endi75 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 3 Marca 2018 zapach normalny wyczuwalny czosnek. Nie jest dobrym pomysłem stosowanie czosnku do zalewy peklującej. Dodaje go zawsze i nigdy nie było z tym problemu, być może dałem go teraz więcej ale czy tu leży problem Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) Te końcówki są normalne.Ja bym te żeberka sparzył.Powinno pomóc. Edytowane 3 Marca 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590745 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 3 Marca 2018 Martwi mnie kolor kości które zabarwiły się na czarno. Kości rąbane są na końcówkach chropowate i przyjmują wiekszą ilośc dymu, który je tak zabarwia.Co do goryczki to może być składnik dymu.Tak, jak pisze @arkadiusz, po sparzeniu smak powinien się wyrównać. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590750 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endi75 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 3 Marca 2018 OK, zaraz sparzę i jutro dam znać co z tego wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590751 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 3 Marca 2018 być może dałem go teraz więcej ale czy tu leży problem https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12863-czy-czosnek-ki%C5%9Bnie-w-zalewie-peklowej/ Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590752 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endi75 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 4 Marca 2018 Parzenie pomogło , po małej degustacji żeberek nie czuć posmaku goryczki.Podczas parzenia dało się odczuć unoszący się w powietrzu dziwny zapach, taki "gorzki". A więc żeberka ocalały, mało ich mam ale i tego szkoda, będą do grochówki.Dzięki wszystkim za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590781 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 4 Marca 2018 Do zup daję żeberka tylko wędzone, bo sparzone nie mają odpowiedniego smaku (cały dobry smak został w wodzie w której parzysz). Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590784 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endi75 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 4 Marca 2018 Do zup daję żeberka tylko wędzone, bo sparzone nie mają odpowiedniego smaku (cały dobry smak został w wodzie w której parzysz). I ja bym tak zrobił, gdyby nie fakt że żeberka były gorzkie, a po sparzeniu gorycz chyba została w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 4 Marca 2018 Do zup daję żeberka tylko wędzone, Tylko że nie robi zupy a chce się pozbyć gorzkiego smaku.Jak znasz inny sposób żeby nie miały goryczki to podaj. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 4 Marca 2018 I ja bym tak zrobił, gdyby nie fakt że żeberka były gorzkie Możesz ewentualnie "dowędzić" nawet w niższej temperaturze, co by dodać tego "smaczku" wędzonki Często tak robię z różnymi wyrobami. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590817 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 4 Marca 2018 Problem gorzkich wędzonek jest złożony. Wpływ ma drewno, wilgotność, temperatura, i sam proces wędzenia. Może być też surowiec. Surowiec bym wykluczył ponieważ poprawiło się po sparzeniu więc jest coś związane z wytworzeniem dymu, lub odpowiednią wentylacja. Byłbym za niewłaściwym umiejscowieniu żeberek nad wytwórnicą dymu.( dymogeneratorem) Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1236-kwa%C5%9Bne-w%C4%99dzonki/page/3/#findComment-590841 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.