuszczac pasa,zartuje piekne buleczki :laugh: :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 8 Marca 2015 No młody napiszę Tobie szczerze, że niezły dreptacz kuchenny jesteś nie dość, że się nieźle nadreptałeś w kuchni to jeszcze pięknie wsio wyrosło i się popiekło :DTeraz czyń przygotowania do chleba na zakwasie Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszfeniks Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 8 Marca 2015 Sławek robisz mi obciach.... Kufa ni u u u ja Jadę po mąkę jaja i robię bułeczki na śniadanie. Zabiera się sójka na morze ... czy jakoś tak. Obiecała że zrobi to zrobi JADĘ Sławek gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 8 Marca 2015 Dziękuję dobrzy ludzie, ale to tylko plagiat od lepszych No dobra, przekonaliście mnie! Tak mi mówcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 8 Marca 2015 @withereggie, smakowicie i przepiekne ,ja tez lubie jasne bulki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Marca 2015 Dziękuję Sławku nie dziękuj za pochwały tylko pokazuj co jeszcze potrafisz bo to chyba dopiero początek Twoich zdolności Gratuluję i czekam na ciąg dalszy Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulalka Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Marca 2015 i upiekło się jak ta lala a chałka z kruszonką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) No młody napiszę Tobie szczerze, że niezły dreptacz kuchenny jesteś nie dość, że się nieźle nadreptałeś w kuchni to jeszcze pięknie wsio wyrosło i się popiekło :DTeraz czyń przygotowania do chleba na zakwasie Wuja mówisz i masz! Chleb a raczej wyrób, który miał być pięknym, wyrośniętym bochenkiem ale skubany "poszedł w bioderka".Chlebiątko pszenno-żytnie 50/50 na zakwasie żytnim dość dobrym. Jak na mieszany, dość wilgotny ale nie klei noża, sprężysty. Wart dopracowania... Smacznego Edytowane 8 Marca 2015 przez withereggie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 8 Marca 2015 Nawet bez dopracowywania jest bardzo ładny. Jeżeli dasz mniej wody, to się nie będzie rozjeżdżał, ale taki pszenno żytni 50/50, pieczony bez foremki, to jest bardzo OK. Ważne też że jak piszesz, jest wilgotny, a pomimo to noża nie klei, i tak właśnie ma być . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 8 Marca 2015 Nawet bez dopracowywania jest bardzo ładny. Jeżeli dasz mniej wody, to się nie będzie rozjeżdżał, ale taki pszenno żytni 50/50, pieczony bez foremki, to jest bardzo OK. Ważne też że jak piszesz, jest wilgotny, a pomimo to noża nie klei, i tak właśnie ma być .Patrząc na Twoje wypieki to te słowa są bardzo budujące. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 11 Marca 2015 Wuja mówisz i masz! Oki Nawet bez dopracowywania jest bardzo ładny Też tak myślę. Nie mniej jednak może ilość zakwasu trochę zwiększyć coby chlebek był bardziej "podniesiony" Wrrrrr , skórka ładniej przyrumieniona niż w moich chlebkach ale to moze od tego, że więcej mąki żytniej dałeś Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 11 Marca 2015 Skórka chyba od psikania wodą w piekarniku. Zakwas też myślę że większa ilość. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 11 Marca 2015 Skórka chyba od psikania wodą w piekarniku Ja też psikam, ale raczej kolorek ładniejszy od większej ilości mąki żytniej Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 12 Marca 2015 Chodziła za mną chałka wg "wujka" Zbója a skoro wersja 1.0 była zadowalająca, przyszedł czas na wersję 2.0 Wersja ta zawiera inną proporcję składników kruszonki tzn. zmniejszona ilość mąki, co powoduje konsystencje mniej sypką oraz to, co widać od razu po przekroju czyli pojedyncze wałeczki wypełnione budyniem. Nadaje wilgotności chałce.Warta udoskonalenia Smacznego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 13 Marca 2015 Chodziła za mną chałka wg "wujka" Zbója a skoro wersja 1.0 była zadowalająca, przyszedł czas na wersję 2.0 No i o to chodzi coby kombinować na swój smak, też lubię różne wersje czynić :D co widać od razu po przekroju czyli pojedyncze wałeczki wypełnione budyniem. Nadaje wilgotności chałce. Może i kiedyś tak się zabawię Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 13 Marca 2015 Withereggie rozwijasz się chłopie Chałka wygląda świetnie i domyślam się, że tak samo smakuje Smacznego! Bardzo zabawne Następnym razem pewnie też "Ci się upiecze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 14 Marca 2015 Dzisiaj trochę leniwie, ale chciało mi się coś słodkiego ( kiedy mi się nie chciało..!), więc na szybko w kooperacji z małym pomocnikiem wycięliśmy taki numer Ciasteczka kruche maślane z cukrem: Dobre, ale mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.