kempes Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ubojnia Babice tel. 43 - 677 59 59 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97249 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westfal Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Uprzejmie dziękuje kempes. Dziś zakupiłem w Piotrze i Pawle w Pabianicach łopatkę bez kości w cenie 8.99 kgBędzie z tego kiełbasa słoikowa(konserwa)dodam jeszcze trochę podgardla.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97254 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 29 Stycznia 2010 dodam jeszcze trochę podgardlaTo i tak nieźle - ja jak się pytam w okolicznych sklepach o podgardle to tylko robią :shock: - a właściwie dużo większe :sad: . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alehar Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Bazarek - ul. Trocka 4 - Warszawa, Targówek - nie zawodłem się, kupuje tylko u tego samego rzeźnika od kilkunastu lat. Ceny wyższe jak np. targu w Mińsku Maz. czy Kałuszynie (tam też kupowałem, ale b. sporadycznie i zrezygnowałem), ale jakość mięsa na bazarku - super. Cytuj Pozdrawiam - Alehar Instagram alehar9999 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 29 Stycznia 2010 o rety... to gdzie Wy mieszkacie :shock: Widocznie u mnie tylko takie świnie hodują :o - bez podgardla i ..... ogonówki (też kiedyś próbowałem kupić :???: ). Wiem, wiem zaraz powiecie, że przecież można kupić całą wieprzową połówkę czy ćwiartkę, ale to niestety na razie nie wchodzi w rachubę . Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westfal Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Geronimo bardzo dziękuje za namiary. Bardzo ładną pachwinę kupiłem dziś w zakładzie Grot Starowa Góra k.Łodzi ul.Zakładowa 3/7.Cena 6,00 kg Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97265 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 29 Stycznia 2010 jak się pytam w okolicznych sklepach o podgardle to tylko robią :shock: - a właściwie dużo większe :sad: Wirus , zawsze możesz na kolegę liczyć , tylko trochę więcej jak do jednej jajecznicy . :lol: Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97267 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Dziękuję bardzo Andrzejku - w razie potrzeby będę się kontaktował. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-97284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZdrowoDomowo Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 17 Marca 2010 W okolicach Łodzi najlepsze są świnki w Mąkolicach(za Strykowem - kierunek Piątek) - Można zamówić chlewikową( wczoraj kupiłem piękne 1 1/2 blondynki - tłuszczyk na dwa palce). A na co dzień można spokojnie zawierzyć łódzkiemu selgrosowi. pozdroJacek-------------------------------------------Wszystko do domowego wyrobu wędlin, serów itphttp://www.zdrowodomowo.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1977 Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 17 Marca 2010 Osobiście nie muszę kupować mięsa bo jestem rolnikiem i mam swoje świnki, ale mogę podzielić się z Wami wszelkimi radami. Jak czytam na forum o zaparzonym mięsie to Ja u siebie takiego problemu nie mam, bo świnia jest tylko polewana miejscowo wodą o temp 80 stopni i skrobana ,a potem opalana palnikiem i mięso jest OK!.Jeszcz nie dawno miałem wielką produkcję tucznika ,które po ubiciu szły na Niemcy ,a do nas przyjeżdzają same padliny,Praktycznie wszystkie świnki klasy E jadą za granicę.Na koniec podam wam aktualne ceny skupu żywca :tucznik 3,30zł/kg, maciory 2,10zł/kg, knury 0,90zł/kg.Teraz przeliczcie to sobie na ceny jakie trzeba płacić w Sklepach.Powodzenia przy robieniu kiełbasy.POZDRAWIAM WSZYSTKICH. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 17 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 17 Marca 2010 ak czytam na forum o zaparzonym mięsie to Ja u siebie takiego problemu nie mam, bo świnia jest tylko polewana miejscowo wodą o temp 80 stopni i skrobanaChyba nie o tym, zaparzeniu mówimy na forum. W technologii interesuje nas wychłodzenie mięsa, gdzie dwie półtusze nie stykają się ze sobą, czyli "mięso nie ulega zaparzeniu". Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105199 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1977 Opublikowano 18 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 18 Marca 2010 ak czytam na forum o zaparzonym mięsie to Ja u siebie takiego problemu nie mam, bo świnia jest tylko polewana miejscowo wodą o temp 80 stopni i skrobanaChyba nie o tym, zaparzeniu mówimy na forum. W technologii interesuje nas wychłodzenie mięsa, gdzie dwie półtusze nie stykają się ze sobą, czyli "mięso nie ulega zaparzeniu". A to przepraszam ,źle doczytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 19 Marca 2010 Nam jak zabraknie "materiału do produkcji" kupujemy u Władzi.A Władzia to nasza Pani od hodowli świnek,dopieszcza blondyneczki jak dla siebie..Jest też absolwentką SDM.Poznacie ją na zlocie-bo sie wybiera.Jak ktos, z zachiodniopomorskeigo w potrzebie-to jeszcze są!!!U nas kilogram żywca 5.00 zł. Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 19 Marca 2010 Ja kupuje półtusze na Kaszubach cena od 5 do 6.50 za kilogram, a żywiec 3,60 zł Jelita do 50 gr za 1m.Mięso w sklepach, schab z kością 12 zł bz.k 17.60 zł, łopatka 12 zł gulaszowe od 8 do 11 zł szynka myszka 14.50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105563 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 19 Marca 2010 .Jeszcz nie dawno miałem wielką produkcję tucznika ,które po ubiciu szły na Niemcy ,a do nas przyjeżdzają same padliny Kupuje w niemczech. Tz.moge zaliczyc sie do tych szczesliwcow!? :grin: Ceny po przeliczeniu prawie to samo. