binio1111 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #451 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Co do błyszczenia , to już chyba czas się przyznać . Razem z Perszingiem stosujemy tą samą metodę - ekologiczny lakier do włosów - sorry miała być tajemnica , ale niech inni też maja błyszczące , a co tam . Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-580171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #452 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Święta Święta i po Świętach. Znowu szara rzeczywistość domowego masorza......Ja i Wojciech Błaszków. Wpadł chłop na obiad a przed podwieczorkiem zrobili my 7 kg frankfurterek wg przepisu mego funfla Sebastian Pustelnik. Osadzają się a około 20-21 w dym i do rana........razem z łososiami dla hecy jeden pstrąg łososiowy..... [Dodano: 25 gru 2017 - 17:57]Przy okazji genialny sernik mojej żony z mej ricotty. Spód na herbatnikach słodko-słonych. I ta słoność zrobiła mega robotę. W środku mielone migdały....MEGA MEGA Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #453 Opublikowano 25 Grudnia 2017 genialny sernik mojej żony Poproś LP o przepis_dla nas Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #454 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zrobi się. Jutro będzie. Łącznie z podaniem tych herbatnikow. Bo to był przypadek że slonawe Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #455 Opublikowano 25 Grudnia 2017 Z tymi przypadadkami to tak bywa i wychodzą genialne wyroby Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #456 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Z tymi przypadadkami to tak bywa i wychodzą genialne wyroby Kiedyś pomagał mi przy pieczeniu 4-letni wnuczek.Dosypywał do masy makowej przygotowane składniki i mieszał.W pewnej chwili zorientowałam się, że siegnął po słoiczek z mielonym pieprzem i właśnie obficie sypie.Na mój krzyk czym prędzej zamieszał całość z łobuzerskim uśmiechem.Z duszą na ramieniu próbowałam pierwszy kawałek makowca.Od tego czasu zawsze przyprawiam masę makową mielonym pieprzem . Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581535 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #457 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Od tego czasu zawsze przyprawiam masę makową mielonym pieprzem . Aniu, pieprz ma wszelakie zastosowanie. Ja dodaję do pirników np. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581537 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #458 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Wędzenie zimne rozpoczęte wczoraj - dziś zakończone. Były przygody bo dymbox płatał figle. Ale końcem końców udało się. Frankfurterki nieco za mocno obdymione. W smaku to czuć - lepsze będą jak oddadzą trochę aromatu dymu wędzarniczego......Łososie i pstrąg idą do próżni na kilka dni....W woreczkach sól - podobno super sprawa - pierwszy raz robiłem i będę stosować [Dodano: 26 gru 2017 - 21:32] genialny sernik mojej żonyPoproś LP o przepis_dla nas Przepis z Kwestii Smaku : Składniki150 g ciasteczka owsiano-kokosowe "Łakotki"50 g masła1 laska wanilii750 g serka ricotta (lub 500 g ricotta i 250 g mascarpone)125 g cukru100 g zmielonych migdałów2 łyżki mąki ziemniaczanej3 duże jajkaskórka starta z 0,5 cytrynygarść płatków migdałowych PrzygotowanieSkładniki wyjąć wcześniej z lodówki aby się ogrzały. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Ciasteczka dokładnie rozkruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem. Wyłożyć nimi spód 20 cm formy, wyrównać powierzchnię wypukłą częścią łyżki i uklepać. Schłodzić w lodówce przez ok. 15 minut.Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką wyłuskać ziarenka. Przełożyć je do większej miski, dodać ricottę, mascarpone, cukier, migdały, mąkę ziemniaczaną, jajka i skórkę cytrynową. Zmiksować do połączenia się składników na jednolitą masę.Wylać na przygotowany spód, posypać płatkami migdałowymi. Formę ustawić na blasze do pieczenia i piec przez 45 minut na złoty kolor.Stopniowo otwierać piekarnik i studzić sernik w otwartym piekarniku. Wyjąć z piekarnika po całkowitym wystudzeniu. Schłodzić w lodówce przez minimum godzinę. Można posypać cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #459 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Przepis z Kwestii Smaku : Bardzo dziękuję Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #460 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Pracowite święta , a ja się leniłem i opychałem . A kolega proszę - "kobieta pracująca" Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581577 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #461 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Pracowite święta , a ja się leniłem i opychałem No święta to raczej od tego są żeby się lenić, a nie pracować. