Skocz do zawartości

Moje eksperymenty kulinarne :)


Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 204
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 1 miesiąc temu...

Niedzielny obiad, dzielnego wędzarnika :)

post-73631-0-49351900-1508077222_thumb.jpg

 

A w trakcie pieczenia karkówki, coś na ząb :D

post-73631-0-63672900-1508077257_thumb.jpg

 

Objaśnienie do pierwszej fotki: 

Wędzony ser + konfitura z pigwowca, ogórek kiszony z własnych grządek, podobnie jak papryka pieczona sposobem kaukaskim, do tego proziaki pieczone na żeliwnej blasze w moim kombinacie grllowo-wędzarniczym, podobnie jak karkówka :) Do tego oczywiście herbatka z cytrynką :)

Edytowane przez qba-69
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-571182
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Co dobrego może wyjść, kiedy żona w pracy a mąż gotuje? :D Golonka zapiekana z kapustą kiszoną i ziemniakami :)

post-73631-0-42117000-1508772524_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-572179
Udostępnij na innych stronach

 

 

Co dobrego może wyjść, kiedy żona w pracy a mąż gotuje

 

No to "sąsiadka" zadowolona , bo dwa "kielonki" i talerze to nie tylko dla Ciebie  ;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-572268
Udostępnij na innych stronach

to nie tylko dla Ciebie

Drugi zestaw dla Pani Żony, wracającej popołudniową porą :)

Sąsiadka to taki typ ;)

post-73631-0-96774400-1508829179_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-572281
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Co by nie było, że się nic nie dzieje... Na tapecie wylądowała kaszanka, a kaszanka bez płucek, jest jak żołnierz bez karabinu :D

post-73631-0-41695000-1512030090_thumb.jpg

 

Parzenie krwi metodą Dziadka  :thumbsup:

post-73631-0-77935500-1512030209_thumb.jpg

 

Gotowy wyrób, można się zajadać i to ze smakiem :)

post-73631-0-87121300-1512030312_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-577641
Udostępnij na innych stronach

Wygląda zajefajnie. Narobiłeś mi smaku. :tongue:

Nigdy nie walcz o przyjaźń....

O prawdziwą nie musisz,

o fałszywą nie warto

VanCana

 

Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-577652
Udostępnij na innych stronach

 

 

że moje fotki naród rozpijają
ha cha cha - boisz się Małgosi ? tez wpadnij będzie raźniej  - wprawdzie kaszanke z kursu już pożarłem  :facepalm: ​ :blush:  ale mam inne  ;) 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-577656
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Waldku, zobacz co się na wiosnę szykuje :) Coś dobrego do tego się jeszcze dorzuci, żeby samego powietrza nie wozić ;)

Dzisiejsza fotka chorizo. 2 stycznia nadziewane. Teraz tylko czas i odpowiednie warunki :)

post-73631-0-39345800-1515187649_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-583048
Udostępnij na innych stronach

Przepraszam za spóźniony odzew. Gdzieś mi umknęło powiadomienie o nowej odpowiedzi w temacie. Dziękuję za uznanie. Chorizo robione na podstawie przepisu ze strony głównej na Argentyńskie chorizo https://wedlinydomowe.pl/pozostale-przepisy/przepisy-z-roznych-stron-swiata/1593-usa-slynne-chorizo-trzy-przepisy-nadeslane-przez-seminole Zmiany jakie wprowadziłem to, rozdrobnienie poklasyfikowanego mięsa podobnie jak na kiełbasę krakowską, z wyjątkiem słoniny, którą pokroiłem w kostkę, co doskonale widać na zdjęciu. Do tego dałem swojskie wino śliwkowo-malinowe (mniej niż w przepisie) i zastosowałem jogurt z kulturami bakterii z dodatkiem glukozy. Wisi dziesiąty dzień i pokrywa się pleśnią :) Jeszcze 90 dni i próbujemy :) Nie mogę pominąć faktu, że sensei Seba mi co nieco podpowiedział, za co serdecznie dziękuję :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-584114
Udostępnij na innych stronach

 

 

Jeszcze 90 dni i próbujemy
w jakich warunkach wisi? 

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-584117
Udostępnij na innych stronach

Staram się utrzymywać temperaturę na poziomie 10-12 stopni i dużą wilgotność. Niestety nie posiadam higrometru, jednak nie schnie zbyt szybko i wygląda obiecująco :) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-584119
Udostępnij na innych stronach

plesn sie rozwija co mowi ze wilgotnosc jest ok. 90 dni (+10 ktore juz wisi ) to 3.5 miesiaca - jak dla tej srednicy batonow to bardzo dlugo. 

Zycie - to pasmo problemow i trudnosci. Chwile radosci - to nagroda za trud ich pokonywania.

StefanS.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11798-moje-eksperymenty-kulinarne/page/6/#findComment-584123
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.