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105564 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 19 Marca 2010 Andyandy widzę że wolisz nazwy handlowe . Pozdrawiam schab z kością 12 zł bz.k 17.60 zł, Przy tej różnicy cen lepiej finansowo kupić polędwicę. Powyżej 6zł różnicy między schabem a polędwicą lepiej kupić schab. Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105568 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 19 Marca 2010 Ja też kupuję w niemczech i jestem pewny że za niskie ceny dostanie się przeważnie jak wyżej pisane "padlinę". Już degustowałem różne mięska i wyroby swojskiego hodu w Lubuskim i na Jurze. Nawet to najdroższe wołowina kobe która pochodzi z Japonihttp://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=98806#98806bydło niby dziennie masowane,he,he.Myślę że jakość kosztuje :!: Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 19 Marca 2010 DZIADEK, Ja byłem od napraw sprzętu elektronicznego i innego złomu elektrycznego będącego na wyposażeniu ............itd. Nazwa handlowa to nazwa i koniec. Robienie dobrego "żartełka" to czyste hobby i często robię coś, co nie wiem jak naprawdę się nazywa. Mam też swoje wynalazki przy robieniu wędlin. Kiełbasy mają spójność, kolor, smak, nie psują się. Zaletą mojej technologii jest zrobienie dużej ilości w bardzo krótkim czasie. latem to się naprawdę przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 19 Marca 2010 Ja też kupuję w niemczech i jestem pewny że za niskie ceny dostanie się przeważnie jak wyżej pisane "padlinę" Porownywalem ceny nie jakosc.Co do cen i jakosci to ida w parze Ja osobiscie kupuje u rolnika z wlasna ubojnia i masarnia. Jako" staly " klient dostaje male rabaty Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 19 Marca 2010 Ja też kupuję w niemczech i jestem pewny że za niskie ceny dostanie się przeważnie jak wyżej pisane "padlinę". Już degustowałem różne mięska i wyroby swojskiego hodu w Lubuskim i na Jurze. Nawet to najdroższe wołowina kobe która pochodzi z Japoni http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=98806#98806 bydło niby dziennie masowane,he,he. Myślę że jakość kosztuje :!:Mysl o jakosci ksztaltuje cene :grin: DARINO Daj namiary na sklepy ,ubojnie z kturych niewarto korzystac w niemczech i ceny mies danych sklepow . No i gdzie kupuje sie padline :question: :devil: [ Dodano: Pią 19 Mar, 2010 23:52 ] Ja też kupuję w niemczech i jestem pewny że za niskie ceny dostanie się przeważnie jak wyżej pisane "padlinę"Porownywalem ceny nie jakosc.Co do cen i jakosci to ida w parze Ja osobiscie kupuje u rolnika z wlasna ubojnia i masarnia. Jako" staly " klient dostaje male rabatyJakosc odbiega a cena nie idzie w parze :grin: Pultusza 1,99 euro za 1 kg klasy E Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105592 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darino Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 20 Marca 2010 DARINO Daj namiary na sklepy ,ubojnie z kturych niewarto korzystac w niemczech i ceny mies danych sklepowCzy warto lub nie to musi każdy sam osądzić. Cenna 1,99€ to wcale nie jast niska. Oferty 1,55- 1,66€ za kl. E miałem już kilka razy... A swoją drogą wolę podobnie jak Olek P od producenta. Bo tam tłuczniki są masowane :wink: tanio> http://www.schweine.net/niederlaendischer_nvvreferenzpreis_fuer_schla_203.html Pozdrawiam Cytuj http://images43.fotosik.pl/1180/cf5743008b743b6dm.png"Kiedy pracuję, to pracuję, a gdy mówię, że pracuję, to tylko mówię." Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105648 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek.P Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 20 Marca 2010 Pultusza 1,99 euro za 1 kg klasy E Pultusza to dla mnie za duzo wagowo i za duzo kosci-"odpadkow" . Wiem, wszystko mozna zuzyc !! Ja zamowiam tylko to i tyle ile potrzebuje do produkcji, cena srednio trzy razy wyzsza ale teoretycznie wszystko jest przerobione do ostatniego grama. Cytuj pozdrowienia Olek.P Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105681 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 20 Marca 2010 za duzo kosci-"odpadkow" . Olek P Jeżeli lubisz zupki , nie ma nic lepszego jak dodatek mięska z obgotowanych kości , szpikowe należy przeciąć do gotowania celem odzyskania szpiku . Ostatnio dodałem do gotowanych flaczków . A żur na takim wywarku :question: Rarytas :smile: Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105687 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes855 Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 20 Marca 2010 Dzisiaj odebrałem 20 kg szynki b/k b/s w Selgrosie, pięknie obrobiona, rozebrana na elementy tak że tylko plusk do solanki. ceny szynka 10,80 ,łopatka 9,60wieprzowina II 6.99, wołowina II 9,0 , Karczek 11,50Wszystko swieże rozbierane na moich oczach miałem nawet możliwośc wybrania półtuszy z której miały być elementy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan_kacz Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 20 Marca 2010 Ja kupiłem dzisiaj półtusze bezpośrednio z ubojni, kl E . Cena 7 zł. Cytuj Jeszcze nigdy nie było tak źle by nie mogło być jeszcze gorzej... ;-) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15157-gdzie-kupujecie-mi%C4%99so/page/5/#findComment-105710 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.