Muski Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #926 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Wymieszałeś peklsól przed użyciem? Jak wielokrotnie zwracałeś na to uwagę to teraz profilaktycznie mieszam Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-650188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panasek Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #927 Opublikowano 17 Grudnia 2019 @panasek.Wymieszałeś peklsól przed użyciem?Wcześniej nie mieszałem i wychodziło dobrze. Następnym razem nowa peklosól i mieszanie.Dziękuję za pomoc.A to co uwędziłem wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-650191 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panasek Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #928 Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) ZLeP (a przede wszystkim panasek) ja też używałem peklosoli tej firmy. Obawiam się że tutaj może być przyczyna tych "niespodzianek" ( u mnie temperatura była w okolicy 6'C). Jakby słabsza peklosól była.Panasek we wszystkich tak Ci się zrobiło?Bo u mnie na 10szt peklowanych jedna z taką niespodzianką.Pierwsza rozkrojona polędwica z szarym oczkiem, dzisiaj rozkroiłem karkówkę i takiej niespodzianki nie było. Przynajmniej w tym kawałku. Zobaczyma dalej. Edytowane 17 Grudnia 2019 przez panasek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-650209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #929 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Peklsól stoi na półce w sklepie, potem w domu, a azotyn ma tendencję do migracji w dół.Jeśli nie przemieszany, to praktycznie peklujemy słabszą peklosolą, lub samą solą. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-650211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #930 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Po otwarciu zawsze trzymam opakowanie w szynkowarze jakoś tam zawinięte Ja trzymam w butelce po napoju (szklanej) szczelnie zamknięte oraz wstrząsam przed użyciem, Ale ta peklosól jakoś mi się nie podoba, to fakt. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-650215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #931 Opublikowano 17 Grudnia 2019 (edytowane) Pakowarka próżniowa, lub zwykle woreczkiKupujesz nowa peklo-sólKonfekcjonujesz ją w płaskie paczki (takie "na raz" no może dwa )Trzymasz na płasko, raz na miesiąc / dwa miesiące przewracasz. Przed użyciem przemieszać. Edytowane 17 Grudnia 2019 przez TOSHIBA Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-650224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #932 Opublikowano 17 Grudnia 2019 Po prostu przed użyciem wymieszać, nic więcej nie trzeba. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-650226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #933 Opublikowano 24 Grudnia 2019 14 dni peklowania, sól kupiona miesiac wcześniej, trzymana w słoiku i niestety szare oczko wyszło w kawałkach ok 1kg. Sprawdzę dokładnie temp w dolnej części lodówki, ale na pewno nie miała ok 0 stopni bo w dotyku nawet nie były mięsa podmrożone. Oprócz temperatury przychodzi wam jeszcze coś do głowy co sprawdzić/poprawić? Następnym razem jeszcze j przemieszam przed nacieraniem mięsa. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651204 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #934 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Peklować na mokro i po problemie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651207 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #935 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Peklować na mokro i po problemieWykluczone. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651211 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #936 Opublikowano 24 Grudnia 2019 No to nic więcej ci nie poradzę.Powodzenia. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #937 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Peklować na mokro i po problemie. Miro, peklowanie na mokro to nie jest jakaś "czarodziejska różdżka". Osobiście wyrzuciłem sporo mięsa peklując na mokro. Jeśli kol. ma problem z szarym oczkiem to nie rozwiąże go tylko sposób peklowania. sól kupiona miesiac wcześnie Mam nadzieję że masz na myśli peklosól. Sprawdzę dokładnie temp w dolnej części lodówki, Od tego zacznij w dotyku nawet nie były mięsa podmrożone Ono ma być zimne ale nie podmrożone (optymalnie +6'C) Następnym razem jeszcze j przemieszam przed nacieraniem mięsa. A po natarciu i zapakowaniu w worki trochę pomasować aby mięso puściło soki i peklosól się rozpuściła. Następnie co dwa-trzy dni obracaj to mięso aby soki z peklosolą przemieszczały się po mięsie.