Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 268
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Uprzejmie dziękuje kempes.

 

Dziś zakupiłem w Piotrze i Pawle w Pabianicach łopatkę bez kości w cenie 8.99 kg

Będzie z tego kiełbasa słoikowa(konserwa)dodam jeszcze trochę podgardla.

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97254
Udostępnij na innych stronach

dodam jeszcze trochę podgardla

To i tak nieźle - ja jak się pytam w okolicznych sklepach o podgardle to tylko robią :shock: - a właściwie dużo większe :sad: .
Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97257
Udostępnij na innych stronach

Bazarek - ul. Trocka 4 - Warszawa, Targówek - nie zawodłem się, kupuje tylko u tego samego rzeźnika od kilkunastu lat. Ceny wyższe jak np. targu w Mińsku Maz. czy Kałuszynie (tam też kupowałem, ale b. sporadycznie i zrezygnowałem), ale jakość mięsa na bazarku - super.

Pozdrawiam - Alehar

Instagram   alehar9999


 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97258
Udostępnij na innych stronach

o rety... to gdzie Wy mieszkacie :shock:

Widocznie u mnie tylko takie świnie hodują :o - bez podgardla i ..... ogonówki (też kiedyś próbowałem kupić :???: ).

 

Wiem, wiem zaraz powiecie, że przecież można kupić całą wieprzową połówkę czy ćwiartkę, ale to niestety na razie nie wchodzi w rachubę :cool: .

Pozdrawiam Wirus.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97260
Udostępnij na innych stronach

jak się pytam w okolicznych sklepach o podgardle to tylko robią :shock: - a właściwie dużo większe :sad:

 

Wirus , zawsze możesz na kolegę liczyć , tylko trochę więcej jak do jednej jajecznicy . :lol:

 

 

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97267
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

W okolicach Łodzi najlepsze są świnki w Mąkolicach(za Strykowem - kierunek Piątek) - Można zamówić chlewikową( wczoraj kupiłem piękne 1 1/2 blondynki - tłuszczyk na dwa palce). A na co dzień można spokojnie zawierzyć łódzkiemu selgrosowi.

 

pozdro

Jacek

-------------------------------------------

Wszystko do domowego wyrobu wędlin, serów itp

http://www.zdrowodomowo.pl/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105137
Udostępnij na innych stronach

Osobiście nie muszę kupować mięsa bo jestem rolnikiem i mam swoje świnki, ale mogę podzielić się z Wami wszelkimi radami. Jak czytam na forum o zaparzonym mięsie to Ja u siebie takiego problemu nie mam, bo świnia jest tylko polewana miejscowo wodą o temp 80 stopni i skrobana ,a potem opalana palnikiem i mięso jest OK!.Jeszcz nie dawno miałem wielką produkcję tucznika ,które po ubiciu szły na Niemcy ,a do nas przyjeżdzają same padliny,Praktycznie wszystkie świnki klasy E jadą za granicę.Na koniec podam wam aktualne ceny skupu żywca :tucznik 3,30zł/kg, maciory 2,10zł/kg, knury 0,90zł/kg.Teraz przeliczcie to sobie na ceny jakie trzeba płacić w Sklepach.Powodzenia przy robieniu kiełbasy.POZDRAWIAM WSZYSTKICH.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105157
Udostępnij na innych stronach

ak czytam na forum o zaparzonym mięsie to Ja u siebie takiego problemu nie mam, bo świnia jest tylko polewana miejscowo wodą o temp 80 stopni i skrobana

Chyba nie o tym, zaparzeniu mówimy na forum. W technologii interesuje nas wychłodzenie mięsa, gdzie dwie półtusze nie stykają się ze sobą, czyli "mięso nie ulega zaparzeniu".
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105199
Udostępnij na innych stronach

ak czytam na forum o zaparzonym mięsie to Ja u siebie takiego problemu nie mam, bo świnia jest tylko polewana miejscowo wodą o temp 80 stopni i skrobana

Chyba nie o tym, zaparzeniu mówimy na forum. W technologii interesuje nas wychłodzenie mięsa, gdzie dwie półtusze nie stykają się ze sobą, czyli "mięso nie ulega zaparzeniu".
A to przepraszam ,źle doczytałem.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105382
Udostępnij na innych stronach

Nam jak zabraknie "materiału do produkcji" kupujemy u Władzi.A Władzia to nasza Pani od hodowli świnek,dopieszcza blondyneczki jak dla siebie..Jest też absolwentką SDM.Poznacie ją na zlocie-bo sie wybiera.Jak ktos, z zachiodniopomorskeigo w potrzebie-to jeszcze są!!!

U nas kilogram żywca 5.00 zł.

KTO PYTA-NIE BŁĄDZI.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105558
Udostępnij na innych stronach

Ja kupuje półtusze na Kaszubach cena od 5 do 6.50 za kilogram, a żywiec 3,60 zł

Jelita do 50 gr za 1m.

Mięso w sklepach,

schab z kością 12 zł bz.k 17.60 zł,

łopatka 12 zł

gulaszowe od 8 do 11 zł

szynka myszka 14.50 zł.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105563
Udostępnij na innych stronach

.Jeszcz nie dawno miałem wielką produkcję tucznika ,które po ubiciu szły na Niemcy ,a do nas przyjeżdzają same padliny

Kupuje w niemczech.

