davido31 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 chciałem Ci jedynie zasugerować, że ilość przypraw używana w 16-stce nie jest adekwatna do mocy obecnie kupowanych. Taka ilość przypraw jest jak dla mnie idealna choć muszę przyznać, że dodałem od siebie pieprzu ziołowego w ilości na 'oko'. Zapewne ten ruch sprawił, że paróweczka stała się bardziej smaczniejsza. Ogólnie powiem Ci, że osiągnąłem smak taki jaki chciałem. No i oczywiście to moja pierwsza w życiu parówka. Gdybyś chciał skorzystać z naszych proporcji to wiesz gdzie pisać. Bardzo Ci dziękuję dobry człowieku. A i jeszcze jedno. Zamiast 20g/kg peklosoli dałem 18g/kg Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438270 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Bardzo Ci dziękuję dobry człowieku. Nie ma za co. Zawsze jestem skory do pomocy osobom, które chcą z nich skorzystać. Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) chociażby dlatego, żeby się przekonać kto miał rację No tak. Właśnie stanęła mi przed oczami scenka z filmu "Sami swoi" Zamień słowo sprawiedliwość na racja https://www.youtube.com/watch?v=cAaeNBN3Zk4 Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438274 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Czyli "robiłem wszystko dokladnie jak w przepisie... " Można o kant ... rozbić Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Tu granatów nie używamy.Jedynie perswazję.Jak to mówią tylko krowa nie zmienia poglądów. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438276 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Można o kant ... rozbić Nie nie można. Paweł w swoim przepisie mówi o zastąpieniu pieprzu czarnego podwójną dawką ziołowego. Powiedziałbym, że to taki mało istotny szczególik. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438277 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ale peklosól też inna dawka najważniejsze że smakuje Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438278 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Jak to mówią tylko krowa nie zmienia poglądów. ... i przepisów. Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez davido31 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438279 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 (edytowane) Paweł w swoim przepisie mówi o zastąpieniu pieprzu czarnego podwójną dawką ziołowego W 16-stce jest napisane, że tak można zrobić.Taki mały szczególik P.SBędzie co sprzątać. Edytowane 9 Sierpnia 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 No tak. Właśnie stanęła mi przed oczami scenka z filmu "Sami swoi" Widuję ten granat w Muzeum Kargulowym w Lubomierzu , jak jestem na gościnnych występach u Zbójaszka :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438281 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ale peklosól też inna dawka No ja akurat lubię mniej słone ale ten szczególik też jest mało istotny. 2g O tych dwóch małych szczególikach poinformowałem w swoim kąciku. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11614-kącik-kuchenny-davido31/?p=438266 Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 i przepisów. No cóż widzę, że nasza dyskusja jest bezprzedmiotowa.Bardzo mi przykro, że w ogóle się odezwałem.Masz jak widzę większą, wiedzę i praktykę ode mnie.Życzę smacznego. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davido31 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Arkadiuszu to taka metafora była. Przecież przepisy też się zmienia żeby nie wpaść w monotonię. Masz jak widzę większą, wiedzę i praktykę ode mnie W życiu! Ja dopiero raczkuję. Cytuj Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim (Arystoteles)Moja wędzarniaDymogenerator- Budowa i wymiary Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-438288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexter411111 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 27 Stycznia 2016 panowie czym nadziewacie parówki?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-471563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 27 Stycznia 2016 panowie czym nadziewacie parówki?? Tym co resztę kiełbas https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10587-mój-sprzęt-do-wyrobów/?p=381807 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-471566 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Pawełku, a ile zimnej wody zużyłeś? Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-471653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Pawełku, a ile zimnej wody zużyłeś?PePe drogi, w skrócie instrukcji stoi, że 35-40% Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-471724 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Dzięki Paweł. Oj ślepy ja ślepy . Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-471772 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 28 Stycznia 2016 panowie czym nadziewacie parówki?? Tym co resztę kiełbas https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10587-mój-sprzęt-do-wyrobów/?p=381807 Do parówek - ze względu na konsystencję - potrzebna jest nadziewarka. Kiełbasy można nadziać również maszynką z odpowiednią końcówką. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-471782 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darxxxx Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 15 Lutego 2016 Witam. Skusiłem się po raz pierwszy na zrobienie parówek wg Pawła. W smaku całkiem smaczna. Błędy widoczne w wędzeniu.Przy okazji wyszła krakowska i chłopska. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-476088 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 15 Lutego 2016 W smaku całkiem smaczna. To najważniejsze. Błędy widoczne w wędzeniu.Nie osuszyłeś czy nie przekręcałeś kijów? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-476161 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darxxxx Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 15 Lutego 2016 Nie przekręcałem kijów. Trzeba to zrobić szybciej niż przy tradycyjnych kiełbasach. Mam wędzarnię skrzyniową. Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-476176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 28 Lutego 2016 Parówkowej nigdy za dużo. Wersja z jeleniem zamiast wołowiny. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-480495 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsosna Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 28 Lutego 2016 ale zrobiłeś mi smaka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-480514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marrolin Opublikowano 29 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 29 Lutego 2016 Witam,Patrzę, na panów wyroby, czytam i mam pytanie jeśli można. Moje parówki w wersji z wołowiną są wyborne w smaku jednak mają otoczkę tłuszczu co uważam za wadę i nie bardzo wiem jak sobie z tym poradzić. Robiłem dwukrotnie i efekt podobny. Trochę inne przyprawy, ale to przecież nie to. Niby wszystko jak w książce, a jednak gdzieś popełniam błąd. macie Panowie jakiś pomysł? Dziękuję za radę z góry i pozdrawiam.K.F. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11397-kie%C5%82basa-par%C3%B3wkowa-parzona-produkcji-paw%C5%82a/page/2/#findComment-480871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.