szrekPL Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 11 Kwietnia 6 minut temu, Marek z Bielska napisał(a): Miałem robić białą kiełbasę,ale Sprytnie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 11 Kwietnia Biała kiełbasa za dychę? Dumping cenowy czy zmielili psa razem z budą? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007086 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 12 Kwietnia 9 godzin temu, quadro555 napisał(a): Biała kiełbasa za dychę? Dumping cenowy czy zmielili psa razem z budą? Zapytam z ciekawości - czytałeś skład wyrobu czy oto tak dla zabawy znowu rozkręcamy spiralę uszczypliwości - jak znam Marka raczej w psinie nie gustuje. ps. choćby człowiek nie wiem jak chciał być pomocny innym przez takie malutkie uszczypliwości ludzie coraz rzadziej publikują obecnie tutaj swoje wyroby - wiem zestarzałem się już mocno i tęsknię za starym dobrym forum gdzie ludzie pokazywali swoje udane i nieudane wyroby i z uśmiechem na ustach doświadczeni forumowicze chętnie podpowiadali co poprawić i w jaką stronę lepiej nie iść - no cóż to se ne vrati a szkoda. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007139 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 12 Kwietnia 10 minut temu, gluszec napisał(a): Zapytam z ciekawości - czytałeś skład wyrobu czy oto tak dla zabawy znowu rozkręcamy spiralę uszczypliwości - jak znam Marka raczej w psinie nie gustuje. ps. choćby człowiek nie wiem jak chciał być pomocny innym przez takie malutkie uszczypliwości ludzie coraz rzadziej publikują obecnie tutaj swoje wyroby - wiem zestarzałem się już mocno i tęsknię za starym dobrym forum gdzie ludzie pokazywali swoje udane i nieudane wyroby i z uśmiechem na ustach doświadczeni forumowicze chętnie podpowiadali co poprawić i w jaką stronę lepiej nie iść - no cóż to se ne vrati a szkoda. Składu wyrobu nie czytałem, ponieważ jest to kiełbasa biała zakupiona w sklepie Auchan. Mnie tylko interesowała jak kalkulowano cenę wyrobu. Nie podejrzewam @Marek z Bielska o gustowanie w psinie. 😁 P.s. zazwyczaj coś umieszczam w swoim kąciku kulinarnym. Jestem otwarty na krytykę. Gdy czegoś nie wiem to pytam. Gdy mogę pomóc to chętnie pomagam. Powiedzenie o zmieleniu psa razem z do produkcji masarskiej to taki dowcip z dłuuugą brodą. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007146 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 12 Kwietnia Godzinę temu, gluszec napisał(a): tęsknię za starym dobrym forum gdzie ludzie pokazywali swoje udane i nieudane wyroby i z uśmiechem na ustach doświadczeni forumowicze chętnie podpowiadali co poprawić i w jaką stronę lepiej nie iść - no cóż to se ne vrati a szkoda. To zależy TYLKO OD NAS WSZYSTKICH 2 1 Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysio59 Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 12 Kwietnia 3 godziny temu, Muski napisał(a): To zależy TYLKO OD NAS WSZYSTKICH Ale My już niestety nie jesteśmy tacy jak kiedyś i nigdy już nie będziemy.A szkoda. Cytuj Ja już nic nie muszę.Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 12 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 12 Kwietnia Skład uważam jest bardzo dobry 94% mięsa,była jedzona na surowo,sparzona i z puszki nie ma za dużo tłuszczu, skład rzetelny, ten zakład nie pozwoli sobie na dziadostwo.Ze względu że była robiona na samej soli to konserwę sterylizowałem w temp.122'C w autoklawie . Mielonka wyszła smaczna z galaretką i znikomą ilością tłuszczu,jedyny minus to to że nie jest różowa (sama sól),za to dobrze doprawiona nic nie dodawałem,idealnie 3 batony wchodziły do puszki 300 gram (nadziewarka dozuje ustawioną gramaturę w tym przypadku 100g. Co do ceny .... cóż normalnie kosztuje 23,99zł/kg ,na akcji przed świątecznej 9,95zł ponoć reklama w tv była,czas trwania promocyjnej ceny 4 dni,ja kupowałem w dwa dni i była dostępna cały czas. 3-majta się Smoki😀 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007195 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 18 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 18 Kwietnia Karramba caracho & whisky Witajcie Smoki 😀 Zssało mnie dziś na prażone orzeszki więc zrobiłem domowe sezamki. Zostało mi trochę sezamu z panierowania polędwiczek i na patelni przeprażyłem lekko sezam po czym zamieszkałem z trzema łyżeczkami cukru wymieszałem całość, podgrzewając ciągle mieszając do takiego bursztynowego koloru nie przypalając,cukru do smaku ja dałem nie dużo tak aby tylko nasionka się skleiły. Polecam dobre do kwaśnej herbaty czy kawy,a jaki zapach w kuchni jak na jarmarku świątecznym w Niemczech co orzeszki karmelizują Smoki 3-majcie się zdrowo. Wesołych Świąt Wielkanocnych życzę Marek i Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1008562 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 18 Kwietnia I wzajemnie. I mokrego dyngusa. 1 Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1008595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.