Perszing37 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #526 Opublikowano 9 Stycznia 2018 No to skąd mam wziąć użyteczną skórkę do ciast? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 09 sty 2018 - 19:04]Mieszanie mi w głowie laski a ja tu cem dalej piec Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #527 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Moim zdaniem to lepszy zrobisz tak jak Ci radzi Annam bo mimo ze cytrusy moze sa i konserwowane w jakis sposob , to bedziesz mial pewnosc ze je umyles i jakos pozbyles sie chociaz czesci szkodliwej substancii, takich smakowych esencji nie spozywamy litrami Z pewnoscia beda lepsze niz kupne gotowe czysto chemiczne, Cytrusy tez dobrze kupowac wtedy kiedy jest urodzaj na nie w Europie i nie beda w drodze tygodniami , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #528 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Czy możesz wrzucić przepis , porównam z moim Upss... teraz zauważyłam przepis Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #529 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Ja lubię Maggi też szybko przez to umrę? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #530 Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) @Perszing37, jest jeszcze jedna mozliwosc nabycia skorki z cytrusow , wyjazd do ciepelka , kupisz na miejscu owoce i przywieziesz sobie juz otarta skorke Jest tyle trucizn na ktore nie mamy mozliwosci zeby je wyeliminowac , ze powiedzmy rok z zycia trzeba poswiecic Edytowane 9 Stycznia 2018 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #531 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Słusznie. Ciekawe ile nitryt nam zabiera w tym roku będę w Bułgarii.... Ale tam chyba nie ma takich owoców Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #532 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Tam kup sobie olejek rozany Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #533 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Eeeeee tam mm. Mam wodę różaną i wodę z kwiatów pomarańczy niezbędna żeby wykonać oryginalne navettes z Marsylii ja się trochę znam dziewczyny na wypiekach Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 09 sty 2018 - 20:08]Ale ciasta skomplikowane są po stronie żony. Niech też coś robi a nie tylko ja hehe Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #534 Opublikowano 9 Stycznia 2018 woda rozana to nie olejek Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #535 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Ale też fajne a znasz z kwiatów pomarańczy? Orange blossom watter? Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #536 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Znam , mieszkam w takim kraju ze narodowosci u nas bez liku to i smaki rozne i potrawy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #537 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Ale musowo kupię ten olejek z róży damascenskiej chociaż dla samej nazwy.... Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #538 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Tomek można owoce ''uzdatnić'' za pomocą środków dostępnych w kuchniczyli octu wszelkiego rodzaju( winny, jabłkowy, spirytusowy)oraz sody oczyszczonej.Należy jednak pamiętać ,że pozbawione ochrony krócej poleżąPoczytaj proszę http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-usunac-pestycydy-z-warzyw-i-owocow/i tu http://www.akademiawitalnosci.pl/jak-szybko-i-tanio-usunac-pestycydy-z-warzyw-i-owocow/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583607 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #539 Opublikowano 9 Stycznia 2018 kup jeszcze likier rozany . Zdaje sie ze Kazanlik slynie z plantacji roz i tam tez robia olejek. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #540 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Ale ciasta skomplikowane są po stronie żony. Niech też coś robi a nie tylko ja hehe Nie ma ciast skomplikowanych, moga byc pracochlonne Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #541 Opublikowano 9 Stycznia 2018 Spoko dziewczyny. Jestem otwarty na wiedzę i nowe doświadczenia. Dziękuję Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 09 sty 2018 - 20:28]Spoko dziewczyny. Jestem otwarty na wiedzę i nowe doświadczenia. Dziękuję Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu TapatalkaSą są. Są skomplikowane i są pracochłonne. Skomplikowane też mogą być pracochłonne. Proste też mogą być pracochłonne. Itp. Itd. hehe Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 9 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #542 Opublikowano 9 Stycznia 2018 (edytowane) mimo ze cytrusy moze sa i konserwowane w jakis sposob , to bedziesz mial pewnosc ze je umyles i jakos pozbyles sie chociaz czesci szkodliwej substancii,Proponuję eksperyment:Zanurzamy na 3 sek. pomarańczę w gnojówce z pokrzywy (produkt ekologiczny, nie żadna chemia).Następnie ją myjemy tak, jak tę, kupioną w sklepie.W drugim kroku myjemy ją starannie płynem do naczyn.W trzecim szczotkujemy wodą z mydłem, sodą, octemJasny gwint - jeszcze trzeba ją sparzyć !!! wciąż śmierdzi....Uf, już ostatni krok - wyrzucamy całość do kosza i myjemy ręce.Niestety, to nie koniec, za chwilę LP krzyczy, co tutaj tak z tego kosza jedzie...A myśmy się tak starali Edytowane 9 Stycznia 2018 przez EAnna Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583627 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 10 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #543 Opublikowano 10 Stycznia 2018 myśmy się tak starali Proste też mogą być pracochłonne czyszczenie cegieł 100 letnich jest proste - ale pracochłonne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #544 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Robiłem korycina dla znajomych. Trzeba im było podrzucić. No i narodził się pomysł na kolację. Praktycznie wszystkie wyroby moje oraz gościnne występy Sebastian Pustelnik (sebarod). Mamy : kindziuk, chorizo, polędwiczka dojrzewająca i wędzona, kabanosy drobiowo-wieprzowe, słonina dojrzewająca z chilli, ser twardy, chrorizo z białą pleśnią, fuete, polska surowa wędzona 50h zimnym dymem, sudżuk, biała w zalewie octowej, korycin, łosoś i pstrąg łososiowy wędzone na zimno......oj pojedli my troszku [Dodano: 11 sty 2018 - 09:45]Małe sprostowanie bo dałem plamy. Słoninę zasoloną mi przywiózł dobry funfel JOJO. Doprawiłem i dokończyłem i rozpływa się w buziaku. Mi najlepiej wchodzi z ciemnym chlebem i ogórasem kiszonym. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583786 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #545 Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Ja moją jeszcze w soli trzymam. Będzie trzeba już ją odprawiać, jak twierdzisz, że już doszła. A jak robiłeś słoninę? Wędziłeś , czy ostrą papryką i czosnkiem tylko natarłeś? Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Jojo Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #546 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Ostra chilli od Wojtka rodziców i trawa żubrowa. Wcześniej jak sugerowałeś obkroiłem wierzchnią mocno zasoloną warstwę. Wg mnie już jest fajna. Ojciec się nie może doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583795 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #547 Opublikowano 11 Stycznia 2018 i narodził się pomysł na kolację. No umiesz człowieka wpędzić w kompleksy Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583800 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #548 Opublikowano 11 Stycznia 2018 i narodził się pomysł na kolację.No umiesz człowieka wpędzić w kompleksy Oj tam oj tam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583801 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #549 Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Świąt ciąg dalszy.... Paweł Wesołowski mnie poratował w potrzebie bo po wczorajszym lodówka pusta jutro degustacja. Dzięki Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka[Dodano: 11 sty 2018 - 21:20]Paweł to Paweł zjadłem parówki bo nie wytrzymałem. Muszę to przyznać z bólem serca Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Stycznia 2018 przez Bee Gees Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 11 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #550 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Widzę, że tak Ci smakowało, że i talerz obgryzłeś z dwu stron. :D Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/22/#findComment-583895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.