Maciekzbrzegu Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 3 Maja 2015 (edytowane) Miała być "świąteczna" (1-2-3 Majowa) kiełbasa a wyszła awantura szkoda Edytowane 3 Maja 2015 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 3 Maja 2015 Nie byłoby tej awantury, gdyby wczoraj moderacja ugasiła ogień w zarodku usuwając zaczepny post Arkadiusza. Zaraz potem post Krzyśka powinien być uzupełniony czerwoną adnotacją o takiej mniej więcej treści: "Proszę jeszcze raz napisać tę recepturę, uwzględniając zasady poprawnego nazewnictwa elementów półtuszy i czytelnie opisując poszczególne procesy technologiczne. W razie problemów proszę o kontakt na PW." To dałoby natychmiastowy sygnał wszystkim czytającym, że z tą recepturą w opinii moderatora jest coś nie tak. A autorowi dałoby czas na poprawienie receptury.Zamiast tego rozpoczął się niepotrzebny i żenujący spektakl wymiany komplementów.Czy ktoś się od tego lepiej poczuł? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423064 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 3 Maja 2015 Jest pełnia księżyca - tak w te dni bywa. Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423072 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 3 Maja 2015 -piszcie receptury, podawajcie modyfikacje składu i etapów produkcji swoich wyrobów-na zakończenie proście o korektę napisanej receptury....jedźcie na kurs, nauczcie się klasyfikacji, dzięki temu będziecie robić smaczne, różnorodne kiełbasy, boczek z żebrami czy bez zostawcie na wędzonki, używajcie wp. I kl., wp II kl, wp. III kl., tłuszczu drobnego, wołowiny II kl, nie będziecie zadawać "głupich pytań" w stylu czy boczek zastąpić podgardlem, poznacie forumowych kolegów Bagno i DZIADKA (który mam nadzieję żartował z tą emeryturą).Jak nie chcecie lub nie możecie jechać na kurs pofatygujcie się chociaż do makro, selgrosa czy do tego lub innego sklepu przy ZM po wp II kl. a lub b., tam znają te określenia, warto spróbować. No- jak jest temat otwarty to dlaczego ktoś co wypróbował coś smacznego miałby się nie podzielić z nami kolejnym przepisem?Sorry, to nie jest mniammniam.pl Po prostu zmieńcie trochę nastawienie Pisałeś różne pochlebne rzeczy na mój temat, to miło. Ale wszystko zawdzięczam jak to nazwałeś "betonowi" choć w tym przypadku zapewne to bardzo uwłaczające. Zerknij na moje pierwsze wpisy, na temat schabu ( albo może lepiej nie ), niektóre udało się "zmoderować" mam nadzieje, że nie jesteś "Baldinim" choć masz podobne teksty. Arkadiusz do tej pory mnie "ściga" za salceson i kaszankę. ale trzeba jakoś umykać. Myślę, że najlepiej dobrze sklasyfikowanym mięsem lub dobrze wykrojonym dyszkiem oraz dobrą recepturą na fajną, grillową kiełbasę kolegi pis67. Napsioczyłeś na DZIADKA, kiedyś za to reprymendy udzielał Maxell, przepraszam ale teraz ja to zrobię http://emotikona.pl/emotikony/pic/dzikus.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/2pistolety.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/0shoot.gif Nie obrażajmy się nawzajem, starajmy się wychwycić niuanse zawarte w wypowiedziach najważniejszych dla naszego forum osób. Będzie to z pożytkiem dla nas wszystkich. Bo to - Byłem ale już nie jestem .- jest bardzo niepokojące. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423104 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 4 Maja 2015 Krzysiek- Jestem ostatnim, który chciałby kogoś obrazić i jeżeli się takim czujesz, to Cię publicznie przepraszam! Być może przeczytałeś mego posta bez właściwego zrozumienia.Powtarzam jeszcze raz" każdy ma prawo do swojego zdania, ale...." teraz rozumiesz? Zmienię styl. Gdybyś napisał, że " nie zgadzam się "bo to czy tamto" ok, ale Ty zaatakowałeś, i to bardzo agresywnie, kogoś, komu na tym forum, w szczególności, należy się szacunek .Ps. Tyle w tym temacie i nie biorę już udziału w dyskusji na ten temat. Jeszcze raz przepraszam ale swoje zdanie mam! