arkadiusz Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Listopada 2016 A co wy tacy złośliwi? Chyba czytacie za dużo Elektrody.pl A Ty co ?,Szukasz drugiego dna Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-528717 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beata04 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 3 Grudnia 2016 nigdy nie słyszałam żeby kiełbasę polską wędzoną parzyć i jeszcze raz wędzić pochodzę z Bydgoszczy i tam ta kiełbas jest w każdym sklepie z wędlinami .Mój tato często wieszał ją na kaloryfer i wtedy wysychała pycha nie wiem jak teraz z wędlinami bo 20 lat temu to mogły trochę poleżeć w lodówce i nie były śmierdzące jak dziś po dwóch dniach dlatego tęsknimy do tych smaków .POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-529470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agn Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Hejka Beata Jak tam dziury na nakielskiej , zalatali juz ,a ryneczek na bloniach lubie tam robic zakupy jak jestem w Polsce na wakacjach.Polska wedzona powoli staje sie rarytasem ciezko dostepnym , chodzi mi o ta tradycyjna , jeszcze 20 lat temu bylo nie do pomyslenia by ja parzyc ale teraz sam uwazam ze to dobry pomysl , a to dlatego ze surowiec jest marnej jakosci , potezne farmy , antybiotyki , pasze z gmo itd wiec juz nie mozna byc pewnym surowca , no chyba ze ma sie dobre zrodla z niewielkego gospodarstwa gdzie swinki chowa sie tradycyjnie , ale jak pisalem taki surowiec to dzisiaj rarytas i kazda kelbaska z niego bedzie super . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-529476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzykowski Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Grudnia 2016 nigdy nie słyszałam żeby kiełbasę polską wędzoną parzyć i jeszcze raz wędzić pochodzę z Bydgoszczy i tam ta kiełbas jest w każdym sklepie z wędlinami .Mój tato często wieszał ją na kaloryfer i wtedy wysychała pycha nie wiem jak teraz z wędlinami bo 20 lat temu to mogły trochę poleżeć w lodówce i nie były śmierdzące jak dziś po dwóch dniach dlatego tęsknimy do tych smaków .POZDRAWIAMA czy ja coś pisałem że ta polska to wędzona? Nie ,nie wędzona tylko surowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-529894 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 7 Grudnia 2016 A czy ja coś pisałem że ta polska to wędzona? Nie ,nie wędzona tylko surowa. Jak nie wędzona, to jaka? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-529896 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) ....miro - może istnieje coś takiego w kamiennych górach jak polska surowa surowa, a my po prostu nieoświeceni jesteśmy.... Edytowane 7 Grudnia 2016 przez jumbo Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-529898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Kolega się chyba pogubił, ale każdemu się zdarzy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-529908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 8 Grudnia 2016 A czy ja coś pisałem że ta polska to wędzona? Nie ,nie wędzona tylko surowa. Wędzona surowa.Wędzenie - w temp. ok 55 st.C nie pozbawia mięsa surowości.Celem wędzenia jest nasączenie wyrobów aromatem dymu.Dopiero obróbka termiczna pozbawia mięso surowości.Obróbkę taką można przeprowadzić w wędzarni, po uprzednim uwędzeniu, poprzez pieczenie.Można też wyroby po wędzeniu sparzyć w wodzie.Kiełbasa polska to typowy wyrób wędzony surowy.Chyba, że pod tą nazwą rozumiesz każdą kiełbasę wytworzoną w Polsce Kiełbasa nie wędzona i surowa to kiełbasa biała. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-530129 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 8 Grudnia 2016 kiełbasa biała. Ewentualnie różowa lub szara Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-530130 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzykowski Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 9 Grudnia 2016 A to przepraszam. Wydawało mi się że to po prostu tylko surowa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-530225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzt Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 15 Grudnia 2016 No nic. W tamtym roku mnie skrytykowaliście. W Grudniu kupuje pół świni , więc trzeba będzie coś powędzić. Teraz ściśle zastosuje się do przepisów na forum.ja radzę jednak trochę poczytać a potem tak jak napisałeś ZASTOSOWAĆ SIĘ do porad z forum !Eanna podała konkretnie i krótko odpowiedź Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-531296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzykowski Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ja już dałem swoje mięsa do peklowania. Ale nic nie napiszę co i jak. Widzę że waszą pasją jest naśmiewanie się. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-531651 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ale nic nie napiszę co i jak. Widzę że waszą pasją jest naśmiewanie się. To nie tak. Przeczytaj uważnie swoje posty. Już sam tytuł tematu nijak sie ma do technologii. Kto pekluje gotową kiełbasę??? Chcesz zrobić kiełbasę z kiełbasy?Po podanej cenie wnioskuję, iż kupiłeś Kiełbasę Polską (bardzo dobra), która ma być wędzona i surowa. Taka technologia jej produkcji.Gotowych kiełbas, czy to wedzone, czy surowe NIE PEKLUJEMY powtórnie, gdyż mięso uzute do ich produkcji zostało juz wcześniej zapeklowane. Co najwyżej, możesz kupić w sklepie kiełbasę surową białą i ją sobie uwędzić, a następnie sparzyć, lub od razu po zakupie sparzyć.Następnym razem, biorąc się za produkcję masarską POCZYTAJ CHOĆ PODSTAWY TECHNOLOGII OBRÓBKI MIĘSA!!! mamy tego na forum bardzo dużo. Przeanalizuj również jeden z wybranych przepisów branżowych, w których krok po kroku podane masz czynności, jakie należy wykonać, by uzyskać dobry i smaczny produkt.Na pewno nie powinieneś sie na nikogo obrażać, gdyż to Ty dałeś "trochę ciała". Pytaj, pyatj i jeszcze raz pytaj. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-531654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Ja już dałem swoje mięsa do peklowania. Ale nic nie napiszę co i jak. Ty chyba jakiś wrażliwy jesteś jak ..............nie napiszę kto bo się jeszcze obrażą .Weź się chłopie za naukę a później zadawaj pytania jak już będziesz znał podstawy.Jak chcesz to mogę Ci pomóc, naprowadzić na właściwe tory, ale na PW, . Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12437-peklowanie-szynki-razem-z-kie%C5%82bas%C4%85/page/2/#findComment-531662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.