Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

zapach normalny wyczuwalny czosnek.

 

 Nie  jest dobrym pomysłem  stosowanie  czosnku do zalewy peklującej.

 

 

 

Dodaje go zawsze i nigdy nie było z tym problemu, być może dałem go teraz więcej ale czy tu leży problem

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590742
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Te końcówki są normalne.Ja bym te żeberka sparzył.Powinno pomóc.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590745
Udostępnij na innych stronach

 

 

Martwi mnie kolor kości które zabarwiły się na czarno.

Kości rąbane są na końcówkach chropowate i przyjmują wiekszą ilośc dymu, który je tak zabarwia.

Co do goryczki to może być składnik dymu.

Tak, jak pisze @arkadiusz, po sparzeniu smak powinien się wyrównać.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590750
Udostępnij na innych stronach

 

 

być może dałem go teraz więcej ale czy tu leży problem
 

 

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12863-czy-czosnek-ki%C5%9Bnie-w-zalewie-peklowej/

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590752
Udostępnij na innych stronach

Parzenie pomogło  :) , po małej degustacji żeberek nie czuć posmaku goryczki.

Podczas parzenia dało się odczuć unoszący się w powietrzu dziwny zapach, taki "gorzki". 

A więc żeberka ocalały, mało ich mam ale i tego szkoda, będą do grochówki.

Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590781
Udostępnij na innych stronach

Do zup daję żeberka tylko wędzone, bo sparzone nie mają odpowiedniego smaku (cały dobry smak został w wodzie w której parzysz).

Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590784
Udostępnij na innych stronach

Do zup daję żeberka tylko wędzone, bo sparzone nie mają odpowiedniego smaku (cały dobry smak został w wodzie w której parzysz).

 

I ja bym tak zrobił, gdyby nie fakt że żeberka były gorzkie, a po sparzeniu gorycz chyba została w wodzie.

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590788
Udostępnij na innych stronach

 

 

Do zup daję żeberka tylko wędzone,

 

Tylko że nie robi zupy a chce się pozbyć gorzkiego smaku.Jak znasz inny sposób żeby nie miały goryczki to podaj. 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590800
Udostępnij na innych stronach

 

 

I ja bym tak zrobił, gdyby nie fakt że żeberka były gorzkie
Możesz ewentualnie "dowędzić" nawet w niższej temperaturze, co by dodać tego "smaczku" wędzonki :) Często tak robię z różnymi wyrobami. 
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590817
Udostępnij na innych stronach

Problem gorzkich wędzonek jest złożony. Wpływ ma drewno, wilgotność, temperatura, i sam proces wędzenia. Może być też surowiec. Surowiec bym wykluczył ponieważ poprawiło się po sparzeniu więc jest coś związane z wytworzeniem dymu, lub odpowiednią wentylacja. Byłbym za niewłaściwym umiejscowieniu żeberek nad wytwórnicą dymu.( dymogeneratorem)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590841
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.