Kazik55 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #301 Opublikowano 22 Grudnia 2010 No i zakończyłem wędzenie dwudniowe wtorek i środa Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-138826 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #302 Opublikowano 22 Grudnia 2010 No i zakończyłem wędzenie dwudniowe wtorek i środa No takiej wędzarni to ja jeszcze nie widziałam. Wyroby pierwsza klasa :thumbsup: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-138875 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #303 Opublikowano 22 Grudnia 2010 No takiej wędzarni to ja jeszcze nie widziałam. Bo to Warszawskie :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-138893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #304 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Moje ostatnie wędzenie Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-138960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #305 Opublikowano 23 Grudnia 2010 tim, trochę tych indyków miałeś :wink: Cytuj duduś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-138969 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tim Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #306 Opublikowano 23 Grudnia 2010 duduś, Na święta ubiłem 3 sztuki i dokupiłem tylną nogę wieprzową bez golonki miała 10kg do tego jedną łopatkę, i boczek i wszystko to na święta. kabanosy 5kg biała 5kg k.gruba 7kg k.cienka 5 kg szynka wieprzowa 3,5kg szynka z indyka 12kg Został jeszcze jeden ale żeby nie było mu smutno to wstawiłem mu lustro i teraz wydaje mu się że ma kolegę (przed sylwestrem ubiję ostatnią bestię) Cytuj Moja wędzarnia https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=5785 i tematy https://wedlinydomowe.pl/forum/index.php?app=core&module=search&do=user_activity&search_app=forums&mid=42078&sid=8a787e7658ac8944d85868546dfda7d4&search_app_filters[forums][searchInKey]=&userMode=title Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-138985 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #307 Opublikowano 23 Grudnia 2010 Bo to WarszawskieGozno.... a co masz do Warszawy hę? :devil: :tongue: a po drugie Kyzimol z Łodzi przychodzi :lol: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139009 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #308 Opublikowano 24 Grudnia 2010 witam wczorajsze wędzenie filetów śledziowych na wisząco. oraz poniżej coś wyjątkowego rarytas dla Tygrysków i odważnych :wink: mega dobry "czarny boczek" dla brzusiaji :thumbsup: :thumbsup: robiony na specjalne okazje http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aef7cdfb751d.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a5ccc6dfbae.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/04688ce4f271.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54d2514bf9cf.jpg :thumbsup: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackOnion Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #309 Opublikowano 25 Grudnia 2010 wczorajsze wędzenie filetów śledziowych na wiszącoFilety extra, wędziłeś z mrożonych ? A jak masz dojście do świeżych to daj namiary..... Cytuj Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #310 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Filety extra, wędziłeś z mrożonych ? A jak masz dojście do świeżych to daj namiary.....dziękuje...wędziłem z mrożonych kupuje po ok.9zl/kg kupuje z możliwością wybrania sobie z zamrażarki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139318 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #311 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Filety extra, wędziłeś z mrożonych ? A jak masz dojście do świeżych to daj namiary.....dziękuje...wędziłem z mrożonych kupuje po ok.9zl/kg kupuje z możliwością wybrania sobie z zamrażarki Miały smak śledzia wędzonego? Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #312 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Miały smak śledzia wędzonego?doprawdy tak...zawsze je robię,wole z mrożonych niż ze świeżych rozmrażanych :wink: z 3kg zostało pare sztuk tylko wędzonych (mała część była smażona na kolacje) jeżeli będziesz na południu zapraszamy na degustacje Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 27 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #313 Opublikowano 27 Grudnia 2010 wczorajsze wędzenie filetów śledziowych na wisząco. Mareczku , ja też już parę razy wędziłem filety śledziowe . Były smaczne . Widzę że Ty wieszasz na sznurku , ja wieszałem na szpikulcach od rożna . Pozdrawiam serdecznie Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139322 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #314 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Jeszcze jedno wędzenie - tym razem łosoś na zimno w płatach, dzisiaj zaczynam i dymić będę przez trzy dni. Fotki się też znajdą tym bardziej że zapowiadają -20 st, ale jak zwykle będzie o 10 st różnicy czyli około -30 st. Skręciłem nogę i na taki mróz gipsu nie włożę, więc będzie "zabawnie" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139333 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackOnion Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #315 Opublikowano 30 Grudnia 2010 wędziłem z mrożonych kupuje po ok.9zl/kg kupuje z możliwością wybrania sobie z zamrażarkiW takim razie i ja spróbuję , ale to już w 2011 roku... Cytuj Krytyk i eunuch z jednej są parafii. Każdy z nich wie jak, żaden nie potrafi.