chudziak Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #401 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dzięki za przepis wynika z tego, że z moich pomidorów muszę najpierw zrobić koncentrat "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565124 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #402 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 No ale zaraz zaraz. Gdzie ten przepis i czemu tylko dla wybranych ? dawaj go tu mnie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565126 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #403 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Gdzie ten przepis i czemu tylko dla wybranych Przepis dam pod wieczorek Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565131 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #404 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 upublicznić Proszę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565144 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STRAŻAK Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #405 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Widzisz i przepis będzie i podwieczorek Pozdrawiam STRAZAK POZDRAWIAM STRAŻAK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565156 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #406 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Ok - Drogie SiBy - Wiem - są DUUUżo prostsze - ale jak ktoś ma odwagę podaję - niby mocno skomplikowany ale naprawdę prosty a smak .............. NAPRAWDĘ MI NIE ODBIŁO Ketchup Wypasiony Waldka 1 składniki (wg faktycznego zużycia) cukinia młoda -jak starsza – usunąć pestki oczyszczonej miałem 3,3 kg cebula ok 1 kg białej cukrowej i 0,7 kg czerwonej (nie ma znaczenia -takie miałem) pomidory 4,5 kg (najlepsze lima lub malinowe) jabłka 0,7 kg papryka ostra spora – lub 3 czuszki imbir ok 7-8 cm kłącza czosnek -3 ząbki koncentrat 30% 1,6 kg olej ryżowy (nie koniecznie) ok 200-250 ml ziele angielskie 1/kg masy – dałem 8 sporych liście laurowe – 4 świeże (mogą być suszone) popryka słodka – 1/2 cap papryka ostra – 1/2 cap ocet 10% - 2 cap ocet jabłkowo -jerzynowy – 1/2 cap 1 łyżeczka pieprzu mielonego czarnego 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano 7 gożdzików 3 capy cukru trzcinowego (niekoniecznie trzcinowy) sól ok 100 g – ale to do smaku ! 2. wykonanie - umyte cukinie obrałem obieraczką (2 małe ze skórką) – zetrzeć na grubych wiórach (robie robotem) - posypać solą ok 50 g wymieszać i zostawić na 4-8 godzin ( noc też się nic nie dzieje) pomidory kroję na połówki i podpiekam w piekarniku skórką do dołu – 180 st – 30-35 min po lekkim przestudzeniu zdejmuję skórkę i w garnczku blenduję dodając , pieprz mielonego czarney, łyżeczkę bazylii,1 łyżeczkę tymianku, łyżeczkę oregano , paprykę słodką i ostrą- odstawiam -no i klu - cebula zetrzeć na grubych wiórach (robie robotem) albo pokroic drobno pokroić ok 100 ml oleju ryżowego do garnka- i podsmażam cebulę do zeszklenia (można na patelni) - i wrzucam do cukinii ( mieszam -i stoi dalej) 3. ok 100- 150 ml oleju ryżowego podgrzewam na patelni – wrzucam : ziele angielskie, gożdziki, listki laurowe i pokrojony w talarki kilkumilimetrowe obrany imbir – podsmażam na połowie mocy (indukcja 5,5),aż imbir zrobi się chrupki - i Wyrzucam z oleju gozdziki, ziele, listki, ( do niczego już ich nie używam) ( imbir odkładam i zjadam te chrupki – świetne), Teraz do gorącego oleju wrzucam pokrojony w plasterki czosnek – podprażam (bez przesady bo zgorzknieje!)- i wyrzucam. (UWAGA- tak aromatyzowany olej - zmienia smak większości potraw - jako ciekawostka) -Scieram na grubych oczkach jabłka -i wrzucam je do zaromatyzowanego oleju- poprażam od czasu do czasu mieszając . 4. Podprażone jabłka dodaję do pulpy pomidorowej – blęduję. 5. Po tych kilku godzinach wrzucam cukinię z cebulą i pulpą pomidorowo jabłkową do gara - i gotuję 1,5 godzin na małym pyrkoleniu – uwaga koniecznie przykryć wrzucam koncentrat , cukier, wlewam octy – całość traktuję blenderem – i jeszcze 0,5 godziny (pod przykryciem gotuję). 