Skocz do zawartości

*** Marek z Bielska ***


Rekomendowane odpowiedzi

9 godzin temu, quadro555 napisał(a):

Biała kiełbasa za dychę? Dumping cenowy czy zmielili psa razem z budą? 

 

Zapytam z ciekawości - czytałeś skład wyrobu czy oto tak dla zabawy znowu rozkręcamy spiralę uszczypliwości - jak znam Marka raczej w psinie nie gustuje.

ps. choćby człowiek nie wiem jak chciał być pomocny innym przez takie malutkie uszczypliwości ludzie coraz rzadziej publikują obecnie tutaj swoje wyroby - wiem zestarzałem się już mocno i tęsknię za starym dobrym forum gdzie ludzie pokazywali swoje udane i nieudane wyroby i z uśmiechem na ustach doświadczeni forumowicze chętnie podpowiadali co poprawić i w jaką stronę lepiej nie iść - no cóż to se ne vrati a szkoda.

  • Like 2
  • Upvote 1
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007139
Udostępnij na innych stronach

10 minut temu, gluszec napisał(a):

Zapytam z ciekawości - czytałeś skład wyrobu czy oto tak dla zabawy znowu rozkręcamy spiralę uszczypliwości - jak znam Marka raczej w psinie nie gustuje.

ps. choćby człowiek nie wiem jak chciał być pomocny innym przez takie malutkie uszczypliwości ludzie coraz rzadziej publikują obecnie tutaj swoje wyroby - wiem zestarzałem się już mocno i tęsknię za starym dobrym forum gdzie ludzie pokazywali swoje udane i nieudane wyroby i z uśmiechem na ustach doświadczeni forumowicze chętnie podpowiadali co poprawić i w jaką stronę lepiej nie iść - no cóż to se ne vrati a szkoda.

Składu wyrobu nie czytałem, ponieważ jest to kiełbasa biała zakupiona w sklepie Auchan. 

Mnie tylko interesowała jak kalkulowano cenę wyrobu. 

Nie podejrzewam @Marek z Bielska o gustowanie w psinie. 😁

P.s. zazwyczaj coś umieszczam w swoim kąciku kulinarnym. Jestem otwarty na krytykę. Gdy czegoś nie wiem to pytam. Gdy mogę pomóc to chętnie pomagam. 

Powiedzenie o zmieleniu psa razem z do produkcji masarskiej to taki dowcip z dłuuugą brodą. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007146
Udostępnij na innych stronach

Godzinę temu, gluszec napisał(a):

tęsknię za starym dobrym forum gdzie ludzie pokazywali swoje udane i nieudane wyroby i z uśmiechem na ustach doświadczeni forumowicze chętnie podpowiadali co poprawić i w jaką stronę lepiej nie iść - no cóż to se ne vrati a szkoda.

To zależy TYLKO OD NAS WSZYSTKICH 

  • Like 2
  • Upvote 1

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007156
Udostępnij na innych stronach

3 godziny temu, Muski napisał(a):

To zależy TYLKO OD NAS WSZYSTKICH

Ale My już niestety nie jesteśmy tacy jak kiedyś i nigdy już nie będziemy.A szkoda.

Ja już nic nie muszę.

Piwo posiada wartości odżywcze,podczas gdy żywność nie ma żadnych wartości piwnych

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007194
Udostępnij na innych stronach

IMG_20250412_140812.thumb.jpg.05df6fc79f966b295054581981b1bbb8.jpgIMG_20250412_133052.thumb.jpg.696a1ee78369127d0a0f673190a333d2.jpgIMG_20250412_133245.thumb.jpg.13f0423c989210fd22ff064ee3541105.jpg

 

Skład uważam jest bardzo dobry 94% mięsa,była jedzona na surowo,sparzona i z puszki nie ma za dużo tłuszczu, skład rzetelny, ten zakład nie pozwoli sobie na dziadostwo.Ze względu że była robiona na samej soli to konserwę sterylizowałem w temp.122'C w autoklawie .

Mielonka wyszła smaczna z galaretką i znikomą ilością tłuszczu,jedyny minus to to że nie jest różowa (sama sól),za to dobrze doprawiona nic nie dodawałem,idealnie 3 batony wchodziły do puszki 300 gram (nadziewarka dozuje ustawioną gramaturę w tym przypadku 100g.

 

Co do ceny .... cóż normalnie kosztuje 23,99zł/kg ,na akcji przed świątecznej 9,95zł ponoć reklama w tv była,czas trwania promocyjnej ceny 4 dni,ja kupowałem w dwa dni i była dostępna cały czas.

3-majta się Smoki😀

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1007195
Udostępnij na innych stronach

Karramba caracho & whisky 

Witajcie Smoki 😀

 

Zssało mnie dziś na prażone orzeszki więc zrobiłem domowe sezamki.

Zostało mi trochę sezamu z panierowania polędwiczek i na patelni przeprażyłem lekko sezam po czym zamieszkałem z trzema łyżeczkami cukru wymieszałem całość, podgrzewając ciągle mieszając do takiego bursztynowego koloru nie przypalając,cukru do smaku ja dałem nie dużo tak aby tylko nasionka się skleiły.

Polecam dobre do kwaśnej herbaty czy kawy,a jaki zapach w kuchni jak na jarmarku świątecznym w Niemczech co orzeszki karmelizują 

 

Smoki 3-majcie się zdrowo.

Wesołych Świąt Wielkanocnych życzę Marek 

IMG_20250418_191641.thumb.jpg.d630214a7ad0267df0fc19159f8b075d.jpg

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13464-marek-z-bielska/page/19/#findComment-1008562
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.