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 4 Maja 2015 Sorry, to nie jest mniammniam.pl Jeżeli zmierzasz do ilości przepisów zawartych na tym forum to chyba wygląda to podobnie.Założyłam ten temat ,by każdy kto zrobił jakąś dobrą kiełbasę na grila i ma ochotę podzielić się z nią swoim przepisem to może w tym miejscu to zrobić.[chociażby dlatego ,że będzie łatwo go znależć] Ja lubię -jak mam wybór .,chyba ,że sugerujesz ,zeby ten przepis wstawiał na mniammniam... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 4 Maja 2015 Jeżeli zmierzasz do ilości przepisów Raczej do jakości pisanych przepisów. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 4 Maja 2015 Jeżeli zmierzasz do ilości przepisów zawartych na tym forum to chyba wygląda to podobnie. Założyłam ten temat ,by każdy kto zrobił jakąś dobrą kiełbasę na grila i ma ochotę podzielić się z nią swoim przepisem Tu widzę jeden zasadniczy problem myślę, że przepis podajemy po to żeby można było "to coś" wiernie odtworzyć. Tak najprościej jak można zaręczam Ci, że jak napiszę :2kg szynki1kg boczkuto te proporcje będą właściwe dla zawartości tłuszczu w tym "farszu" 20% tak samo jak dla 70% w zależności od tego jakiej klasy to będzie surowiec Czy Twoim zdaniem i w jednym i w drugim przypadku wyroby wyjdą porównywalne ?Padło tu zdanie dotyczące popularności Chłopskiej Szczepana - a i owszem to najpopularniejszy przepis na forum na tzw "pierwszą kiełbasę" dla kogoś kto tego w życiu nie robił i nie ma pojęcia jak zrobić nawet podstawową klasyfikację mięsa. Ta kiełbasa przeważnie wychodzi dobra ale nigdy nie jest taka sama i przy kolejnym podejściu zadajemy sobie pytanie dlaczego ano własnie dlatego, że za każdym razem robimy "inna kiełbasę" mimo takiego samego przepisu Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 4 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 4 Maja 2015 Żeby była jasność -ja również jestem za dokładnym , przejrzystym, precyzyjnym przepisem. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 4 Maja 2015 Nie widzę w nich żadnej sprzeczności z klasyfikacją mięsa a jedynie uogólnienie. Mięso "z szynek lub schabów" to nie to samo co szynka lub schab. To jedynie wskazówka z jakich elementów zasadniczych pozyskać mieso wymagane do danego wyrobu. Masz rację EAnno.Na szybko (jak to ja ) zasugerowałem się zdaniem:"Użycie schabu znacznie podnosi koszt produkcji ale i smak kiełbasy" A to już chyba można interpretować dwojako Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 4 Maja 2015 Nie byłoby tej awantury, gdyby wczoraj moderacja ugasiła ogień w zarodku usuwając zaczepny post Arkadiusza Nie było by tej awantury gdybyś miał coś mądrego do napisania zgodnie z tematem.Zajmij się lepiej swoimi postami i swoją osobą i nie pouczaj mnie jak mam pisać posty bo do aniołków nie należysz.Chcesz podyskutować o recepturach, technologi przetwórstwa mięsnego bardzo proszę, ale od mnie personalnie Tobie wara.Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, co pisze Dziadek i EAnna.Raczyłeś zauważyć mój post a o tamtych nawet nie wspomniałeś.To że staram się dbać o wysoki poziom forum też Ci nie pasuje.W swoim poście napisałem "jeśli" i wystarczyło odpowiedzieć, że "nie" a nie ciągnąć dyskusję.Mylić się jest rzeczą ludzką, ale trwanie w błędzie nazywa się głupotą.EOT Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423261 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 4 Maja 2015 Jakiś czas temu, obiecałem sobie solennie, że nie będę wdawał się w dyskusje z dwiema osobami na forum i to jest właśnie ... taka sytuacja. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agn Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 4 Maja 2015 Widze ze co niektorzy fachury maja problem z rozroznieniem forum od strony gl ,wiec wypadalo by sie zaznajomic z ta roznica,bo forum jest zlepkiem anonimowych nickow I roznych przemyslen a nie strona technologiczna podpisana imionami I nazwiskami,no I nikt nie musi zgadzac sie z jakims nickiem NP Arkadiusz bo kto wife kto to taki, moze to jasiu z 3 b albo kasia z 2a co miala sen ze jest poskramiaczem podgardla Ja nie mam klopotow bo kupilem ksiazke z przepisami na ktorej pod tutulem pisze Miroslaw Gebarowski wraz z opisem tej osoby wiec jakby co ktos za to odpowiada z imienia I nazwiska co czyni ja wiarygodna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 4 Maja 2015 NP Arkadiusz bo kto wife kto to taki, moze to jasiu z 3 b albo kasia z 2a co miala sen ze jest poskramiaczem podgardlaNa pewno : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7022-grodziska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-mi%C5%9B/ kupilem ksiazke z przepisami na ktorej pod tutulem pisze Miroslaw Gebarowski wraz z opisem tej osoby wiec jakby co ktos za to odpowiada z imienia I nazwiska co czyni ja wiarygodnaNiby tak ale też nie wiadomo co to za gość i skąd czerpał wiedzę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 5 Maja 2015 Jeśli książka jest wykładnikiem wiedzy i można jej w pełni zaufać bo podpisana z imienia i nazwiska to po cholerę tu się pocić, lepiej wsadzić nos w książkę. Czy możecie choć spróbować skończyć tą przepychankę i wrócić do TEMATU? Bo się sezon grillowy skończy! Nie trawisz jeden drugiego, to ustąp i powstrzymaj się od dalszych przepychanek. Wyraziłeś opinie, drugi też miał prawo. Jeśli ktoś lub coś wprowadza w błąd czytającego to osoby funkcyjne niech zrobią adnotacje i jedziemy dalej.Załóżcie jakiś temat hejterski. Tam dacie sobie upust a nie niszczycie KOLEJNY ciekawy temat!Przepraszam że i ja wziąłem udział w tym OT Może moderacja posprząta... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) nie musi zgadzac sie z jakims nickiem NP Arkadiusz bo kto wife kto to taki, moze to jasiu z 3 b albo kasia z 2a co miala sen ze jest poskramiaczem podgardla O odezwał się nawiedzony z 1a co to kiełbasę na soli uważa za beeeeeeeeeeeee.Ja chociaż do drugiej zdałem Edytowane 5 Maja 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 5 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 5 Maja 2015 Czy ktoś w końcu napisze nam jakiś ciekawy przepis na kiełbasę na grila , bo jak na razie na pięciu stronach tematu mamy jeden -[pozostałe są be] polecany przez paweljack [przepis pis 67] ? Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 5 Maja 2015 Czy ktoś w końcu napisze nam jakiś ciekawy przepis na kiełbasę na grila , Takie przepisy są na forum.Np. Kiełbasa na grilla https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2553-kielbasa-grillowa-drobno-rozdrobniona-przepis-ii/?hl=grillKiełbasa na grilla https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2549-kielbasa-grillowa-grubo-rozdrobniona-przepis-i/?hl=grillhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4208-moja-urodzinowa-kielbasa-na-grill-grillowa/?hl=grillhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2346-slimaki-grillowe-z-boczkiem-wg-pedra/?hl=grillWreszcie kiełbasa biała - przepis ze strony głównej. Grillujemy po sparzeniu. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 5 Maja 2015 (edytowane) Czy ktoś w końcu napisze nam jakiś ciekawy przepis na kiełbasę na grila Proszę bardzo.Tak na szybko co mi wpadło do głowy.Prosty przepis .Na 10 kg surowca Wersja chuda 1.II wp z obróbki szynek 80/20 - 8kg 2.Podgardle wp. b/s i gruczołów. - 2kg Peklowanie lub solenie1. Peklosól - 18g/kg przez 48- 72 h w temp. 4-6ºC 2.Opcjonalnie solenie dawką 18g/kg Przyprawy1.Czosnek - 2 g/kg2.Pieprz - 1 g/kg3.Majeranek 2 g/kg Opcjonalnie o ile kiełbasa nie będzie wędzona4.Papryka wędzona - 15 g/kg Postać surowca po obróbceWszystko zmielone na sitku nr 8 Postać gotowego produktuKiełbasa odkręcana w odcinki 12 - 14 cm. Wędzenie Dymem gorącym do uzyskania odpowiedniego kolor ParzenieW temperaturze 72-75ºC przez 20-25 min do uzyskania w środku 68ºC StudzeniePo parzeniu studzi się w zimnej wodzie przez 5 min a następnie rozwiesza się i studzi do 12ºC Wersja tłusta1.II wp z obróbki szynek - 8 kg2.Podgardle b/s i bez gruczołów - 1 kg3.Tłuszcz drobny- 1 kg Reszta jak wyżej Edytowane 5 Maja 2015 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423512 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 5 Maja 2015 Jak widać... Do wyboru...do koloru Nic tylko robić i próbować ( sezon się dopiero zaczyna ) ... A może i Ty Beato ''natrafisz'' na jakiś ciekawy smak modyfikując przepisy i utworzysz ''swój'' , którym się z nami podzielisz ? Pozdrawiam Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423518 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 5 Maja 2015 Wersja chuda 1.II wp z obróbki szynek 80/20 - 8kg 2.Podgardle wp. b/s i gruczołów. - 2kg Wersja tłusta 1.II wp z obróbki szynek - 8 kg 2.Podgardle b/s i bez gruczołów - 1 kg 3.Tłuszcz drobny- 1 kg Czy te proporcje są prawidłowe? Wiem że podgardle jest trudniej topliwe od innych tłuszczy ale czy jest mniej tłustsze? Czy tylko przez przerosty mięśni w podgardlu będzie to chudsza kiełbasa? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423538 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 5 Maja 2015 Wiem że podgardle jest trudniej topliwe od innych tłuszczy ale czy jest mniej tłustsze? Możesz sam porównać i wyciągnąć wnioski.Podgardlesłonina Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 5 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 5 Maja 2015 Czy ktoś w końcu napisze nam jakiś ciekawy przepis na kiełbasę na grila , bo jak na razie na pięciu stronach tematu mamy jeden -[pozostałe są be] polecany przez paweljack [przepis pis 67] ?Ty tak na serio? W życiu już tak jest, jak chcesz się czegoś nauczyć to zaczynasz od podstaw. Na forach również - szukajka to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 6 Maja 2015 polecany przez paweljack [przepis pis 67] ?Bo swoich mi nie wypadało ale skoro już stworzyłaś temat z przepisami, to można było wkleić moje przepisy również. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=349166 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=349182 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=357520 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9782-grillowanie-by-paweljack/?p=423615 W życiu już tak jest, jak chcesz się czegoś nauczyć to zaczynasz od podstaw.I tu jest problem, ponieważ "wszyscy" chcieliby przepisy z karkówki z boczku. KLASYFIKACJA to podstawa! Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423617 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 6 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 6 Maja 2015 Paweljack- no i o to chodziło! Super linki. Chcesz zrobić kiełbasę grilową- klikasz na temat i masz- nawet do kompletu z sałatkami.Wszystko w jednym miejscu. Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11520-kie%C5%82basa-na-grila/page/4/#findComment-423626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.