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139647 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #316 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Stało się! wędziłem łososia na zimno. Temperatura - 17 przez dwa dni i koniec wędzenia -5. Czas wędzenia 72 godziny. Opał wiórki bukowe olchy i dębu. Sposób ciepłe palenisko bez żaru posypać węglem drzewnym grubsze kawałki następnie całość pokryć wiórkami 9 ( bardzo drobnymi ) kładę kilka grubszych kawałków buka i zasypuję trocinami - wiórkami. Zapalam wysypując troszkę żaru z drzewa lub węgla drzewnego. Oczywiście dymi na zimno o pierwszego "kopa" i uzupełniam co 12 godzin wióry i kawałki grubych gałęzi bukowych. http://%20http://images46.fotosik.pl/476/1a4cce95c333ed8bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139808 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #317 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Bo to WarszawskieGozno.... a co masz do Warszawy hę? :devil: :tongue: a po drugie Kyzimol z Łodzi przychodzi :lol: Myślałem, że zbudowana jest z elementów rusztowania warszawskiego.Kyzimol mi podpowiedział, że podobne ale nie warszawskie :grin: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139812 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #318 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Andyandy Tak jak piszesz do tego co podają meteorolodzy trzeba dołożyć trochę. Mam nadzieję, że nie odmroziłeś nic sobie bo rybka wygląda niezwykle apetycznie :thumbsup: Ja swoje ostatnie wędzenie wykonałem w dniu wigilii :lol: Na drugi dzień (choć to święta) już bym do wędzarni nie doszedł. Tyle śniegu nawaliło Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139813 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #319 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Biotit, zibi187, Foty z aparatu telefonicznego bo zapomniałem cyfrówki. Co do zimy to zawsze oszukują latem jest o kilka stopni więcej, a zima mniej. Teraz jest -8 i pada śnieg. Noga boli i naderwane zaczepy długo się będą goiły. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139814 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #320 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Biotit, zibi187, Foty z aparatu telefonicznego bo zapomniałem cyfrówki. Co do zimy to zawsze oszukują latem jest o kilka stopni więcej, a zima mniej. Teraz jest -8 i pada śnieg. Noga boli i naderwane zaczepy długo się będą goiły.Życzę szybkiego powrotu do zdrówka :smile: bo ono jest najważniejsze Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139816 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #321 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Biotit, Tak to jest, lewa ręka palec przyszyty i na mrozie super boli - dwa pozostałe uszkodzone tarczą piły i też nie pomagają teraz jeszcze noga! Sąsiad kapuś, windy brak, śnieg po pas i pić się chce, a tu mineralna!!! Może w TOTKA wygram! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi187 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #322 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Sąsiad już dawno powinien pływać z morświnami :lol: :lol: w Zatoce. Wody tam pod dostatek i jego miejsce :lol: Cytuj "Pan Bóg stworzył jedzenie, a diabeł kucharzy". James Joyce Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jan1704 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #323 Opublikowano 30 Grudnia 2010 [ Moje sobotnie wędzenie. Tyle :clap: to ja jeszcze w moim sklepie nie widziałem :lol: Cytuj Pozdrawiam :thumbsup: Janusz Może kiedyś nauczę się zadymiać a wtedy ...? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139824 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #324 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Co do wędzenia ryb czy innych przysmaków lub grillowania należy zrobić z drewniana ramę naciągnąć metalową - stalową siatkę podtynkową ( małe trapezy 12 mm x 18 mm ) zawinąć brzegi i skręcić drugą ramą ponieważ końce są bardzo ostre. I tak zabezpieczona siatka idealnie nadaje się do wędzenia ryb, mies, śliwek, gruszek i suszenia owoców. Podwieszana w wędzarni na odpowiednich hakach. Koszt siatki to 2 lub 3 zł metr b. Do suszenia grzybów używam siatki szklanej takiej jak pod klej na styropian. Brzegi zabezpieczam klejem poliuretanowym, żeby się nie deformowały. Odpowiedni przekładaniec na drewnianym stelażu wielopoziomowym, pozwoli bez ciecia zrobić 15 metrową suszarnię do grzybków małych rozmiarów. Boki z foli zasłonić przed wiatrem i na zimę można suszyć kilogramy grzybów i innych przysmaków. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139828 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 31 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij #325 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Czy to szynkowa? Podobna do szynkowej,taki nowy przepis i pierwsza próba mogę powiedzieć że udana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1169-moje-ostatnie-w%C4%99dzenie-w-tym-roku/page/13/#findComment-139876 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.