6. Wyprażone słoiczki – napełniam zakręcam – do piekarnika 140st – 30 min i zostawiam w piekarniku na kilka godzin do schłodzenia Full wypas [Dodano: 31 sie 2017 - 16:23] upublicznić ProszęKarolu - chcesz i masz Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565160 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #407 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Dzięx Muski, jest inspirka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565162 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij #408 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 A ja sobie rowniez zrobie kopie, tylko u mnie musi byc nie WAldka, tylko Muski , inaczej mogge pomylic od kogo DZiekuje Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #409 Opublikowano 3 Września 2017 Dla smaczku ... Capri z Sierpca - solone z garści i pozostawione na kratce tak ze 12 godzin Bez dodatkowych przypraw Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565425 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #410 Opublikowano 3 Września 2017 I to mi się podoba. A nie jedzenie samych przypraw. Dodatkowo ładnie uwedzone. Nie przesuszone. Ser ma smakować serem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565430 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #411 Opublikowano 3 Września 2017 Bez dodatkowych przypraw I super Waldku , bez żadnych udziwnień Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #412 Opublikowano 3 Września 2017 Witaj Waldku , zapewne Twoja dłoń jest większa od mojej . Może tak w przybliżeniu jak z tą solą było ? Można przyjąć że 2% nie przesoli , może bezpieczniej 1,8% . Na mokro to wiem ...... dałbym solankę 10% i już . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Perszing37 Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #413 Opublikowano 3 Września 2017 1,5% dzielone na dwie dawki-dwie strony Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565494 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #414 Opublikowano 4 Września 2017 na pewno dałem mniej - oczywiście dookoła - sól morska drobna... nie ważyłem Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565509 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #415 Opublikowano 4 Września 2017 Dzięki wielkie panowie Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #416 Opublikowano 4 Września 2017 Nie ma to tamto - trzeba się brać do pracy (po pracy )kawałek mieska :szyneczka 7 kgtrochę podgardla 2,7 po oczyszczeniu z gruczołów przyusznychno jeszcze nie zrobiłem II - a tego to wyszło 7,5 kgale przecież każdy wie jak wygląda IIA Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STRAŻAK Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #417 Opublikowano 4 Września 2017 Galancior Pozdrawiam STRAZAK POZDRAWIAM STRAŻAK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565580 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #418 Opublikowano 4 Września 2017 (edytowane) A jeszcze kawałek rybki 6 kg Atlantyckiegonożyk niebieski jest znany jak zapałki toteż położyłem dla miaryno i posolone na sucho2 filety po odcięciu brzuszków po 1,9 kg szt soli morskiej dałem 175 g + 30g cukru trzcinowego no i zostało na zupkę Edytowane 4 Września 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek96 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #419 Opublikowano 4 Września 2017 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STRAŻAK Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #420 Opublikowano 4 Września 2017 O której zupka będzie gotowa Pozdrawiam STRAZAK POZDRAWIAM STRAŻAK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #421 Opublikowano 4 Września 2017 O której zupka będzie gotowa już gotowa nalewki też Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STRAŻAK Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #422 Opublikowano 4 Września 2017 A ja musze do pracy lecieć Pozdrawiam STRAZAK POZDRAWIAM STRAŻAK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #423 Opublikowano 4 Września 2017 ja musze do pracy lecieć życie Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 6 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #424 Opublikowano 6 Września 2017 (edytowane) na zdjęcia kabanosów za wcześnie - poza tym chyba już nudne ale :farsz do kabanosików 17 kg :[Dodano: 06 wrz 2017 - 21:12]Co by nie było tak łatwo i prosto w międzyczasie :No i drogi Pomocnik Małgosia II Edytowane 6 Września 2017 przez Muski Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #425 Opublikowano 6 Września 2017 No , nie odpoczywasz Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi