Dolina76 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Moje pierwsze podejście do tego tematu. Wiec badzcie łaskawi ,bo moim zdaniem coś poszło nie tak.Ale Krakowa tez od razu nie zbudowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekzbrzegu Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 (edytowane) A co poszło nie tak fakt trochę przypiekłeś te kiełbasy, ale na tym sprzęcie to i tak pewnie jak na pierwszy raz super, też wygląda jak by mięso było solone a nie peklowane, przekrój taki trochę inny, ale niektórzy wręcz taki chcą . A praktyka czyni mistrza i następne raz będzie w punkt Edytowane 28 Kwietnia 2018 przez Maciekzbrzegu Cytuj Bo w życiu nie chodzi o to by przeczekać burzę, lecz by nauczyć się tańczyć w deszczu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Obawiam się,że z tym sprzętem mogą być problemy,ale trzymam kciuki. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Moje pierwsze podejście Napisz proszę, jak przygotowałeś mięso do kiełbas - to odnośnie przekrojuW jakiej temperaaturze osuszałeś, wędziłeś a potem piekłeś kiełbaski.A przede wszystkim, czy smakują Moje pierwsze też wyglądały podobnie Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zjarane, przyczyna - brak wyczucia sprzętu...Urzekająco zaś wyglądają przygotowane na kijach - rewelka, pozazdrościć kunsztu Na raz Ci to wlazło do wędzarynki???Poprawisz proces palenia/wędzenie i będzie lux......peklosól przydatną bywa- przemyśl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolina76 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Mięso było solone nie peklowane, i też tą "beczkę " muszę rozgryżć ( jak utrzymać temperaturę) niestety nie mam możliwości zbudowania innej wędzarki Musze radzić sobie tym co mam.A też przygotowywałem wszystko "na oko" i muszę chyba sitka inne poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 28 Kwietnia 2018 A też przygotowywałem wszystko "na oko" i muszę chyba sitka inne poszukaćZaczerpnij więc wiedzy z Tego Forum. Masz tu odpowiedzi na wszystkie pytania odnośnie procesu wędzenia i przeróżne przepisy na kiełbasy i nie tyko. Jak coś to dopytuj. Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Kiełbasy bardziej zgrillowałeś niż uwędziłeś, ale to chyba nawet lepiej w tym wypadku, bo robiłeś na samej soli.Tłuszczu mało widzę a to też wpływa na smak kiełbasy.Wędzarnia...to Twój obecnie największy problem i choć nie możesz zbudować innej, to można kupić inną lub obecną przerobić. Napisz coś więcej i dokładniej jak robiłeś kiełbasę, a wtedy łatwiej będzie pomóc.Jak na pierwszy raz, to nie ma się czego wstydzić....większość z nas zaliczała podobne przygody na początku wyrobu wędlin.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolina76 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Dzisiaj testuje "beczke " po raz drugi zobaczymy co z tego wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Dzisiaj testuje "beczke " po raz drugi zobaczymy co z tego wyjdzie? Mniej ognia i niższa temperatura.Małe szczapki drewna, Mniej podkładać tak żeby tylko podtrzymać temperaturę 45-55 C Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolina76 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Drugie podejście ,wydaje się ze lepiej wyglądają,ale środek dalej dwukolorowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Dużo lepiej.Jakimi sitkami mielisz mięso i jakie dajesz? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 środek dalej dwukolorowy Jeżeli nie będziesz dawał peklosoli to zawsze tak będzie. Będzie kiełbasa "z oczkiem". Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Nauka nie idzie w las. .Co do oczka to dodaj z 40% peklosoli i 60 % soli i oczko zniknie. Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolina76 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Wolowina i wieprzowina a sitka 3,5,7 (takie miałem w zestawie) Wolowine 3,wieprzowine 5,tluszcz7. I nastepnym razem zamówie jednak peklosól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Rób na peklosoli i nie kombinuj....Wołowina, wieprzowina i tłuszcz....no ok, ale jakie ilości? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolina76 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ok 2 kg wolowiny 1kg sloniny ok.6 kg wieprzowiny w tym boczek ok 1 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Pierwsze koty za płoty. Tak jak radzą fachowcy daj część peklosoli i niższą temperaturę. Najważniejsze że "wędzarnicza" choroba nie łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Wędzarsko postęp ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 zamówie jednak peklosól. 100% peklosoli - i bedzesz miał koloryt Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 100% peklosoli - i bedzesz miał koloryt Przy 60% też będzie miał. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian252 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 2 Maja 2018 A co to za wędzarka czy to jest przerobione z jakiegoś grilla, jak to wygląda w środku? Cytuj „Dopóki nie uczynisz nieświadomego – świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem“ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.