osid Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1976 Opublikowano 12 Marca 2016 podpowiedzcie jakie worki moletowe kupić do Silvercresta ??w instrukcji piszą że mają mieć 170- 290 mikronów, czy może używacie z powodzeniem innych grubości ?? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-484077 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZLeP Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1977 Opublikowano 12 Marca 2016 Używamy worków z folii od 70 do 110 mikronów. Takie po prostu są na rynku.U ciebie najwyraźniej ktoś nie pisał o grubości folii, a o grubości worka, czyli folia x2, chyba że jest to pakowarka do gruzu .Myślę, że możesz próbować tych samych co my. Cytuj https://sklep.zlp.com.pl/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-484085 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 12 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1978 Opublikowano 12 Marca 2016 podpowiedzcie jakie worki moletowe kupić do Silvercresta ??w instrukcji piszą że mają mieć 170- 290 mikronów, czy może używacie z powodzeniem innych grubości ?? Wrzucałem tutaj filmik z porównania pakowarek, do testu były używane woreczki z Pak-T. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-484100 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaArCiO Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1979 Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Bardzo proszę o pomoc w wyborze pakowarki oraz worków.http://www.morele.net/profi-cook-zgrzewarka-do-folii-pc-vk-1080-756112/http://allegro.pl/pakowarka-prozniowa-zgrzewarka-profi-cook-promoc-i5895695899.htmlhttp://www.gastromix.pl/pakowarka-prozniowa-fresh-budget-line-listwowa-p-15326.htmlhttp://www.gastromix.pl/pakowarka-listwowa-p-16020.htmlzałóżmy, że wybór padłby na ProfiCook czy worki oryginalne są lepsze od tych, które proponujecie ze sklepu Otwarte24h?http://www.proficook.pl/worki-do-zgrzewarki-pc-vk1015-22x30cm.html#!prettyPhoto Edytowane 16 Marca 2016 przez DaArCiO Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1980 Opublikowano 16 Marca 2016 Jakby kto chciał to mam do odsprzedania jedną pakowarkę Proficooka. Ten poprzedni bardziej niezawodny model. W zasadzie chyba nawet ani razu nie używana. Jakoś tak wyszło że mam dwie... Oddam za dwie stówki Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1981 Opublikowano 16 Marca 2016 Cena 349zł za profi. to lekka przesada , ten sprzedawca jest w porządku http://allegro.pl/prozniowa-zgrzewarka-do-folii-proficook-pakowarka-i5744429345.html Worki, http://www.swiatwokolkuchni.pl/kategoria/pakowanie-prozniowe/worki-moletowane-do-pakowania-prozniowego Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaArCiO Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1982 Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) http://www.gastromix.pl/pakowarka-listwowa-p-16020.htmlw tej ciekawi mnie funkcja marynowania czy w Profi również zamarynuję mięsiwo np na grilla. Druga sprawa nie wiem czy dobrze myślę, może się mylę ale czy np wędzone wyroby przed parzeniem można pakować próżniowo i potem parzyć? Edytowane 16 Marca 2016 przez DaArCiO Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485052 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1983 Opublikowano 16 Marca 2016 Ciekawe co to za magiczna opcja... tylko grilla brak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485053 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaArCiO Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1984 Opublikowano 16 Marca 2016 Po prostu pytam. Czy te torebki, które rzuciłeś w linku nadają się do gotowania?Oryginalne, które są przy pakowarce widzę, że można gotować i do kuchenki mikrofalowej?! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485054 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tato Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1985 Opublikowano 16 Marca 2016 Jakby kto chciał to mam do odsprzedania jedną pakowarkę Proficooka. Ten poprzedni bardziej niezawodny model. W zasadzie chyba nawet ani razu nie używana. Jakoś tak wyszło że mam dwie... Oddam za dwie stówki profi-cook-pc-vk-1015.jpgJak 200 z przesyłką to biorę . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M&M's Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1986 Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) http://www.gastromix.pl/pakowarka-listwowa-p-16020.htmlw tej ciekawi mnie funkcja marynowania czy w Profi również zamarynuję mięsiwo np na grilla. Druga sprawa nie wiem czy dobrze myślę, może się mylę ale czy np wędzone wyroby przed parzeniem można pakować próżniowo i potem parzyć? Ta pakowarka którą podałeś to Firma Stalgast 691302 ( cena 902,82 PLN/Brutto ). Wczoraj dzwoniłem i pytałem odnośnie parametrów idt.Tu znajdziesz instrukcję obsługi parametry itd. do niej :https://stalgast.com/pakowarka-listwowa Też chciałem Profi ale chyba zdecyduję się na STALGAST 691302 lub ALLPAX P250, są mocniejsze od Profi a w użytkowaniu się okaże co i jak ( czy opłacało się przepłacić )Hehe najlepsze, że i teść też chce pakowarkę ale czeka zanim ja kupię swoim rodzicom aby poznać opinię Opis trybu Marynowania, który podaje producent w instrukcji obsługi Stalgast. "G. Tryb marynowania (Marinate) Tryb marynowania polega na naprzemiennym powtarzaniu cyklu odsysania powietrza, a następnie uwalniania powietrza do pojemnika, zapewniając w ten sposób uzyskanie optymalnego poziomu nasycenia produktów marynatą w najkrótszym możliwym czasie." Hehe trochę czarna magia z tym marynowaniem Edytowane 16 Marca 2016 przez M&M's Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1987 Opublikowano 16 Marca 2016 ciekawi mnie funkcja marynowania ...a może chodzi o funkcje pakowania mokrego. Dostępną w tańszych wersjach pakowarek. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485171 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M&M's Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1988 Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) ...a może chodzi o funkcje pakowania mokrego. Dostępną w tańszych wersjach pakowarek. Jak dobrze doczytałem to do " mokrych " produktów w pakowarce Stagast jest osobna funkcja. Poniżej mała lektura do zapoznania się odnośnie opcji Marynowanie w pakowarce Stal... "8.7. Marynowanie produktów spożywczych Urządzenie zostało wyposażone w specjalną funkcję — tryb marynowania, z dwoma opcjami Tryb szybkiego marynowania (15 minut) i Tryb zwykłego marynowania (27 minut). W trybie marynowania urządzenie może przepracować dwa cykle odsysania powietrza, a następnie wpuszczania powietrza do pojemnika, zapewniając w ten sposób uzyskanie optymalnego poziomu nasycenia marynatą w najkrótszym możliwym czasie. Etap odsysania powietrza trwa około 4 minut (Tryb szybkiego marynowania) / 8 minut (Tryb zwykłego marynowania) zanim rozpocznie się etap uwalniania powietrza pomiędzy każdym cyklem. Kiedy proces marynowania dobiegnie końca, urządzenie powiadomi o tym sygnałem dźwiękowym.Pojemnik do pakowania próżniowego jest doskonałym uzupełnieniem dla cyklu marynowania potraw. Produkty spożywcze mogą być zamarynowane w tak krótkim czasie, ponieważ proces ten otwiera mikro-pory w powierzchni danego produktu spożywczego umożliwiając szybkie nasycenie marynatą." Edytowane 16 Marca 2016 przez M&M's Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485177 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1989 Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) Witam A ja mam problem taki, Zakupiłem ProfiCooka 1080 i przy bardziej wilgotnych wędlinach, np. pakowałem wędzone piersi albo szynkę to przy odsysaniu powietrza widać jak soki szybko przesuwają się w worku (a powietrze jeszcze całkiem nie odessane więc nie przerywam) i wchodzą na zgrzew, potem ten zgrzew praktycznie zawsze mi nie trzyma. Próbowałem bez otwierania zgrzewać ponownie ale nie wiele to daje.Aha, te funkcję typu Moist nie wiele dają, zgrzewarka szybciej zaciągnie soki niż zacznie zgrzewać. Postanowiłem że zareklamuję zgrzewarkę bo może coś słabo zgrzewa, wymienili mi na nową ale dalej to samo.Dodam że przy zgrzewaniu jeśli nic nie dostanie się na zgrzew to to super. Co poradzicie na to ? Edytowane 18 Marca 2016 przez arczi Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485565 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1990 Opublikowano 18 Marca 2016 Nieco większe worki. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485567 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1991 Opublikowano 18 Marca 2016 jeśli nic nie dostanie się na zgrzew to to super.Ręcznie przerwij odsysanie jak soki zaczną podchodzić zbyt blisko zgrzewu. Potem ręcznie zastartuj zgrzewanie. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1992 Opublikowano 18 Marca 2016 Jak 200 z przesyłką to biorę . W ciągu 10 minut od napisania posta było już nieaktualne Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1993 Opublikowano 18 Marca 2016 No tak, większe worki próbowałem ale to aż ponad 2 razy taki niż to co si ę w nim znajduje, działa ale źle to wygląda takie zawinięte długie worki. Przerwanie odsysania i zgrzewanie też robiłem ale jak już pisałem to widzę że jest jeszcze za dużo powietrza w worku i powinno jeszcze wyssać, ale wówczas już sok jest na zgrzewie i problem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485576 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 18 Marca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #1994 Opublikowano 18 Marca 2016 Użyj trybu "pakowania mokre" Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1995 Opublikowano 18 Marca 2016 No też już o tym wcześniej wspomniałem że zbytni nie pomaga "Moist" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485598 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1996 Opublikowano 18 Marca 2016 sproboj zrobic tak zeby to co pakujesz bylo nizej niz pakowarka ,ja pakuje tak owoce ,i uzywam jeszcze trybu"anti crush" Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1997 Opublikowano 18 Marca 2016 Przeciw zgniatanie też testowałem. Ale dla mnie nie jest to zbyt normalne że miejsce gdzie ma być zgrzew nie da się zgrzać bo jest wilgotne. No chyba że wszyscy tak macie że nie zgrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1998 Opublikowano 18 Marca 2016 Zawin dany kawalek w plastykowy cieniutki woreczek, dopiero pozniej wsadz do worka ,ktory jest zgrzewany. wilgoc pozostanie wtympierwszym woreczku razem z szynka czy piersia. Tak pakuje twarog i nigdy ne mialam problemow. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485645 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirekr134a Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #1999 Opublikowano 18 Marca 2016 Ja robię to tak. Do woreczka na samo dno wędlinkę lub mięso w zalewie . Worek nie może być mały. Układam równiutko worek na listwie , zatrzaskuję jeden zatrzask i recznie powoli wypycham powietrze z worka dociskając do siebie ścianki woreczka. Zapinam drugi zatrzask i włączam odsysanie na mokro jak widzę że szczelinami biegnie ciecz do góry włączam z ręki zgrzewanie. W czasie zgrzewania lekko dłonią dociskam górną pokrywę . 90% zgrzewów jest OK. Gdyby przedostała się ciecz powyżej lub źle wyglądał zgrzew wycieram w środku chusteczką higieniczną wystający nad zgrzewem fragment woreczka i zgrzewam ponownie . Nigdy nie ma problemu.Ostatnio tylko w ten sposób pekluję na mokro . Zajmuje dużo mniej miejsca . Cytuj Naturę mam zimną a dym robię tylko kiedy potrzeba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485682 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jasiust Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #2000 Opublikowano 19 Marca 2016 A ja mam problem taki, Zakupiłem ProfiCooka 1080 i przy bardziej wilgotnych wędlinach, np. pakowałem wędzone piersi albo szynkę to przy odsysaniu powietrza widać jak soki szybko przesuwają się w worku (a powietrze jeszcze całkiem nie odessane więc nie przerywam) i wchodzą na zgrzew, potem ten zgrzew praktycznie zawsze mi nie trzyma. Próbowałem bez otwierania zgrzewać ponownie ale nie wiele to daje. Ja robię tak: Jeżeli płyn z wyrobu dojdzie do zgrzewu to za chwilę robię drugi zgrzew wyżej ale bez odsysania . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14697-pakowarka-pr%C3%B3%C5%BCniowa-listwowa/page/80/#findComment-485867 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.