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581579 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #462 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Dla mnie to relaks kuchnia to moje hobby Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 29 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #463 Opublikowano 29 Grudnia 2017 2 miesięczny ser wysoko dogrzewany. Całkiem całkiem.....jeszcze mu brakuje dojrzałości ale nie wytrzymałem. I kiełbasa biała z wczoraj - masakryczna ilość jak dla nas. Wojciech Błaszków i ja - jeden wieczór i noc = 24 kg. Nigdy więcej na jedno podejście Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-581910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #464 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Przerabiamy białą kiełbę. Na zupkę na zakwasie. Oraz na kiełbasę białą grillowaną w zalewie octowej. Za tydzień będzie GIT Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582055 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #465 Opublikowano 30 Grudnia 2017 na kiełbasę białą grillowaną w zalewie octowej. WoW - funfel Ty mój podaj bliższe dane nigdy tak nie robiłem??? Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582058 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #466 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Podam podam jak wrócę z łyżew Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582060 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #467 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Wojciech Błaszków i ja - jeden wieczór i noc = 24 kg. Nigdy więcej na jedno podejście Bo noc jest do spania albo przytulania :heart: Kolorek kiełbaski .... cudny Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582067 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #468 Opublikowano 30 Grudnia 2017 :Dzięki Andrzej. Smaczek też niezły. Moja żona generalnie kiełbas nie lubi (dziwna nie ????). Tu orzekła - biała "zajebista" Biała w zalewie Kiełbasę potnij na mniejsze kawałki i podsmaż na patelni z dodatkiem spr oszkowanej papryki i ulubionych ziół.Przygotuj zalewę :-2 białe cebule-2 czerwone cebule-ziele angielskie 15 jagód-liście laurowe 1,5 szt-czosnek 1 główka-sól 100g-cukier 150 g-ocet 10 % 0,35 l-koper świeży-olej 100g-woda 0,5 lMarynatę zagotuj, przełóż gorące kiełbaski do wyparzone go słoika i zalej gorąca marynatą następnie zakręć Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #469 Opublikowano 30 Grudnia 2017 zakręć podziękował Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #470 Opublikowano 30 Grudnia 2017 No, kolega zaszalał Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582096 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #471 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Ostatnie wyroby w tym roku. Żonie ciasto na imprezę się spaprało. Musiałem ratować sytuację. Dawno je chciałem zrobić - dziś był bodziec. Cinnamon sticky buns - tak się zwą. A na obiad łosoś z makaronem i 2 serami - w tym moim parmezanem 2,5 rocznym. Jeszcze tylko barszcz czerwony kończę i więcej nie gotuję ani nie piekę. Do następnego roku Życzę wszystkim udanego SYLWESTRA i aby przyszły rok przyniósł nam dużo wrażeń kulinarnych Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582216 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #472 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Cinnamon sticky buns - tak się zwą. Raczej poczciwe "Papatacze" z kuchni staropolskiej.Przed posypaniem cukro-cynamonem powinno się powierzchnię ciasta obficie posmarować prawdziwym, topionym masłem.Masełko w czasie topienia uzyskuje aromat poprzez przyzłocenie i o to chodzi Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582217 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #473 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Było było masełko ale nie obficie. Nie lubię jak jest go za dużo. I za dużo cukru jak dla mnie. Ja nie jestem słodki chłopak. Zmniejszę o 1/3 i będzie ideał. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582218 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij #474 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Ależ to pięknie wygląda.....Kurcze, tylko nie ma jak skosztować... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #475 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Dzięki Miro Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14090-perszing-piecze-w%C4%99dzi-gotuje-i-jak-zwykle-kombinuje/page/19/#findComment-582221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.