[Dodano: 24 gru 2019 - 13:51]I nie wiem czy peklosól "o;sole" nie ma jakiejś "wady" - spróbuj kupić z innego źródła (innej firmy).Ta O'sole jest jakoś sucha/sypka. Jak kupuję u siebie w lokalnym sklepie (przetwórni jelit) to jest "wilgotna" i nigdy nie miałem z nią problemów. Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #938 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Po lewej o'sole po prawej ta "moja" Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651221 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #939 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Może i nie złota rączka, ale nie zdarzyło mi się peklować 14 dni z objawem szarego oczka. Róbta co chceta ...ja pozostanę przy tradycyjnym peklowaniu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651255 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal1 Opublikowano 24 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #940 Opublikowano 24 Grudnia 2019 No to nic więcej ci nie poradzę.Powodzenia. no tu musze przyznac Ci racje z tym mokrym bo nigdy nie bylo oka i nic sie nie zepsulo, ale zawsze byl nastrzyk. niestety dla moich kilku wedzen w roku zrezygnowalem z dodatkowej lodowki, wiec metoda z workami jest idealna. Peklować na mokro i po problemie.Miro, peklowanie na mokro to nie jest jakaś "czarodziejska różdżka". Osobiście wyrzuciłem sporo mięsa peklując na mokro. Jeśli kol. ma problem z szarym oczkiem to nie rozwiąże go tylko sposób peklowania. sól kupiona miesiac wcześnieMam nadzieję że masz na myśli peklosól. Sprawdzę dokładnie temp w dolnej części lodówki,Od tego zacznij w dotyku nawet nie były mięsa podmrożoneOno ma być zimne ale nie podmrożone (optymalnie +6'C) Następnym razem jeszcze j przemieszam przed nacieraniem mięsa.A po natarciu i zapakowaniu w worki trochę pomasować aby mięso puściło soki i peklosól się rozpuściła. Następnie co dwa-trzy dni obracaj to mięso aby soki z peklosolą przemieszczały się po mięsie.[Dodano: 24 gru 2019 - 13:51]I nie wiem czy peklosól "o;sole" nie ma jakiejś "wady" - spróbuj kupić z innego źródła (innej firmy).Ta O'sole jest jakoś sucha/sypka. Jak kupuję u siebie w lokalnym sklepie (przetwórni jelit) to jest "wilgotna" i nigdy nie miałem z nią problemów. moj blad z sola, do prosiaka zawsze daje peklosol. w sloiku jest delikatnie zbrylona, ale nie tak jak Twoja, jest pomiedzy Twoimi peklosolami. Kupowalem na allegro, skusilem sie na oszczednosc na przesylce Natomiast jest taki sklep, wyroby-domowe.pl, przypomina designem strony, ktore budowalem na lekcjach informatyki w podstawowce ponad 20 lat temu, ale peklosol ma najlepsza we wszechswiecie i powroce z zamowieniem do niego w worku pokutnym !!! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651271 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #941 Opublikowano 25 Grudnia 2019 wyrobydomowe.pl powiadasz...Faktycznie design old, bardzo old, ale towar pierwsza klasa.???????? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651302 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #942 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Ja mimo pełnego szacunku dla tradycji i peklowania na mokro stawiam na łatwość i wygodę, peklując w woreczkach.To metoda "dla Zosi". Robiłem z najmłodszym synem. Aby było łatwiej liczyć daliśmy 20g peklosoli na kg (nawet kalkulator niepotrzebny). Pytam: następnym razem dasz radę zrobić sam? No pewnie że dam!Na mokro nie byłoby tak łatwo, a jak się chłopak zaszczepi, to może też spróbuje.2 tygodnie przed świętami peklowaliśmy polędwicę i boczki. Tydzień przed świętami mówię do Wioli: kup żeberka jeśli jakieś fajne zauważysz.Kupiła i zapakowaliśmy jeszcze worek żeberek, oczywiście tą samą metodą, 20g na kg. Bez przeliczania jaką to mocną solankę zrobić, aby się zdążyło zapeklować równocześnie z pozostałymi wyrobami.Przed świętami rozpakowałem, osuszyłem i uwędziłem. Gdybym nie dał rady przed świętami, to równie dobrze mógłbym wędzić po świętach. Ta metoda na to pozwala, peklując na mokro i wędząc po świętach miałbym już przesolone wędzonki, zwłaszcza żeberka (mocniejsza solanka). Uważam że ze względu na wyższe stężenie "solanki" w peklowaniu w woreczku, sam proces peklowania zachodzi szybciej niż w peklowaniu na mokro.W przypadku szarego oczka u Wróbel75 to moim zdaniem miał szczęście, że peklował w woreczku, bo na mokro miałby to oczko jeszcze większe. Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romii Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #943 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Przed świętami rozpakowałem, osuszyłem i uwędziłem. Ta metoda ma jeszcze jedną zaletę - gdybys wpadł na pomysł, że nie będziesz wędził przed Świętami a dopiero po Nowym Roku z mięsem w woreczkach nic się nie stanie - może sobie leżeć 2-3 tygodnie dłużej w lodówce i nie ma stresu.--Romii Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #944 Opublikowano 25 Grudnia 2019 bo nigdy nie bylo oka i nic sie nie zepsulo, ale zawsze byl nastrzyk. Zdziwił bym się gdyby było w tym przypadku oko po nastrzyku, skoro peklosól aplikuje się w sam środek mięsa ja pozostanę przy tradycyjnym peklowaniu. Miro masz prawo (jak każdy z nas) peklować według własnego uznania. Denerwuje mnie tylko zawsze ten wpis. Sugeruje że tylko peklowanie na mokro jest TRADYCYJNYM. A brzmi to jak herezja. delikatnie zbrylona, ale nie tak jak Twoja, To jest błąd w wykonaniu zdjęcia. Ona nie jest zbrylona tylko na żywo wygląda bardziej jak śnieg. Ani jednej bryłki tylko coś a'la puch/puszystość. kurcze nawet nie wiem jak to określić. W przypadku szarego oczka u Wróbel75 to moim zdaniem miał szczęście, że peklował w woreczku, bo na mokro miałby to oczko jeszcze większe. ZLeP ja miałem tylko jedno oczko na ok. 20 części peklowanych. I wiem że po pierwsze zaniedbałem przekładanie, po drugie jak powtarzam nie podoba mi się ta peklosól. Ta metoda ma jeszcze jedną zaletę - gdybys wpadł na pomysł, że nie będziesz wędził przed Świętami a dopiero po Nowym Roku z mięsem w woreczkach nic się nie stanie - może sobie leżeć 2-3 tygodnie dłużej w lodówce i nie ma stresu. To sprawdziłem na sobie dwa/trzy lata temu Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #945 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Sugeruje że tylko peklowanie na mokro jest TRADYCYJNYM. A brzmi to jak herezja. Prawdziwie tradycyjnym peklowaniem było peklowanie na sucho. Podobnie ma się sprawa z wędzarniami kanałowymi. To są tradycyjne polskie wędzarnie, które także teraz mają swoich zwolenników, i to wcale nie tak mało. Dziwi mnie zatem upór ludzi, którzy za wszelką cenę starają się na tym forum deprecjonować wartość tych urządzeń. Tak samo jak wędzarnie pośrednie i bezpośrednie, mają one również wady, jak i zalety. Niech każdy pekluje i wędzi jak uważa i jak mu jest wygodniej. Na forum mamy tyle materiałów na temat peklowania oraz wędzenia, że naprawdę każdy, na jego podstawie, sam może podjąć decyzję. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #946 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Dlaczego więc, skoro peklowanie na sucho było podstawą/tradycją, wdrożono peklowanie na mokro?Po co? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #947 Opublikowano 25 Grudnia 2019 (edytowane) Przeanalizuj sobie sam proces peklowania na sucho i zobacz czym polega. Peklowanie zalewowe zaczęto stosować później, gdyż było łatwiejsze i pozwalało regulować słoność mięsa.Warto czasem poczytać materiały zawarte w dziale Polska tradycja masarska. Edytowane 25 Grudnia 2019 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651352 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #948 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Regulować nie tylko słoność, ale również równomiernie rozłożenie azotynu w peklowanym mięsie.???? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651354 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij #949 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Człowiek z natury jest leniwy i wygodny (sądzę sam po sobie) a lepsze jest wrogiem dobrego.Technologia i nasza wiedza poszły mocno do przodu, nowe technologie są w zasięgu ręki.Kiedyś było tylko "na sucho", później doszła metoda zalewowa a teraz doszły jeszcze woreczki.Każdy z nas ma wybór, którego kiedyś nie było.Są wśród nas przemysłowcy, są "rzemieślnicy" i są hobbyści. Każdy ma inne potrzeby, ale też możliwość doboru najbardziej odpowiedniej metody. Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij #950 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Regulować nie tylko słoność, ale również równomiernie rozłożenie azotynu w peklowanym mięsie. Nie tylko to. Przemysł postawił na szybkość peklowania i z czasem dołożył jeszcze nastrzyk, choć metoda Morgana był stosowana już prawie dwa wieki temu. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14682-peklowanie-na-sucho-w-woreczkach-strunowych-i-pr%C3%B3%C5%BCniowych/page/38/#findComment-651357 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.