krystian252 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 26 Czerwca 2018 Proszę się nie śmiaćabsolutnie nie ma z czego wpisałem jako ciekawostka - zresztą sam to widziałem i próbowałem po raz pierwszy - tak wygląda - ale nie ma tam kaszy taka krwista z ziołami - mało tego, jako danie - (bo nie sprzedają jej w takiej postaci jak na foto dostałem po tzw znajomości) - tylko kawałki 3-4 cm pokrojone już sparzone z dodatkiem ziół i ! jeita grubego tak ze 3 cm ale zwiniętego w mały precelek i ugotowanego . Ot inne smaki inne zwyczaje. A jak ten wynalazek smakuje? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601114 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 27 Czerwca 2018 A jak ten wynalazek smakuje? to jest pytanie smakosza jak krwista z wątróbką i ziołami - tu są świeże - to bardziej aromatyczne - powiem krótko 4 nie urywa - ale próby smaku a i owszem . Jesteśmy przyzwyczajeni do porównywania z naszą kaszanką -ot taki odruch - jest to inne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601133 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 27 Czerwca 2018 A jak ten wynalazek smakuje? to jest pytanie smakosza jak krwista z wątróbką i ziołami - tu są świeże - to bardziej aromatyczne - powiem krótko 4 nie urywa - ale próby smaku a i owszem . Jesteśmy przyzwyczajeni do porównywania z naszą kaszanką -ot taki odruch - jest to inneMoże i dudy nie urywa ale jak jest okazja posmakować czegoś innego, z innego zakątka świata to trzeba skorzystać, czarne lubię wiec ciekawe jak to smakuje ze świerzymi ziołami, a co tam za ziółka są ukryte:) Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Ziolka ziolkami a ja lubie smazona kaszanke ..z dzemem borowkowym Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 27 Czerwca 2018 O takim połączeniu smaków to nie słyszalem.. ja kiedyś uwielbiałem jajko gotowane z cukrem :) Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 28 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 28 Czerwca 2018 @krystian252, smazony bekon z dzemem z borowek tez lubie , grochowa z musztarda ..o sledziach na slodko juz nie wspomne ,przyzwyczailam sie do slodkich smakow ..ale ogolnie za slodyczami nie jestem Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601266 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 1 Lipca 2018 Znalazłem taką perełkę - smakoszom kuchni azjatyckiej - polecam Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601522 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 1 Lipca 2018 Co tam piszą ciekawego wartego zakupu ksiegi zrób kilka zdjęć jak możesz :) Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 2 Lipca 2018 (edytowane) Będąc w sklepie indyjskim - natrafiłem na sos teyriaki - zaabsorbowała mnie data ważności :o Echach - nie wspomnę - bo można dostać oczopla Edytowane 2 Lipca 2018 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 2 Lipca 2018 Dla odmiany, co prawda inny kontynent ale da się bez miliona "E"Harissa przywieziona na dniach z Tunezji. Na razie spróbowałem (samą bez dodatków) tą z prawej (na pierwszym zdjęciu). Dość mocno pikantna, aromat "pieprzowy" aż wymusza kaszel, jednak po chwili ustaje i czuć przyjemną ostrość co najważniejsze bez octu. Bardzo mi smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 3 Lipca 2018 Co tam piszą ciekawego przede wszystkim - opis produktów , warzyw i owoców , opis gotowych przypraw wietnamskich na rynku polskim i oczywiście garstka przepisów topowych np. : Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-601713 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 25 Lipca 2018 Dzisiejsze odwiedziny w ulubionym sklepie - Durian- ostre kolcete " bananki" są jadalne -po wyjęciu pestek ze środka Młody - jeszcze nie wali aromatem - pokazałem jak się rozbiera i które części sa jadalne Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 25 Lipca 2018 Witaj Waldku.Pozwoliłam sobie napisać do Ciebie w tym temaciebo sprawa dotyczy azjatyckiego smaku.Chodzi o boczek sprzedawany kiedyś na Stadionie Dziesięciolecia w Warszawie.Pamietam ten smak do dzisiaj, jesli tylko byłam tam lub w pobliżu tylko to jadłam.Był w czerwonej przyprawie, mięciutki, pachnący, pyszny, zajebisty.Nie wiem czy to chiński, wietnamski, czy inny, na pewno azjatycki smak. Znasz może Waldku przepis na takiego boczura?Jeśli tak to poproszę o takowy.