Tycjan Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Lipca 2016 Witam chcialbym sie pochwalic moim nowym miejscem do wyrobow miesnych oraz nowa wedzarnia elektryczna. Wszystko wykonalem od podstaw wraz z szafkami kuchennymi. Sent from my SM-G925T using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drogba Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Witaj. Najpierw popraw jednak tytuł swojego tematu. Kłuje w oczy. Edytowane 18 Lipca 2016 przez EAnna ort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Lipca 2016 Witaj. Najpierw popraw jednak tytuł swojego tematu. Kuje w oczy.Chyba "kłuje" Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drogba Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Lipca 2016 No właśnie kłuje w oczy. ???? , ale ogólnie masz fajne miejsce na hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Lipca 2016 Piękny Pawilon Masarski.....moje marzenie coś takiego posiadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Lipca 2016 Bardzo fajnie przygotowane miejsce do przerobu ja jestem na etapie przygotowywania sobie również małego pomieszczenia do przygotowywania wyrobów. O wiele łatwiej i szybciej idą prace jak ma się wszystko pod ręką Teraz czekamy na fotki wyrobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Lipca 2016 Pikne Panie, pikne. Jestem pod wrażeniem. Pełna profeska. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Lipca 2016 Ja nie jestem w stanie sobie wyobrazić, wędzarki na tyle szczelnej, by ją wstawić do zamkniętego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Lipca 2016 Ja nie jestem w stanie sobie wyobrazić, wędzarki na tyle szczelnej, by ją wstawić do zamkniętego pomieszczenia Z takim wentylatorem jaki jest tam zamontowany to nie będzie problemu z dymem. Wciąga wszystko nawet ubranie. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Lipca 2016 Gratuluję wspaniałości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_1 Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 18 Lipca 2016 Tylko pogratulować takiego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andym Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Lipca 2016 Ładne cacko, gratulacje. Cytuj Pozdrawiam, Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) Witam chcialbym sie pochwalic moim nowym miejscem do wyrobow miesnych oraz nowa wedzarnia elektryczna. Wszystko wykonalem od podstaw wraz z szafkami kuchennymi.Pozazdrościć miejsca do pracy z wyrobami. Ja nie jestem w stanie sobie wyobrazić, wędzarki na tyle szczelnej, by ją wstawić do zamkniętego pomieszczenia Musisz na kurs do Łaz pojechać. Edytowane 18 Lipca 2016 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 18 Lipca 2016 Bardzo fajny pawilon zabaw dla dużych chłopców Jak odpalisz ten wentylator podczas wędzenia cała okolica będzie pachnieć wędzonkąA barek gdzie planujesz umieścić? Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 19 Lipca 2016 Wszystko wykonalem od podstaw wraz z szafkami kuchennymi. jak robiłeś drzwiczki i boczki szafek ? czy szuflady też robiłeś? bo to trochę zabawy przy nich jest Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech25 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 19 Lipca 2016 Musisz na kurs do Łaz pojechać. Kiedy mi się podoba moja wędzarka - przynajmniej nie muszę na komin patrzeć czy się ładnie wędzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 19 Lipca 2016 nie muszę na komin patrzeć czy się ładnie wędzi czasem trzeba popatrzeć - czy dużo czy mało a poza tym ten snujący się dymek z komina wedzarki ma w sobie to coś Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba-69 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 19 Lipca 2016 (edytowane) ten snujący się dymek z komina wedzarki ma w sobie to coś U mnie dym spowija momentami całą wędzarnię. Leniwie snujący się dym na tle desek o kolorze mahoniu... https://www.youtube.com/watch?v=5c8jqXjIzoU Edytowane 19 Lipca 2016 przez qba-69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tycjan Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Witam sorry ze tak pozno odpowiadam ale mialem problemy z samochodem wiec brak czasu na odpowiedz. Po pierwsze dzieki za mile slowa i ciesze sie ze podoba sie moja praca a poswiecilem mnóstwo czasu i pieniedzy (budowa zajela mi 14 miesiecy). Wiem ze popelnilem blad przy tytule tylko problem jest taki ze nie potrafie tego zmienic. Nastepna sprawa co do wedzarni, nie jest ona za szczelna. Przy dobrym rozgrzaniu caly dym idzie w komin (naturalny cug) jedyny problem to otwarcie drzwy przy procesie dymienia. Co do szafek od poczatku do konca robilem sam najgorsze bylo malowanie, uzywalem farby epoxy.Sent from my SM-G925T using TapatalkProsze zdjecie z wedzenia kurczaka. Problem z moja wedzarnia to jest bardzo zarloczna na prad 7000w.Sent from my SM-G925T using Tapatalk Edytowane 22 Lipca 2016 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyszek z lasu Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 22 Lipca 2016 Jak za dużo dymu to zawsze możesz otworzyć drzwi. Może kogoś "przywieje"? ☺ Cytuj W walce między sercem a mózgiem zwycięża w końcu żołądek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tycjan Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Tak wiec robie oraz włączam wentylator. Najgorsze to ze zimne powietrze z klimatyzacji ucieka i znów trzeba czekac az wychłodziSent from my SM-G925T using Tapatalk Edytowane 22 Lipca 2016 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzzt Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 29 Lipca 2016 Podobny pomysł też mi chodzi po głowie...Myślałem nad wykorzystaniem starego, małego spichlerza, nawet znalazłem tani całkiem blisko...Tylko jak w naszym klimacie rozwiązać problem przyłączenia wody w nieogrzewanej szpoce... Cytuj Driven Like The Snow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Tylko jak w naszym klimacie tz. polskim ? rozwiązać problem przyłączenia wody w nieogrzewanej szpoce..nie widzę problemy jeżeli ma być używana okresowa tz. jak jesteś . Instalacje zewnętrzną budujesz poniżej granicy zamarzania a wewnątrz normalnie. (jak będziesz w szopce to będziesz miał dodatnią temp bo w ujemnej chyba nie będziesz pracował) , A jak opuszczasz szopkę to spuszczasz wodę + przedmuchujesz instalacje i gra (ja dmucham wewnętrzną i zewnętrzną od studni a dom w górach ). W syfony kanalizacji sypie sól -można płyn do chłodnic - zawiera glikol. Denaturat nie bardzo bo szybko paruje i śmierdzi. Edytowane 29 Lipca 2016 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.