EAnna Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 5 Lutego 2018 Ładny przekrój, smakowicie uwędzona.Przeciętny, marketowy kiełbasożerca nie uwierzy, że można samemu taką super-kiełbaskę wyprodukować Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-587872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 6 Lutego 2018 Ładny przekrój, smakowicie uwędzona.Przeciętny, marketowy kiełbasożerca nie uwierzy, że można samemu taką super-kiełbaskę wyprodukować Dziękuję bardzo. Wielce budujące słowa. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-587898 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 6 Lutego 2018 Piękniusi kolorek - lubię porządnie uwędzone , a lisiecka to klasyka Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-587932 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 7 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 7 Lutego 2018 Piękniusi kolorek - lubię porządnie uwędzone , a lisiecka to klasyka Dziękuję Binio, u mnie a"la lisiecka, trochę zmieniony wsad i dołożona gorczyca którą lubię w kiełbasie. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588013 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 7 Lutego 2018 gorczyca którą lubię w kiełbasie. MiejscowośćOpolskie Dlaczego ja kojarzę te dwie rzeczy??? A jakie dobre są kiełbasy dzicze z gorczycą Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 8 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 8 Lutego 2018 :D Aniu, no cóż, po tylu swoich wyrobach które możemy podziwiać na forum na pewno kojarzysz gorczycę, a opolskie z pewnością też, z Tychów jest niespełna 100 km. Oczywiście traktuj to jako żart. Pozdrawiam. P.S.Rzeczywiście, gorczyca najlepiej pasuje do dziczyzny. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588069 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 11 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 11 Lutego 2018 Prawie chłopska, prawie bo trochę inny skład. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588503 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 11 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 11 Lutego 2018 Prawie chłopskaCzyli autorska - wygląda smacznie Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588505 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 12 Lutego 2018 Prawie chłopskaCzyli autorska - wygląda smacznie Dzięki. Autorska, chyba nie, oprócz karczku dorzuciłem ścinki które zostały z szynkowej i warkocz z polędwicy, trochę więcej pieprzu i gorczyca. Jestem zadowolony z efektu końcowego. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588552 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 12 Lutego 2018 Ladnie wyszla Ci ta kielbaska, Serdeczne pozdrowienia Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 12 Lutego 2018 Parametry wszelkie konieczne posiada:wygląda, smakuje i zawarła w sobie kawałki nadwyżkowe... Dodatkowo budzi zadowolenie osobiste Twórcy Oceniam na 3+ :clap: ...w skali 0-3 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 13 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 13 Lutego 2018 Ladnie wyszla Ci ta kielbaska, Serdeczne pozdrowienia Parametry wszelkie konieczne posiada:wygląda, smakuje i zawarła w sobie kawałki nadwyżkowe... Dodatkowo budzi zadowolenie osobiste Twórcy Oceniam na 3+ :clap: ...w skali 0-3 Dzięki Panowie za miłe słowa. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-588613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) Wczorajszy wyrób, metka łososiowa z "16". W ramach eksperymentu do odrobiny farszu dodałem susz czosnku niedźwiedziego, mi pasuje. Edytowane 25 Lutego 2018 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-590030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 25 Lutego 2018 Wojs, a gdzie udało Ci się dostać mięso z łosia? Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-590031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 25 Lutego 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 25 Lutego 2018 Wojs, a gdzie udało Ci się dostać mięso z łosia? już poprawiłem. Oczywiście łososiowa. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-590034 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 25 Lutego 2018 Ładna Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-590046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Golonko wg. przepisu ze strony głównej:https://wedlinydomowe.pl/inne-wyroby-miesne/golonki-wedzone/519-golonka-peklowana-wedzona Po dwóch dniach dymienia: Jutro zwiększę temperaturę do 50C. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596760 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Po dwóch dniach dymienia: Dlaczego aż po dwóch dniach? Jutro zwiększę temperaturę do 50C. Tego to zupełnie nie rozumiem. .Już wiem.Bo tak było w przepisie, Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596761 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Arku, robię wg. przepisu. Pierwszy dzień 30C, drugi 40C, trzeci 50C. Jak będzie taka potrzeba to trochę "złamię" przepis o podpiekę w piekarniku, ale to będzie zależało jak golonko będzie wyglądało po trzecim dniu. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Pierwszy dzień 30C, drugi 40C, trzeci 50C. Już wiem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596763 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Po ostatecznym dwugodzinnym dymieniu, dzisiaj w temp 50C. Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Po ostatecznym dwugodzinnym dymieniu, dzisiaj w temp 50C. No, ciekawa jestem Twojej opini.Czy będziesz parzył goloneczki? Lekko obkurczone (widać po kościach) i ładnie uwędzone. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) Tak Aniu, już się parzą. Zapach roznosi się po całym domu. Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596913 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs40 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 (edytowane) Już po parzeniu, kości bardzo gładko wyszły. Co do smaku, wyczuwalny aromat typowy do wędzenia, super, trochę za mało słona. Zrobiłem solankę 8%, mogła być 10, a nawet 12% i to co doradzał Arkadiusz, nastrzyk.Może gdyby nie parzenie które zawsze wyciąga słoność byłoby ok. Generalnie, jestem zadowolony z wyrobu. Edytowane 30 Kwietnia 2018 przez wojs40 Cytuj Czasami warto upaść, aby zobaczyć, kto pomoże nam wstać. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 gdyby nie parzenie które zawsze wyciąga słoność byłoby ok. Taką goloneczkę można by wyparzyć w vacum. Wtedy słoność byłaby O.K., połysk i te aromaty !!! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14267-wojs40-wyroby/page/5/#findComment-596915 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.