Muski Opublikowano 18 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 18 Czerwca 2019 nie chce zabrudzać kącik Waldka Traktuj to jak rozmowa przy grillu , a każda wymiana doswiadczeń nawet w innych tematach - zawsze wzbogaca naszą wspolną wiedzę - a tej nigdy nie jest za mało Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-633381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 18 Czerwca 2019 Ja dzisiaj spieprzyłem królika w śmietanie. Był nie jadalny. Nie martw się Krzysiu.Na drugi raz nie będziesz eksperymentował tylko zastosujesz dobry sprawdzony przepis. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-633399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 7 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 7 Lipca 2019 Lekkie falbanki z indyka i szaszłyki z ananasa Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-634533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 7 Lipca 2019 Czy na te falbanki jest jakiś konkretny przepis? Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-634541 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 7 Lipca 2019 Jak znam Waldka to piekło na wejściu i na wyjściu. P.SWybacz Waldziu ,ale nie mogłem się powstrzymać. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-634543 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 8 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 8 Lipca 2019 (edytowane) Czy na te falbanki jest jakiś konkretny przepis?Pierś z indyka pokrojona w płaskie paski - marynata : olej ryżowy , odrobina sosu sojowego , kilkanascie kropli cytryny , 2 ząbki czosnku z praski, trochę startego imbiru ok 1 płaskiej łyżeczki ( mniej więcej) gałązka kolendry trochę zgniecionej dla wydobycia smaku i przed nadziewaniem na szpadki wyjęta . ( marynowanie ok 3 godzin) to piekło na wejściu i na wyjściu.nie to łagodne nie mogłem się powstrzymać. i dobrze czasem lubię z pazurem - wszyscy to wiedzą co nie znaczy zawsze Edytowane 8 Lipca 2019 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-634557 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 20 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 20 Lipca 2019 Troche drobiui coś do drobiu podpieczony kalafiori sałatka z obsmażonej 2 min cukinii Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-635408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 23 Lipca 2019 drobiu jaki to kawalek ? mowiac szczerze nie jestem fanka drobiu z gryla szczegolnie jesli jest z koscia,, jednak w tym roku robilam podudzia kurczaka bez kosci i zdecydowanie jestem na tak , marynata i 2 dni lezakowania ..tylko przyprawa gotowiec bo tak to jest jak sie nie jest u siebie Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-635732 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 23 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 23 Lipca 2019 jaki to kawalek ? To są 3 całe ( oczywiście wypatroszone )perliczki obkładamy boczkiem by zbytnio nie przypiec delikatnej skóry ( z tak naprawdę każdy wcina ten boczek - pyszny chrupiący ) Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-635733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 23 Lipca 2019 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-635742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 2 Maja 2020 Jak majówka - to grill Klasyczny boczek - szpikowany czosnkiem na te 3,6 kg cała główka , sól zwykła 11g/kg , pieprz młotkowany i majeranek z ręki i tak sobie leżakował w strunówce i lodówce całą noc i troche . 2,5 h w 180-200 st w zamkniętym grillu .Powiem krótko - boczek to pyszotka Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-665621 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 2 Maja 2020 Apetycznie wygląda! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-665625 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 2 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) Apetycznie wyglądaSzkoda tylko,że nie ma skóry z każdej strony - taka chrupka - z jednego kawałka (ok1,8 kg) znikneła błyskawicznie Edytowane 2 Maja 2020 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-665629 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 3 Maja 2020 @Muski,dokladnie , najlepszego najmniej trzeba sama skorke kupowac .. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-665704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 3 Maja 2020 Co kolejna potrawa to ładniejsza, mistrz grilla. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-665706 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReniaS Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 4 Maja 2020 Jak majówka - to grill .Powiem krótko - boczek to pyszotka I wszystko na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-665788 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 17 Lipca 2020 Kaszanka z dodatkiem kapusty kiszonej - w folii alu (wiem, wiem samo zło )Kiszka ziemniaczana - podarek od kolegi.Karkówka marynowana dobę w cebuli, solona i pieprzona przed grillowaniemjakieś sałateczki Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-671759 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 17 Lipca 2020 Kaszanka z dodatkiem kapusty kiszonej - w folii alu (wiem, wiem samo zło ) zeby nie bylo takim zlem zawin wpierw w zmoczony i odcisniety papier do pieczenia a pozniej dopiero w folje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-671768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 17 Lipca 2020 czy do jutra coś zostanie ? bo będę w okolicach Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-671787 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 17 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 17 Lipca 2020 (edytowane) bo będę w okolicachNo zobacz - to Grzegwlod robi jutro kociołek - będzie świeżo - telefon pewnie masz Edytowane 17 Lipca 2020 przez Muski Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-671793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yerba1 Opublikowano 17 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 17 Lipca 2020 no niestety nie , ale jadę na Podlasie , a zahaczę na krótko o Piastów Cytuj Jestem jaki jestem . Niestety za stary by się zmienić Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-671796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witt Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 18 Lipca 2020 (edytowane) Karkówka marynowana dobę w cebuli, solona i pieprzona przed grillowaniemWaldku, ta karkówka to tylko tak jak piszesz przekładana cebulą i nic więcej? Jest na szaszłyki?Wygląda smakowicie.... Pozdrowienia Edytowane 18 Lipca 2020 przez witt Cytuj Przywileje kilku ludzi nie czynią ogólnego prawa.- Wincenty Kadłubek Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-671823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 18 Lipca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 18 Lipca 2020 Nie nie na szaszłyki - to płaty , uciśnij troche cebulę. Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-671833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 18 Lipca 2020 Ta sałatka z buraczków wygląda smakowicie .Wrzuć przepisik.Ja w sobotę robię grila [imieniny mojego Krzysia],i przydałoby się coś nowego ugrilować ,a przynajmniej zmienić menu sałatkowe... Cytuj beata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-671848 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 18 Lipca 2020 Kaszanka z dodatkiem kapusty kiszonej Nic nie przebije tego Ale mi narobiłeś smaku Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14272-grillowanie-u-muskiego/page/6/#findComment-671849 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.