andrzej k Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 30 Marca 2010 Wędzenie na święta zakończone.MI najleoiej smakuje polędwica tylko co wyjeta z soli,TO JEST TO.Pozostałe wędliny lekko przewędzone,taka wola domowników No i super uwędzone :smile: . Ja lubię podjadać nie tylko polędwicę wyjętą z solanki :tongue: Szczególnie te mięska co się długo peklują . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 30 Marca 2010 grzegorz565 fajny sposób wieszania bocku :grin: Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107358 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 30 Marca 2010 Tak całkiem to fajnie nie powieszone Szerokie boczki wiesza się na dwie pętelki lub nawet trzy by nie zwijały się jak te na zdjęciu . Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sawca Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 30 Marca 2010 Tak całkiem to fajnie nie powieszone Szerokie boczki wiesza się na dwie pętelki lub nawet trzy by nie zwijały się jak te na zdjęciu . Pozdrawiam DZIADKU mnie chodziło o ten powieszony z "patykiem". Cytuj Ja tam lubię swoja schizofrenię jest z kim wypić i pogadać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 30 Marca 2010 wosiu, Ja dziś zrobiłem takie udkoTylko krój wokoło aby nie zostało Ci LUJA :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 30 Marca 2010 szerokie boczki wiesza się na dwie pętelki lub nawet trzy by nie zwijały się jak te na zdjęciu Tylko w takim przypadku mało boczków na jeden kij wejdzie. Przy małej wędzarni radzę sobie w ten sposób, ze boczki wiszące jeden za drugim dystansuję poprzez wbicie patyczków od szaszłyków. Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempes Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 30 Marca 2010 Przy małej wędzarni radzę wieszać boczki (przegięty hak) prostopadle do kija, więcej wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107372 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 30 Marca 2010 Powoli i ja zaczynam finiszować Jeszcze została kiełbasa ale to jutro. Pozdrawiam Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107406 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 30 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 30 Marca 2010 grzegorz565, no piękne wyroby ,a w termosiku ..... :tongue: Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107454 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Wczoraj zrobiona biała kiełbaska - już w zamrażarce :grin: Dzisiaj pierwsza część wędzonek, a jutro następna tak porcja : Kilka kabanosów z ostatniej produkcji też udało się ukryć :grin: Jeszcze tylko sernik i makowiec i święta :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107670 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 roj - piekne te wędzoneczki , a mazurka nie robisz ?U mnie jak nie ma mazurków, to nie ma Świąt Wielkanocnych :grin: Pozdrawiam. Cytuj Sznurek od mojej wędzonki jest smaczniejszy od wędlin z marketu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107676 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 mazurka nie robiszMazurka .... kupuję ... :blush: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Jeszcze tylko sernik i makowiec i święta :grin: A buraczki z chrzanem :question: :smile: A u nas na wsi to podstawa do białej i wędzonek . :thumbsup: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A buraczki z chrzanemObowiązkowo :!:świeży chrzan. :thumbsup: Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roj61 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 A buraczki z chrzanem A u nas na wsi to podstawa do białej i wędzonek Moja wieś potwierdza, że też stosuje i chwali sobie :thumbsup: Niestety część dodatków musi być kupiona bo .. po prostu brak czasu ... Żeby dziś i jutro zająć się wędzarnią tudzież innymi wyrobami musiałem "zużyć" 2 dni urlopu .. Żonka też pracuje, a dzieci .. dzieci lubią zjeść :grin: :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF Piszę poprawnie po polsku. (Przynajmniej się staram ;P) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107684 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majus Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 a dzieci .. dzieci lubią zjeść :grin: :mrgreen:roj61,i tu się zgadzam z Tobą w 100% :grin: Cytuj majushttp://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1256 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekn Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 roj61 nie żałuj tych dwóch dni urlopu bo za to będziesz miał pyszne wędlinki. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107736 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Moje wyroby w ostatniej chwili !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107765 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Andyandy, Piękne wyroby a te rybkiii :thumbsup: Ja też jeszcze w ostatniej chwili zrobiłam W niektórych miejscach pękały jelita, stąd te sznurki. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107766 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 :shock: Bardzo fajne wyroby :clap: A tu moje świąteczne, ale degustacja dopiero latem na Istrii :grin: Wesołych Świąt Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107769 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Z braku czasu mialem nic nietworzyc no ale.. jak tu nic niezrobic jak sie przeglada takie forum :rolleyes: We wtorek skoczylem po miesko a wczoraj uwedzilem :grin: niewiele bo jakies 3,4 kg ale do koszyczka chyba wystarczy ?:mrgreen: Zycze wszystkim zdrowych i pogodnych swiat wielkanocnych i mokrego dyngusa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107771 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 anerka, W nocy skończyłem robić białą dla wszystkich moich "sępów" ok 30 kg zelmer jęczał zgrzytał, ale wytrzymał. Teraz parzyłem kiełbaski z fotki. Nie dopiekałem ich w wędzarni ponieważ jest gorszy smak i skórka twardnieje. Darino zrobił zapewne coś dojrzewającego,a marcus z braku czasu niezłą :thumbsup: kiełbaskę wykręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107825 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duduś Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 A tu moje wypociny dla znajomych i rodziny : szyneczki , kiełbaska , baleronik Cytuj duduś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107830 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No to rychtyczne te wypociny :thumbsup: :grin: Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Witam To i ja się podłączę choć wędzenie trwa. Część już było wcześniej zrobione, a teraz: Udziec z dzika peklowany 4 tygodnie: Trochę rybki: Trochę drobiu: Reszta wieczorem. :wink: - szynka parzona w warzywach - pierś z indyka wędzona - wędzona duńska - boczek wędzony na zimno (ciągutek) lecę dalej pracować, ufff Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1421-w%C4%99dzonki-i-wyroby-wielkanoc/page/6/#findComment-107927 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.