Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za przepis :)  wynika z tego, że z moich pomidorów muszę najpierw zrobić koncentrat :D

"...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde

Wczoraj snem szczęśliwym,

I każde Jutro wizją nadziei."

Kalidasa V w n.e.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565124
Udostępnij na innych stronach

Ok - Drogie SiBy - Wiem - są DUUUżo prostsze - ale jak ktoś ma odwagę podaję - niby mocno skomplikowany ale naprawdę prosty a smak .............. :)

NAPRAWDĘ MI NIE ODBIŁO :)

 

 

W dniu 31.08.2017 o 13:58, ziezielony napisał(a):

upublicznić Proszę

Karolu - chcesz i masz :)

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565160
Udostępnij na innych stronach

A ja sobie rowniez zrobie kopie, tylko u mnie musi byc nie WAldka, tylko Muski  :D  , inaczej mogge pomylic od kogo  :facepalm:

DZiekuje  :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565186
Udostępnij na innych stronach

 

 

Bez dodatkowych przypraw

 

I super Waldku , bez żadnych udziwnień  :) 

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565466
Udostępnij na innych stronach

Witaj

 

 

Waldku :thumbsup:  , zapewne Twoja dłoń jest większa od mojej . :D  Może tak w przybliżeniu jak z tą solą było ?  Można przyjąć że 2% nie przesoli , może bezpieczniej 1,8% . :D  Na mokro to wiem ......  dałbym solankę 10% i już .

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565484
Udostępnij na innych stronach

Nie ma to tamto - trzeba się brać do pracy (po pracy ;) )

kawałek mieska :

szyneczka 7 kg

post-70549-0-23879800-1504542284_thumb.jpg

trochę podgardla  2,7 po oczyszczeniu z gruczołów przyusznych

post-70549-0-93936000-1504542312_thumb.jpg

no jeszcze nie zrobiłem II - a tego to wyszło 7,5 kg

ale przecież każdy wie jak wygląda IIA  

 

 

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565578
Udostępnij na innych stronach

A jeszcze kawałek rybki  :facepalm:  :facepalm: 6 kg Atlantyckiego

nożyk niebieski jest znany jak zapałki  toteż położyłem dla miary

post-70549-0-97037600-1504543055_thumb.jpg

post-70549-0-74734700-1504543083_thumb.jpg

post-70549-0-18356500-1504543191_thumb.jpgpost-70549-0-04740200-1504543237_thumb.jpg

no i posolone na sucho

2 filety po odcięciu brzuszków po 1,9 kg szt soli  morskiej dałem 175 g + 30g cukru trzcinowego

post-70549-0-04468200-1504543285_thumb.jpg

 no i zostało na zupkę

post-70549-0-92355700-1504543472_thumb.jpg

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565581
Udostępnij na innych stronach

na zdjęcia kabanosów za wcześnie - poza tym chyba już nudne ale :

farsz do kabanosików 17 kg :facepalm: :

post-70549-0-26015300-1504724832_thumb.jpg

post-70549-0-82843200-1504724851_thumb.jpg


[Dodano: 06 wrz 2017 - 21:12]

Co by nie było tak łatwo i prosto w międzyczasie :

post-70549-0-54034900-1504724990_thumb.jpg

post-70549-0-13843100-1504725010_thumb.jpg

No i drogi Pomocnik Małgosia II

post-70549-0-08168600-1504725032_thumb.jpg

post-70549-0-15335000-1504725078_thumb.jpg

Edytowane przez Muski

Muskie - to ryba 🙃

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14795-muski-qlinaria/page/17/#findComment-565851
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.