electra Opublikowano 28 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Października 2018 @Efffa, prosze https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11786-pizza-pizza-hut-kfc-67-super-przepisów/?p=433073 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 30 Października 2018 (edytowane) Serek topiony @Efffa,podala przepis jak zrobic i zrobilam moja ulubiona wersje serka Serek topiony z krewetkami 250g twarogu tlustego2.5 g soda 2,5 g sol40 g masloposiekane krewetki*koperek suszony szczypta* ilosc na fotce widac Ser rozkruszylam w misce widelcem i posypalam soda i sola.Miske ustawilam nad garnkiem z wrzaca woda ( miska nie zanurzona w wodzie )serek caly czas mieszalam az calkowicie sie rozpuscil i powstala jednolita masa.Zdjelam z garnka i wymieszalam z maslem, dodalam posiekane krewetki i koperek .przelozylam do pojemniczka nakrylam folja spozywcza i wstawilam do lodowki Taki smakowo serek jest chyba najpopularniejszym topionym serkiem w Szwecji. i po dodaniu masla Edytowane 30 Października 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 30 Października 2018 @Efffa podała, podała ... ale nie zapominajmy, że od Aliny dostała Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611506 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 30 Października 2018 podała, podała ... ale nie zapominajmy, że od Aliny dostała i takim sposobem dotarl i za morze Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 30 Października 2018 dodalam posiekane krewetki i koperek Elektrow jakiej postaci dodałaś krewetki?gotowane, smażone, surowe? świeże czy mrożone? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611516 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 30 Października 2018 @Alinka, dalam mrozone w skoropach, one sa gotowe do jedzenia po obraniu wiec pewnie sa gotowane juz , mozna dac takie z zalewy solankowej . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 30 Października 2018 one sa gotowe do jedzenia po obraniu wiec pewnie sa gotowane juz Każda tzw czerwona jest parowana lub zanurzana we wrzątku i jest gotowa do konsumpcji - gotujemy tylko szare - UWAGA świeże 1 - 2min - później są już gumowate i iii Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 30 Października 2018 @Muski, jest dokladnie tak jak mowisz , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 30 Października 2018 No to moze ja tez weme przepis, i za drugie morze i oceany dojdzie Ja tam dam szynke. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611553 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 30 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 30 Października 2018 Anno , dobry jest tez z bekonem smazonym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 31 Października 2018 Dzis smakowalam serek, smak super , krewetkowy z leciutkim posmakiem koperku , jednak masa stala sie zbyt scisla, moze powodem jest maslo , nastepnym razem dam tylko polowe albo ciut mniej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 31 Października 2018 Dzis smakowalam serek, smak super , krewetkowy z leciutkim posmakiem koperku , jednak masa stala sie zbyt scisla, moze powodem jest maslo , nastepnym razem dam tylko polowe albo ciut mniej Elektropodgrzej go i dodaj mleka, miksujZrobi się bardziej smarowny Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611619 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 31 Października 2018 Juz praktycznie nie ma co podgrzewac bo zjedzony , ja robilam tylko z 250g sera, ale na przyszlosc, dzieki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611620 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 31 Października 2018 Czyli jak to robić od początku, tak aby serek był smarowny a nie był twardy ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611622 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 31 Października 2018 Czyli jak to robić od początku, tak aby serek był smarowny a nie był twardy ? Moim zdaniem zależy to od rodzaju użytego twarogu.Robiłam wielokrotnie i zawsze smarowność była inna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Czy może dodać słodkiej śmietanki zamiast mleka, czy ktoś to przerabiał ? Co Ty na to Alinko ?Tym razem przywiozłem sobie z Polski 4 kostki półtłustego f-my "Delikate" zakupione w Biedronce. Dwie kostki aktualnie od wczoraj gliwieją, i chciałbym aby mi wyszedł smarowny, bo "topione" preferuję w takiej mięciutkiej wersji . Edytowane 31 Października 2018 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 31 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 31 Października 2018 Ja nie czekalam az zgliwieje, jak chcesz miec smarowny nie dawaj masla , moj byl taki lejacy , ale ja chcialam zeby byl taki bardziej o stalej konsystencji .mam jeszcze jeden zrobie jak ten dokoncze to dam mniej masla i zobacze jak wyjdzie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 31 Października 2018 (edytowane) Ostatnio również robiłem z masłem i był twardy że jadłem plasterki bez chleba . Teraz zrobię próbę z mlekiem, jak radzi Alinka, i bez masełka, ale również i ze śmietaną słodką . Porównamy efekty. Edytowane 31 Października 2018 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611637 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 31 Października 2018 Superowy, serka topionego jeszcze nie robiłem, czas chyba spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 31 Października 2018 Czy może dodać słodkiej śmietanki zamiast mleka, czy ktoś to przerabiał ? Co Ty na to Alinko Ze śmietanką nie przerabiałam, moim zdaniem nie ma potrzeby.Zawsze dawałam masło, mniej i więcej, częściej więcej.Moim zdaniem twardość nie zależy od dodanego masła.Spróbuj podgrzewać wolno, bez pośpiechu bo tak sobie teraz przypomniałam, że któregoś razu tak mocno, szybko podgrzałam i wtedy właśnie,serek wyszedł mi najsztywniejszy.Na ciepło był ok ale po wyjęciu z lodówki mocno sztywny. Moja ulubiona wersja to z polędwicą łososiową i prażonym słonecznikiem.Powiadam Ci...niebo w gębie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611660 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Efffa Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 31 Października 2018 Czy może dodać słodkiej śmietanki zamiast mleka, czy ktoś to przerabiał Masło w tym wyrobie powoduje to, że serek nabiera takiej konsystencji czyli twardnieje. Roztopione masło zastyga ponownie. Ze słodką śmietanką lub mascarpone (Halusia testowała) będzie bardziej smarowny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611662 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 31 Października 2018 Masło w tym wyrobie powoduje to, że serek nabiera takiej konsystencji czyli twardnieje Ewa nie zgadzam się z Tobą.Robiłam wielokrotnie, identycznie, z różnych twarogów.Tylko raz był taki sztywny że musiałam mlekiem ratować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611664 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 31 Października 2018 Masło w tym wyrobie powoduje to, że serek nabiera takiej konsystencji czyli twardnieje Ewa nie zgadzam się z Tobą. Robiłam wielokrotnie, identycznie, z różnych twarogów. Ewa ma rację Alinko.Ponieważ robiłaś z różnych twarogów więc wyniki nie są porównywalne.Gdybyś zrobiła z jednego twarogu z różnymi ilościami masła to porównanie byłoby miarodajne.Najlepiej poszukać w sieci, jest sporo publikacji naukowych, artykuły w PDF.Jedynie dodatek wody powoduje rozluźnienie konsystencji. Ta woda może oczywiście być z mleka. W polskim, przeciętnym mleku jest jej ok.90%Natomiast miksowanie może sprawić niespodzianki. W każdym razie nie zaleca się w technologii serów topionych.Przy okazji nadmienię, że produkcja serów jest o wiele bardziej wymagająca niż produkcja kiełbasy.O udanym serze decyduje o wiele więcej parametrów i ich wzajemne proporcje.Przypomnę jeszcze, że ser podgrzewamy (również ten już stopiony, chcąc go rozrzedzić) do temperatur 70 - 95.Dlatego Ewa pisała o kąpieli wodnej, że naczynie nie powinno dotykać wrzątku. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 31 Października 2018 Ponieważ robiłaś z różnych twarogów więc wyniki nie są porównywalne. Przypadek o którym wspominam,przydarzył mi się, gdy po raz któryś z rzędu,topiłam serek z tego samego twarogu.Za każdym razem dawałam 50 g masła. W odpowiedzi do Ewy miało być oczywiście z jednakowych twarogów.Przetestowałam ich wiele, te z Polmleku wg mnie są najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 1 Listopada 2018 Alinko, Twoja ulubiona wersja z polędwiczką i słonecznikiem wygląda przeapetycznie . Taką właśnie dziś wykonam, posiadam wszystkie niezbędne składniki, więc nie będzie problemu, a serek, hmmmm, już mi język ucieka . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/13625-electra-i-mini-garma%C5%BCerka/page/2/#findComment-611701 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.