Tz.moge zaliczyc sie do tych szczesliwcow!? :grin:

Ceny po przeliczeniu prawie to samo.

pozdrowienia Olek.P
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105564
Udostępnij na innych stronach

Andyandy widzę że wolisz nazwy handlowe . Pozdrawiam

schab z kością 12 zł bz.k 17.60 zł,

Przy tej różnicy cen lepiej finansowo kupić polędwicę. Powyżej 6zł różnicy między schabem a polędwicą lepiej kupić schab.

Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105568
Udostępnij na innych stronach

Ja też kupuję w niemczech i jestem pewny że za niskie ceny dostanie się przeważnie jak wyżej pisane "padlinę". Już degustowałem różne mięska i wyroby swojskiego hodu w Lubuskim i na Jurze. Nawet to najdroższe wołowina kobe która pochodzi z Japoni

http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=98806#98806

bydło niby dziennie masowane,he,he.

Myślę że jakość kosztuje :!:

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105570
Udostępnij na innych stronach

DZIADEK, Ja byłem od napraw sprzętu elektronicznego i innego złomu elektrycznego będącego na wyposażeniu ............itd. Nazwa handlowa to nazwa i koniec. Robienie dobrego "żartełka" to czyste hobby i często robię coś, co nie wiem jak naprawdę się nazywa. Mam też swoje wynalazki przy robieniu wędlin. Kiełbasy mają spójność, kolor, smak, nie psują się. Zaletą mojej technologii jest zrobienie dużej ilości w bardzo krótkim czasie. latem to się naprawdę przydaje.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105582
Udostępnij na innych stronach

Ja też kupuję w niemczech i jestem pewny że za niskie ceny dostanie się przeważnie jak wyżej pisane "padlinę"

Porownywalem ceny nie jakosc.Co do cen i jakosci to ida w parze

Ja osobiscie kupuje u rolnika z wlasna ubojnia i masarnia.

Jako" staly " klient dostaje male rabaty

pozdrowienia Olek.P
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105584
Udostępnij na innych stronach

Ja też kupuję w niemczech i jestem pewny że za niskie ceny dostanie się przeważnie jak wyżej pisane "padlinę". Już degustowałem różne mięska i wyroby swojskiego hodu w Lubuskim i na Jurze. Nawet to najdroższe wołowina kobe która pochodzi z Japoni

http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=98806#98806

bydło niby dziennie masowane,he,he.

Myślę że jakość kosztuje :!:

Mysl o jakosci ksztaltuje cene :grin:

DARINO Daj namiary na sklepy ,ubojnie z kturych niewarto korzystac w niemczech i ceny mies danych sklepow .

No i gdzie kupuje sie padline :question: :devil:

 

[ Dodano: Pią 19 Mar, 2010 23:52 ]

Ja też kupuję w niemczech i jestem pewny że za niskie ceny dostanie się przeważnie jak wyżej pisane "padlinę"

Porownywalem ceny nie jakosc.Co do cen i jakosci to ida w parze

Ja osobiscie kupuje u rolnika z wlasna ubojnia i masarnia.

Jako" staly " klient dostaje male rabaty

Jakosc odbiega a cena nie idzie w parze :grin:

Pultusza 1,99 euro za 1 kg klasy E

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105592
Udostępnij na innych stronach

DARINO Daj namiary na sklepy ,ubojnie z kturych niewarto korzystac w niemczech i ceny mies danych sklepow

Czy warto lub nie to musi każdy sam osądzić. Cenna 1,99€ to wcale nie jast niska.

Oferty 1,55- 1,66€ za kl. E miałem już kilka razy... A swoją drogą wolę podobnie jak Olek P od producenta. Bo tam tłuczniki są masowane :wink:

tanio>

http://www.schweine.net/niederlaendischer_nvvreferenzpreis_fuer_schla_203.html

Pozdrawiam

http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png

"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię."
 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105648
Udostępnij na innych stronach

Pultusza 1,99 euro za 1 kg klasy E

Pultusza to dla mnie za duzo wagowo i za duzo kosci-"odpadkow" .

Wiem, wszystko mozna zuzyc !!

Ja zamowiam tylko to i tyle ile potrzebuje do produkcji, cena srednio trzy razy wyzsza ale

teoretycznie wszystko jest przerobione do ostatniego grama.

pozdrowienia Olek.P
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105681
Udostępnij na innych stronach

za duzo kosci-"odpadkow" .

 

Olek P Jeżeli lubisz zupki , nie ma nic lepszego jak dodatek mięska z obgotowanych kości , szpikowe należy przeciąć do gotowania celem odzyskania szpiku . Ostatnio dodałem do gotowanych flaczków . A żur na takim wywarku :question: Rarytas :smile:

 

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105687
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj odebrałem 20 kg szynki b/k b/s w Selgrosie, pięknie obrobiona, rozebrana na elementy tak że tylko plusk do solanki. ceny szynka 10,80 ,łopatka 9,60

wieprzowina II 6.99, wołowina II 9,0 , Karczek 11,50

Wszystko swieże rozbierane na moich oczach miałem nawet możliwośc wybrania półtuszy z której miały być elementy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105709
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.