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603174 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 25 Lipca 2018 wietnamski mają w różnych kolorach - opisywałem chyba - parzy się z dodatkiem czosnku,cebuli,kory cynamonu, anyżu a później się jeszcze piecze w piekarniku ok 90 min 160-175 st - ok 25.08 Pyza robi degustację smaków wietnamskich w Wólce - ja się zapisałem - i namawiam - masz w sumie blisko[Dodano: 25 lip 2018 - 18:21] Pozwoliłam sobie napisać do Ciebie w tym temacie bo sprawa dotyczy azjatyckiego smaku. to tzw mój kącik - i Wolno Ci - możemy na wszystkie tematy z wyłączeniem zastrzeżonych regulaminem ogólnym Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 25 Lipca 2018 (edytowane) wietnamski mają w różnych kolorach - opisywałem chyba - parzy się z dodatkiem czosnku,cebuli,kory cynamonu, anyżu a później się jeszcze piecze w piekarniku ok 90 min 160-175 st - ok 25.08 Pyza robi degustację smaków wietnamskich w Wólce - ja się zapisałem - i namawiam - masz w sumie blisko[Dodano: 25 lip 2018 - 18:21]Pozwoliłam sobie napisać do Ciebie w tym temacie bo sprawa dotyczy azjatyckiego smaku. to tzw mój kącik - i Wolno Ci - możemy na wszystkie tematy z wyłączeniem zastrzeżonych regulaminem ogólnym A cóż to za pokaz zaciekawiło mnie to A ten owoc to kasztan co to takiego? Edytowane 25 Lipca 2018 przez krystian252 Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinka Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 25 Lipca 2018 wietnamskimają w różnych kolorach - opisywałem chyba - parzy się z dodatkiem czosnku,cebuli,kory cynamonu, anyżu a później się jeszcze piecze w piekarniku ok 90 min 160-175 st - ok 25.08 Pyza robi degustację smaków wietnamskich w Wólce - ja się zapisałem - i namawiam - masz w sumie blisko[Dodano: 25 lip 2018 - 18:21]Pozwoliłam sobie napisać do Ciebie w tym temacie bo sprawa dotyczy azjatyckiego smaku.to tzw mój kącik - i Wolno Ci - możemy na wszystkie tematy z wyłączeniem zastrzeżonych regulaminem ogólnym A cóż to za pokaz zaciekawiło mnie to A ten owoc to kasztan co to takiego? Krystian czytaj wątek jest napisane nad zdjęciemcyt.''Dzisiejsze odwiedziny w ulubionym sklepie - Durian- ostre kolce'' Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobol Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 25 Lipca 2018 W ostatnią sobotę kupiłem duriana w tajskim sklepie w okolicy. Nie był młody. "Pachniał" mocno. Żona stwierdziła że smakuje zgniłą cebulą . Mimo wszystko polecam spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603193 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 25 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 25 Lipca 2018 Alinka ja dziś zakręcony jestem.. wybacz mi to przeoczenie a jak to smakuje? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 25 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 25 Lipca 2018 a jak to smakuje? nie jestem w stanie porównać do czegoś wprost - konsystencja trochę bananowa- trochę [Dodano: 25 lip 2018 - 21:59] A cóż to za pokaz zaciekawiło mnie to w zeszłym roku - degustacje w kilku lokalnych barkach - produktów nie wszystkim dostępnych . Możliwość zakupów produktów w sklepach gdzie niewielu spotyka się Polaków - To chyba jest sobota podam bliższe dane jutro Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 27 Lipca 2018 Durian wczoraj - intensywny zapach cebuli takiej przygniłej - w smaku słodszy - szybka kawa i mycje zebów wyeliminowało zapach pod nosem ... Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 27 Lipca 2018 Czyli nic ciekawego w smaku i zapachu tylko wygląd ma fajny Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 27 Lipca 2018 intensywny zapach cebuli takiej przygniłej - w smaku słodszy To w jakim celu to się zjada? Może leczniczym? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603303 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 27 Lipca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 27 Lipca 2018 Durian dzisiaj - dzień trzeci - Małgo zutylizowała (chyba razem ze szczelnym pojemnikiem- już nie pytałem) przed moim przyjściem z pracy w jakim celu to się zjada? w smaku w dniu drugim był smaczny - słodki rozpływający w ustach To coś na " kształt" słynnych francuskich serów ja je nazywam śmierdzielami (i nie jem) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603329 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 27 Lipca 2018 hehe durian w porownaniu z surströmming to pieknie pachnie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603335 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 29 Lipca 2018 (edytowane) hehe durian w porownaniu z surströmming to pieknie pachnie Nie taki diabeł straszny. Jadłem kilka razy. nawet lubię. Edytowane 29 Lipca 2018 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14245-azjatyckie-smako%C5%82yki/page/3/#findComment-603487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.