Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ładny przekrój, smakowicie uwędzona.

Przeciętny, marketowy kiełbasożerca nie uwierzy, że można samemu taką super-kiełbaskę wyprodukować  :clap:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-587872
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 223
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Ładny przekrój, smakowicie uwędzona.

Przeciętny, marketowy kiełbasożerca nie uwierzy, że można samemu taką super-kiełbaskę wyprodukować  :clap:

 

Dziękuję bardzo. Wielce budujące słowa. :yes:

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-587898
Udostępnij na innych stronach

Piękniusi kolorek - lubię porządnie uwędzone , a lisiecka to klasyka :)

Dziękuję Binio, u mnie a"la lisiecka, trochę zmieniony wsad i dołożona gorczyca którą lubię w kiełbasie.

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588013
Udostępnij na innych stronach

gorczyca którą lubię w kiełbasie.

 

 

MiejscowośćOpolskie

 

Dlaczego ja kojarzę te dwie rzeczy???  :frantics:

 

A jakie dobre są kiełbasy dzicze z gorczycą  :tongue:

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588020
Udostępnij na innych stronach

:D :D :D Aniu, no cóż, po tylu swoich wyrobach które możemy podziwiać na forum na pewno kojarzysz gorczycę, a opolskie z pewnością też, z Tychów jest  niespełna 100 km.  Oczywiście traktuj to jako żart. :) Pozdrawiam. 

 

P.S.

Rzeczywiście, gorczyca najlepiej pasuje do dziczyzny. :thumbsup:

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588069
Udostępnij na innych stronach

 

 

Prawie chłopska

Czyli autorska :thumbsup: -  wygląda smacznie

 

Dzięki. Autorska, chyba nie, oprócz karczku dorzuciłem ścinki które zostały z szynkowej i warkocz z polędwicy, trochę więcej pieprzu i gorczyca. Jestem zadowolony z efektu końcowego.

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588552
Udostępnij na innych stronach

Ladnie wyszla Ci ta kielbaska,  :thumbsup:

 

Serdeczne pozdrowienia

Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek

 

Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588554
Udostępnij na innych stronach

:) Parametry wszelkie konieczne posiada:

wygląda, smakuje i zawarła w sobie kawałki nadwyżkowe... :thumbsup:

Dodatkowo budzi zadowolenie osobiste Twórcy :D

Oceniam na 3+ :clap: :clap: :clap::laugh:

...w skali 0-3 :thumbsup:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588563
Udostępnij na innych stronach

Ladnie wyszla Ci ta kielbaska,  :thumbsup:

 

Serdeczne pozdrowienia

 

:) Parametry wszelkie konieczne posiada:

wygląda, smakuje i zawarła w sobie kawałki nadwyżkowe... :thumbsup:

Dodatkowo budzi zadowolenie osobiste Twórcy :D

Oceniam na 3+ :clap: :clap: :clap::laugh:

...w skali 0-3 :thumbsup:

Dzięki Panowie za miłe słowa.

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588613
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Wczorajszy wyrób, metka łososiowa z "16". W ramach eksperymentu do odrobiny farszu dodałem susz czosnku niedźwiedziego, mi pasuje.

post-57100-0-90508500-1519548014_thumb.jpg

post-57100-0-21429900-1519548028_thumb.jpg

Edytowane przez wojs40

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-590030
Udostępnij na innych stronach

Wojs, a gdzie udało Ci się dostać mięso z łosia? ;)

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-590031
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Golonko wg. przepisu ze strony głównej:

https://wedlinydomowe.pl/inne-wyroby-miesne/golonki-wedzone/519-golonka-peklowana-wedzona

 

Po dwóch dniach dymienia:

post-57100-0-91472900-1524990359_thumb.jpg

 

Jutro zwiększę temperaturę do 50C.

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596760
Udostępnij na innych stronach

Po dwóch dniach dymienia:

 

Dlaczego aż po dwóch dniach?

 

Jutro zwiększę temperaturę do 50C.

 

Tego to zupełnie nie rozumiem.  :(.Już wiem.Bo tak było w przepisie, 

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596761
Udostępnij na innych stronach

Arku, robię wg. przepisu. ;) Pierwszy dzień 30C, drugi 40C, trzeci 50C. Jak będzie taka potrzeba to trochę "złamię" przepis o podpiekę w piekarniku, ale to będzie zależało jak golonko będzie wyglądało po trzecim dniu.

Edytowane przez wojs40

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596762
Udostępnij na innych stronach

 

 

Pierwszy dzień 30C, drugi 40C, trzeci 50C.

 

Już wiem.  

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596763
Udostępnij na innych stronach

 

 

Po ostatecznym dwugodzinnym dymieniu, dzisiaj w temp 50C.

No, ciekawa jestem Twojej opini.

Czy będziesz parzył goloneczki? 

Lekko obkurczone (widać po kościach) i ładnie uwędzone.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596909
Udostępnij na innych stronach

Tak Aniu, już się parzą. Zapach roznosi się po całym domu. Edytowane przez wojs40

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596913
Udostępnij na innych stronach

Już po parzeniu, kości bardzo gładko wyszły.

post-57100-0-84852500-1525092653_thumb.jpg

 

Co do smaku, wyczuwalny aromat typowy do wędzenia, super,  trochę za mało słona. Zrobiłem solankę 8%, mogła być 10, a nawet 12% i to co doradzał Arkadiusz, nastrzyk.Może gdyby nie parzenie które zawsze wyciąga słoność byłoby ok.  Generalnie, jestem zadowolony z wyrobu.

Edytowane przez wojs40

Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596914
Udostępnij na innych stronach

 

 

gdyby nie parzenie które zawsze wyciąga słoność byłoby ok.

Taką goloneczkę można by wyparzyć w vacum. Wtedy słoność byłaby O.K., połysk i te aromaty !!!

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596915
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.